a kto może ocenić, czy mój biust jest dobry do takiej bluzki, czy już za duży? będę musiała zainwestować też w zamszowe botki i szyfonowe bluzeczki. mrrr. nie mogę się doczekać ^^
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Jednak się pocieszam, będę rozpoznawalna wśród tych krat, żabotów itp. łiii ;D
Łiiii, ja też, ja też ^^ ale w sumie pasowałoby o coś ładnego, jesiennego wzbogacić szafę. A ja tak nie cierpię łażenia po sklepach ;P
Martina napisał/a:
zamszowe botki
Najgorsze jest to, że takie buty potrafią wyglądać naprawdę świetnie. Ale na jesień to one się nadają jak kożuch na lato ;P przemokną po przejściu dwóch metrów w deszczu.
_________________ Dum spiro, spero
need a hug.
anyone?
Ostatnio zmieniony przez Sol 2008-09-11, 21:17, w całości zmieniany 1 raz
Ale na jesień to one się nadają jak korzuch na lato ;P
ale właśnie zamszowe botki są idealne na lato, ja nie wiem, czemu w gazetach każą je nosić w porze jesiennej, wszak tyle dziewczyn chodzących po mieście w króciutkich spódniczkach, w upale, w skwarze słońca nie może się mylić - najlepsze zestawienie - mini, upał i zamszowe botki, albo kozaczki z futerkiem, niby to takie buty, a w lecie znajdą swe zastosowanie.
Szkoda, że te gazetowe rady nie uwzględniają figur potencjalnych czytelniczek, radzenie każdej tego samego jest bezsensowne, a potem wyłażą kobiety na ulicę i wyglądają okropnie ;/
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
a kto może ocenić, czy mój biust jest dobry do takiej bluzki, czy już za duży?
Ja - najstarsza starowinka, doświadczona przez życie, modę i babskie pisma. I zrobię to z radością: A i B w żabocie będzie wyglądać dobrze (ha! jestem ocalona! xD), C wzwyż odpada. Tzn. odpada, jeśli cenisz sobie doznania estetyczne swoje i reszty ludzkości, jeśli ludzkość jest Ci obojętna, możesz nosić nawet przy rozmiarze XYZ (o który jednakowoż Cię nie podejrzewam^^). Zresztą chrzanić ludzkość, grunt to być modnym! O!
Colorblind napisał/a:
Szkoda, że te gazetowe rady nie uwzględniają figur potencjalnych czytelniczek, radzenie każdej tego samego jest bezsensowne, a potem wyłażą kobiety na ulicę i wyglądają okropnie ;/
Nie szkodzi. Są modne? Są. To najważniejsze.
Z wieści, którymi muszę się z Wami, dziewczęta, podzielić: kupiłam sobie bluzkę z krótkim rękawem. Bezżabotową, nieszyfonową. Czarną. Z żółtym nadrukiem. Teraz czuję się jak rebeliantka ;> Ha!
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
A i B w żabocie będzie wyglądać dobrze (ha! jestem ocalona! xD), C wzwyż odpada.
<idzie się powiesić>
nici z bycia modną ;(( wszystko przez cycki, aaaaaa ;(((( a tak je lubiłam ;(
sis napisał/a:
Z wieści, którymi muszę się z Wami, dziewczęta, podzielić: kupiłam sobie bluzkę z krótkim rękawem. Bezżabotową, nieszyfonową. Czarną. Z żółtym nadrukiem. Teraz czuję się jak rebeliantka ;> Ha!
na stos! na stos z nią! czarownica! na stos!
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Wysłany: 2008-09-12, 21:59
oł je , ja dziś też zaopatrzyłam się w gazetę i wiem co jest teraz modne jak sie okazuje Colorblind nie poznała wszystkich hitów nadchodzącej jesieni a oto i one:
obowiążkowe są kryjące rajstopy,a do nich np. wspomnienie lata, czyli wspaniale krotkie spodenki. xD oczywiście, jeżeli nie uważamy tego zestawu za odpowiedni, to [konieznie do tych kryjacych rajstop] zakladamy jak najkrotsza, jak najzwiewniejsza sukienke [brrr,a ja myslalam, ze sie coraz chlodniej robi ]. W szafie obowiązkowo powinna zagościć wąska spódnica [w przeciwienstwie do hitu z poprzedniego sezonu nie musi już mieć podniesionego stanu:p]. A teraz cos, co przykłuło znacznie moją uwagę. Mianowice bluzka z wiązaniem, czyli z kokardą pod szyją. Im wieksza, tym modniej, of course ;]. Jak już wspomniano, to musimy zaopatrzyć się w szerokie spodnie, ale najlepiej w naturalnym kolorze [?] . i okazuje się Sis że najparwdopodobniej nie jesteś aż taką rebeliantką pod warunkiem, że Twoja koszulka jest luźna w tym sezonie mile widziane są t-shirty z wyrazistym nadrukiem, ale nie powinny być dopasowane ;D prócz tego powinnyśmy zaopatrzyć sie w męską marynarkę ,w już wspomniane tony kratki, oraz botki, najlepiej sznurowane ponaddto do łask wraca folk.
