Wysłany: 2006-11-18, 20:31 Moda na emo Polecający: google
no własnie osttanio straszna plaga sie zrobila kazdy che byc emo kazdy chce miec opaske w kropeczki bo to takie cool szczerze mi to juz dupa wylazie gdzie sie nie obruce widze tych ekhe panow ktorzy wygladaja jak kobity ... niekiedy nawet ich juz nie rozruzniam ;/ czarne wloski zaczesane na oczy, i w ciul innych badziewi u was tez taka plaga ? co o tym sadzicie ?
* farbowane, najczęściej czarne, mocno postrzępione włosy
* wiele kolczyków i/lub tatuaży na całym ciele
* mocny makijaż
* dominujące ciemne kolory, ubrania z krzykliwymi, kontrowersyjnymi nadrukami
* poczucie inności,
* czasami uważane za kiczowate przez innych ubrania i wygląd,
* dużo pasków, czarno-białej kratki i oryginalnego wyglądu.
Mówi się, że styl emo bazuje głównie na wyglądzie. Mocno związany jest jednak z pewnym stylem bycia, muzyką czy poglądami, można więc śmiało twierdzić, iż pozorne skupienie się na zewnętrzności niesie jednak coś ze sobą.
Cytat:
"Emo" to skrót pochodzący od angielskiego słowa "emotional". Termin emo w odniesieniu do muzyki, oznacza naładowane emocjonalnie gatunki rocka. Dzisiaj nazwą "emo" błędnie określa się wiele punkowych i rockowych zespołów. Podobne pomyłki dotyczą też klasyfikowania pewnych zespołów, w których muzyce występuje sporadycznie wokal w postaci krzyku lub metalowego growlu, jako screamo. Screamo (emo violence) jest charakterystycznym gatunkiem, do którego takim zespołom jak chociażby Underoath stylistycznie daleko.
Użycie tego terminu "emo" w klasyfikacji grup jest często tematem burzliwej debaty. Mówi się, że styl emo pochodzi z połowy lat 80 ze Stanów Zjednoczonych, Północnego Wschodu Atlantyku, Nowego Brunszwiku czy też Waszyngtonu (DC) (trudno jednoznacznie określić jego pochodzenie).
Emo bardzo często był powodem uszczypliwych drwin krytyków oraz fanów innych gatunków muzyki rockowej. Emo oskarżano o bycie "miękkim" oraz zbyt kobiecym, stąd też wg niektórych fanów muzyki rockowej, nie zasługującym na wspólną klasyfikację do "ciężkiej" muzyki - metalu czy punk-rocka. To jednak nie zniechęciło wielu ludzi do zafascynowania się tym stylem.
Sam wyraz "emo" jest również używany w kolokwialnym języku angielskim jako synonim do depresyjnego, kiepskiego samopoczucia.
W Polsce styl "emo" nie jest tak rozpowszechniony jak np. w USA.
O rany
po co to tak przezywać każdy ma swój styl!
Ja to bynajmniej szanuje i nie wkurza mnie takie coś
jestem zdania że każdy nosi to co lubii
Wydaje mi sie że niektórym ludziom przeszkadza to że emowcy sie wyróżniają
Przypomina mi to typową zazdrość ,ale looz
wyraziłam swoje zdanie na temacik
jak by tu ktos jeszcze przezywal oO tak tak ma swoj styl jak widac lol szczegolnie jak nie maja o tym zielonego pojecia
Miętowaaa napisał/a:
Wydaje mi sie że niektórym ludziom przeszkadza to że emowcy sie wyróżniają
moim skromnym zdaniem wlasnie sie nie wyrozniaja bo kazdy teraz chce byc emo i wiekszosc sie wlasnie tak ubiera tak maluje i kazdy pisze jaki to jest inny i ze ma tak inne poglady na zycie ze ludzie go nie akceptuja bo jest w chu** inny a tak naprawde jest taki sam jak reszta
I jesli ma te poglady och ach to jakos dziwnie teraz one sie w nim obudzily ? bo taka moda lol
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum