Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Ptaq
2007-07-24, 20:42
Autor Wiadomość

yagodowy_yogurt  

Wysłany: 2007-06-16, 11:41   

Może moje zachowanie jest nie fair, ale nie trawię emo. Gdy widzę kogoś takiego jak emo na ulicy to aż niedobrze mi się robi. Po co komu ta subkultura?
U mnie w mieście jest tego dużo, gdzie nie spojrzeć- Emo. Może jestem nie tolerancyjna, ale moim zdaniem to jest po prostu durne. Teksty typu "chcę zostać emo" są po prostu śmieszne.

Katharsis  

Wysłany: 2007-06-16, 11:42   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

yagodowy_yogurt napisał/a:
Po co komu ta subkultura?

... po co komu w ogole subkultury?

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2007-06-17, 12:48   
   Polecający: google

coraz bardziej dobija mnie ich emocjonalnosc. uh ah tnijmy sie gdzie tylko mozemy wycinajmy sobie serca igłami bo to takie emocjonalne jest :/ nie rozumiem .

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

ręceprecz odtybetu !

boliwia 

Wysłany: 2007-06-18, 21:27   

bo oni są strrrrasznie smutni i im jest strrrrasznie źle i oni tak strrrrasznie chcą, żeby cały świat o tym wiedział i im współczuł.

ale po co, to też nie wiem...

gdzieś mi sie obiło o uszy, że emo są po prostu za mało mroczni żeby być gothami a piją za mało tanich win, żeby być punkami. i to jest takie dziwne coś pomiędzy... :P i na dodatek takie trendy :oczami:

Psycho Krusher  

Wysłany: 2007-06-18, 22:03   

Każda subkultura jest na swój sposób dziwna i zabawna dla obserwatora.
Czy nie są zabawni hiphopowcy, chodzący w spodniach jak worki i mówiący do siebie: " Elo czarnuchu, skołuj mi zaraz gita i wbijamy na miasto jakąś ustawkę rozkinić"? A czy nie są zabawni metale, chodzący w lecie w czarnych ciuchach i w glanach, machający jak szaleni włosami? Czy nie są zabawni słuchacze techno, słuchający takiej "muzyki"?
Każda subkultura ma swoje dziwactwa, emo także. Ja nie widze w nich niczego, co bu ich specjalnie wyrózniało. O.

Kliknij tu po więcej fotek ;*

boliwia 

Wysłany: 2007-06-18, 22:08   

Psycho Krusher ma chyba jednak troche racji.

jednakże może wyróżnia ich sam fakt, że w krótkim czasie tak dużo ich sie namnożyło (króliczki? :D ). i są pewnego rodzaju nowością. a do matali czy hipisów to wszyscy już chyba po prostu przywykli.

jednakże dalej nie lubię emo :P

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-06-18, 22:20   

Mnie nie przeszkadzają żadne subkultury, dopóki komuś nie szkodzą. U mnie w mieście nie widziałam ani jednego emo :P za to przez ok. dwie godziny jeden kolega próbował mi wmówić, że jestem emo :zdziwko: ale chyba chciał sobie jałowo podyskutować, bo ani tak nie wygladam, ani się nie zachowuję.
A wracając do tematu... to sprawa tych ludzi, ich wybór, ich gust, ich upodobania. Ani mnie ziębią, ani grzeją. Za to nie mogę zrozumieć jak można kogoś nienawidzić li tylko i wyłącznie za przynależność np. do jakiejś subkultury. To jest dopiero dla mnie fenomen :P

"I ty za młodu nie dorżnięta
Megiero, co masz taki tupet,
Że szczujesz na mnie swe szczenięta;

Całujcie mnie wszyscy w dupę."

dusia1488  

Wysłany: 2007-06-21, 09:14   

emo to taka moda z Bravo Girl dla małych dziewczynek, które chcą być trendii

http://nonsensopedia.wiki...mo_%28ludzie%29

SweetHeart  

Wysłany: 2007-06-25, 16:04   
   Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni

U mnie w koszalinie to tylko laski sie tak ubieraja :D a chłopacy pozostaja na wlasnym stylu . Mnie tez denerwuje takie emo :D

Poszczelona jestem z Toba !

Śmiej Sie Prosto w Twarz Wszystkim Szmatom !

czarniutka 

Wysłany: 2007-06-27, 08:01   

Powiem tak.. Ja jestem Emo i jak to czytam to jest mi treoche smutno że tak sądzicie...Emo nie musi sie ciąć aby byc "spoko" "wielkie emo" czy coś w tym stylu...Emo musi byc sobą musi znaleźć ten styl.. Nie chodzi całe na czarno wyróżniuaja sie też kolory:zółty, zielony, różowy,fioletowy itp... I wcale nie jest takie pochmurne( jest zajebiste) znam taki co sa weseli, smiali i bardzo sympatyczni.. nie tna sie jakimiś zyletkami robia jakieś idiotyczne zyeczy nie!! NIEMAM OCHOTY CIAC SIE I NIEBEDE TEGO ROBIC ZEBY UDOWODNIC JAKA TO JA JESTEM EMO...WEDŁUG MNIE TO GŁUPOTA ŻE PRAWDZIWE EMO MUSI SIE CIAC...- w wiekszości n9ie jest to prawda tylko jakis wymysł.. eh.. niewiem czemu ludzie odbieraja nas tak dziwnie... naprawde niektóre Emo nie jest Takie mroczne czy coś... a jasli np. osoba która uwielbia kolor czarny?? Ubiera sie tak.. a wy ja odbieracie za emo tak to juz jest... Pozdrowionka..

SweetHeart  

Wysłany: 2007-06-27, 09:35   
   Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni

Gdybym moj facet mial styl "emo " to nie wiem co bym zrobila , wysmiala bym go . Sorka ale takie jest moje zdanie i przepraszam jezeli kogos urazilam . Szczerze to ja nic nie wiem na ten temat i na ten styl .. :) Do dziewczyn ktore preferuja ten styl nic nie mam ale do facetow tak .. wygladaja jak emo geje. PisSs

Ja osobiscie preferuje inny rodzaj stylu ...Ktory odzwierciedla mnie i moja muzyke ktora slucham :D Fajnie jest isc na koncert np. Gurala , Onila i pomachac pod scena reka :D Ubrac sie po swojemu buty DC , lekko szerokie spodnie dla dziewczyn i fajna bluzka :)

Pozdrawiam

Śmiej Sie Prosto w Twarz Wszystkim Szmatom !

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-06-27, 10:22   

czarniutka napisał/a:
znam taki co sa weseli, smiali i bardzo sympatyczni..

w LO tez miałam znajomych emo , spoko ludzie , a to dlatego ze w Polsce sa takie troche podróbki i nie mają jeszcze jaj by sie ciąc jak to robią prawdziwe amerykańskie EMO !! ;p Osobiście to nie moja działka ale jak juz kiedyś pisałam nie przeszkadza mi to choć lubie sie z tego posmiać ;p Tak samo jak z black metalowców czy hip hopowców ;p Co nie znaczy ze mam robić krucjaty przeciwko wszystkim nacjom.

Colorblind  

Wysłany: 2007-06-27, 13:55   

lolinka napisał/a:
nacjom.

ja wiem, że chodziło Ci o subkultury, ale jak dla mnie jest to za duży "przeskok myślowy" ;)

'Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny!' :luka:

wszystko mnie bolly ;D

karolina 
Gość

Wysłany: 2007-07-25, 13:39   

kto mi pomoze jak zaczac sie ubierac w stylu emo???
help :znudzony:

Super_Ala 

Wysłany: 2007-07-25, 15:23   

Hym...Ja sama za bardzo nie wiem o co w tej subkulturze chodzi, a nei chcę ulegać stereotypom ze EMO to smutny czlowieczek, z grzywka na jedno oko. Poza tym nie atakujcie ich z tym cięciem się, bo jest to mocno przesadzone, mam kilka znajomych, którzy ubierają się w takim właśnie stylu, a to normalni, fajni ludzie. W większości subkultur tak jak i w tej, chodzi przede wszystkim o muzykę a nie jakąś tam filozofię, bo faktycznie narzucić sobie (w przypadku emo) "będę smutny", to trochę śmieszne. Tak samo jest z metalowcami. Słuchają po prostu takiej muzyki i ubeirają się na czarno, myślę że po szkole nie palą z kumplami kotów. Subkultury istnialy, istnieja, ewouluja i fajnie, oby tylko przynaleznosc do subkultury nie powodowala zatracenia jakiejs wlasnej, niepowtarzalnej indywidualnosci, nie uwazacie ?

Odpowiedz do tematu