Nalezy tez zaopatrzyć się w dość długi sweter [za tyłek jakoś] i nosić go na nagie ciało {bielizna wg uznania }, do tego kozaczki i komplet gotowy xD hitem stały się także ażurowe rajstopy,apaszki, paseczki łańscuszkowe w ilości 2 na raz
należy mikoswać fasony, delikatne i cięzkie tkaniny... itd itd
hm, podsumowując, jej jesieni można nosić najprawdopodobniej wszystko xD hm. po dłuższym zastanowieniu dodam - oprócz jeansow xD
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
Zebyście nie wyszły na "te co nie wiedzą" na spacerze!
Dzięki Ci, dobra kobieto Ocaliłaś nas przed potężnym obciachem.
Jedyny problem polega na tym, że zgodnie z wrzuconymi przez Ciebie zdjęciami pies, aby był modny, musi być wielkości i urody szczura. I tu, cholera, pojawia się problem w przypadku mojego pupila ;/ Ale nic to, dzięki Tobie wiem już, co zwierz nosić powinien, jakby ktoś znalazł gdzieś kaszubski pusiorek dla psa, proszę o cynk. Niech i on prezentuje się modnie.
Fantasmagoria napisał/a:
jeżeli nie uważamy tego zestawu za odpowiedni, to [konieznie do tych kryjacych rajstop] zakladamy jak najkrotsza, jak najzwiewniejsza sukienke
Po próbie wizualizacji tego zestawu mogę stwierdzić z całą stanowczością, że to może być cudo. Oł je.
Fantasmagoria napisał/a:
Mianowice bluzka z wiązaniem, czyli z kokardą pod szyją. Im wieksza, tym modniej, of course ;]
A można zastąpić ją kryzą? Taką a la Ludwik któryś tam? Mam poważne podejrzenie, że to dopiero może być hit. Kokardy zostawmy mięczakom, wyprzedźmy trendy!
Fantasmagoria napisał/a:
i okazuje się Sis że najparwdopodobniej nie jesteś aż taką rebeliantką pod warunkiem, że Twoja koszulka jest luźna
A teraz to mnie zmartwiłaś. Pocieszam się tym, że luźna nie jest, więc drobny pierwiastek rebelii ocalić mi się udało. Który też pewnie jest aktualnie w modzie ;>
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
a tu super modna arafatka! tak sie ubieraja gwiazdy!!
już wiem, jak będę tej jesieni ubierać swojego psa, myślę, że będzie mi dozgonnie wdzięczny ^^
Fantasmagoria napisał/a:
W szafie obowiązkowo powinna zagościć wąska spódnica [w przeciwienstwie do hitu z poprzedniego sezonu nie musi już mieć podniesionego stanu:p].
w szczególności polecana paniom, które mają szerokie biodra
Fantasmagoria napisał/a:
wspaniale krotkie spodenki. xD oczywiście, jeżeli nie uważamy tego zestawu za odpowiedni, to [konieznie do tych kryjacych rajstop] zakladamy jak najkrotsza, jak najzwiewniejsza sukienke
niech zgadnę, rajstopki mają być kolorowe, wzorzaste? ;> Ja się na to piszę, to nic, że będzie chłodno, zimno, deszczowo i w ogóle - będę modna ;] za wszelką cenę.
Fantasmagoria napisał/a:
Mianowice bluzka z wiązaniem, czyli z kokardą pod szyją. Im wieksza, tym modniej, of course ;]
boję się, ale czego się nie robi dla bycia modną? ;> i do tego kwiaty we włosach i można ruszać w miasto ;D
Fantasmagoria napisał/a:
alezy tez zaopatrzyć się w dość długi sweter [za tyłek jakoś] i nosić go na nagie ciało
i tak ubrana mogę iść na wykłady xD
Boje się tej jesieni, poważnie! I tego, co wyjdzie na ulicę
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
już wiem, jak będę tej jesieni ubierać swojego psa, myślę, że będzie mi dozgonnie wdzięczny ^^
Tak. Wdzięczność prawdopodobnie okaże Ci, zagryzając Cię. W każdym razie ja bym zagryzła
Colorblind napisał/a:
boję się, ale czego się nie robi dla bycia modną? ;> i do tego kwiaty we włosach i można ruszać w miasto ;D
Zwłaszcza w styczniu xD
Colorblind napisał/a:
Boje się tej jesieni, poważnie! I tego, co wyjdzie na ulicę
A ja czekam z niecierpliwością. Połączenie tych wszystkich apaszek, ażurków, arafatek z kokardami, swetrami za tyłek, rajstopkami, kratką i na to wszystko folkiem może być niezapomnianym doznaniem estetycznym i niewyczerpanym źródłem radości.
Niech już będzie jesień!
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Tak. Wdzięczność prawdopodobnie okaże Ci, zagryzając Cię. W każdym razie ja bym zagryzła
nawet jeśli, to jak on będzie wyglądał modnie!! Widzisz te nagłówki? Modny pies zawsze!!
sis napisał/a:
Zwłaszcza w styczniu xD
w styczniu to będzie kolekcja zimowa ;] w której znając życie będą królować japonki
sis napisał/a:
A ja czekam z niecierpliwością. Połączenie tych wszystkich apaszek, ażurków, arafatek z kokardami, swetrami za tyłek, rajstopkami, kratką i na to wszystko folkiem może być niezapomnianym doznaniem estetycznym i niewyczerpanym źródłem radości.
no i właśnie tego się boję, poważnie. Moda mnie poraża, tyle wszystkiego napacianego i po co to? Komu to do szczęścia? Panie będą wyglądać tak samo i co gorsza będą straszyć, a do tego jeszcze panie, które zapomną o swojej figurze i będą ubierały się we wszystko, co modne. Boję się, to będzie straszne.
ale się naczytałam, uh. stwierdziłam, że daleko mi do modności chlip ;C
ale pomalowałam sobie dziś spodnie lakierem do paznokci we wzorki, może to się tez zalicza do czegoś modnego...?
Wysłany: 2008-09-13, 09:33
Colorblind napisał/a:
panie, które zapomną o swojej figurze i będą ubierały się we wszystko, co modne
tia... Nie potrafie zrozumiec tego, że kobiety są wstanie poświęcić wszelkie wrażenia estetyczne zarówno otoczenia jak i swoje tylko po to by wyglądać modnie... Niemal wszędzie widzę te biedne ofiary mody, a teraz przybędzie ich jeszcze przybędzie. Ale czego sie nie robi, by wyglądać trendy
sis napisał/a:
A można zastąpić ją kryzą? Taką a la Ludwik któryś tam? Mam poważne podejrzenie, że to dopiero może być hit. Kokardy zostawmy mięczakom, wyprzedźmy trendy!
hm, tak sie zastanawiam i właściwie jest spora szansa, że masz rację ! noo, to kto tej jesieni będzie odważnym trendsettlerem?
Colorblind napisał/a:
niech zgadnę, rajstopki mają być kolorowe, wzorzaste? ;> Ja się na to piszę, to nic, że będzie chłodno, zimno, deszczowo i w ogóle - będę modna ;] za wszelką cenę.
ach, przy wyborze fasonu rajstop możemy się psłużyć wolną wolą [chyba, ze elegancko, to obowiazkowo czarne;p] byleby byly kryjące xD
omg, też się boję
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
Dziś widziałam ofiarę mody jesiennej ;D - piękny widok, wyobraźcie sobie kobietę ubraną w rozkloszowaną spódnicę w szkocką kratę i do tego rajstopki wzorzaste - kolorowe trójkąciki, i te rajstopy pasowały do tej spódnicy jak pięść do nosa, ale ja nie jestem modna, więc co ja mogę wiedzieć ;p - co kto lubi, ale żeby to się nie gryzło ze sobą! ;]
Fantasmagoria napisał/a:
kobiety są wstanie poświęcić wszelkie wrażenia estetyczne zarówno otoczenia jak i swoje tylko po to by wyglądać modnie
przyjąć jeszcze można taką wersję, że one po prostu nie zdają sobie sprawy z tego, że wyglądają fatalnie ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum