Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Colorblind
2008-04-12, 00:20
Autor Wiadomość

elv  

Wysłany: 2006-09-26, 13:17   

Po pierwsze: wlosy po goleniu nie wzmacniaja sie, tylko nam sie tak wydaje, bo rosna ostro zakonczone. Ale niewazne.
Po drugie I NAJWAZNIEJSZE: dlaczego Twoj facet porownuje Cie do bylych?? No halo, wybacz, ale cos tu chyba jest nie tak. On Cie, jesli juz, to ma kochac taka, jaka jestes, a nie zmieniac Cie do wlasnych upodoban.
Sama pewnie tez tak myslisz, wiec zastanow sie, czy warto :)
Z kolei nawet jak sie zmienisz, to on moze stwierdzic, ze i tak nie sprostalas jego wymaganiom i znajdzie inna..
Podsumowujac: taki facet jest nie dla mnie.. :\ A dla Ciebie..?

angela  

Wysłany: 2006-09-26, 16:44   

jezeli nie podobasz sie chlopakowi taka jaka jestes to cos tu jest nie tak. A jezeli chcesz wydepilowac gore nog czyli uda to wydepiluj ja plastrami z woskiem np. plastry z woskiem firmy joanna po 2 takich zabiegach wloski praktycznie znikna ( jestem kosmetyczka) zaufaj mi, a jezeli masz dosc grube wloski na nogach choc na udach sa delikatniejsze to beda mniej wyczuwalne i takiego zabiegu nie bedziesz musiala czesto powtarzac pozdrawiam :)

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-26, 18:25   

elv napisał/a:
Z kolei nawet jak sie zmienisz, to on moze stwierdzic, ze i tak nie sprostalas jego wymaganiom i znajdzie inna..
Podsumowujac: taki facet jest nie dla mnie.. :\ A dla Ciebie..?

dziewczyny kochane , nie róbcie z facetów gości , którzy myślą tylko o seksie i podotykaniu sobie a w dupie maja uczucia. Chyba czytałyście za duzo gazet i naoglądałyście sie kiepskich filmów. Co ma do rzeczy estetyka i zachowanie higieny do uczuć partnera ? Jesli dziewczyna by sie nie myła i facet by jej zwrócił uwage to powinna z nim zerwac bo on jej nie akcpetuje taka jaka jest ? No śmieszne to troche. Związek opiera sie na wzajemnych kontaktach i jesli sie psują - poprawianiu ich i zwracaniu uwagi. Nie robcie z siebie zadufanych księzniczek , którym nie wolno nic powiedzieć. A może tak zacznijcie myśleć i spojrzcie na siebie w lustrze ... moze to ja jestem beznadziejna a nie on ? Może rzeczywiscie on ma racje ? Dlaczego Ty mozesz wymagać od niego golenie klaty i to jest ok a jak on Ci powie zebys zgoliła nogi to to juz jest brak uczuć ? Chyba nie wiesz na czym polega związek , tu trzeba wyjśc na kompromis, czasem sie poświęcić a czasem wymagać , ale nie obrażać sie i wmawiać sobie ze to przejaw rozstania.

Naprawde , czasem dziewczyny same sprawiają sobie problemy , wymyslaja je , zachowują sie jak rozkapryszone gąski a nie zauważają prostych spraw - w związku rozmowa o własnych potrzebach, szczerość i kompromisy sa moim zdaniem na pierwszym miejscu. Nie można tylko wymagać , trzeba tez cos dac z siebie.

Chłopak pewnie zle ujął sprawe i albo Ty zle zrozumiałaś. To co z tego ze Cie porównał do byłej ? Ale nadal jest z Toba prawda! Więc o co kaman ... nie wymyślaj sobie problemów , gdy ich nie ma , a jeśli masz wątpliwości to proste - porozmawiaj z nim a nie z nami ;]

mala84  

Wysłany: 2006-09-26, 18:36   

Zdziwiłam się że Twojemu chłopakowi przeszkadza takie coś.Ja tak samo gole nogi tylko do kolan i nigdy nie usłyszałam czegoś podobnego od mojego chłopaka.Tak prawde mówiąc po przeczytaniu Twojego postu zdziwiłam się-naprawde nie spodziewała bym się że chłopakowi może takie coś przeszkadzac.Przecież liczy się uczucie a nie włoski na nogach.Przecież on też ma. :D Głowa do góry

Dishman  

Wysłany: 2006-09-26, 19:14   

elv napisał/a:
On Cie, jesli juz, to ma kochac taka, jaka jestes, a nie zmieniac Cie do wlasnych upodoban.

angela napisał/a:
jezeli nie podobasz sie chlopakowi taka jaka jestes to cos tu jest nie tak

No ludzie... co się z Wami dzieje? Wychodzicie z założenia, że każda dziewczyna jest idealna i jeżeli jakiś chłopak z nią jest, to nic mu w niej nie przeszkadza?

Moja dziewczyna na początku naszej znajomości paliła fajki okazyjnie. Ja nie palę wcale i nigdy nie paliłem regularnie. Wystarczy, że do znudzenia mówiłem, że ze smokiem nie będę się całować i poskutkowało. Naprawdę musi mieć wielką ciągotę na papierosa, żeby zapaliła.
Zmieniłem ją choćby pod takim względem.

Naprawdę, ludzie się zmieniają, lolinka ma rację. Idź i porozmawiaj nie z nami, ale ze swoim chłopakiem, może dojdzie do wniosku, że w sumie to mu zwisa, czy masz włosy powyżej kolan, czy nie.

angela  

Wysłany: 2006-09-26, 19:42   

Dishman napisał/a:
Wystarczy, że do znudzenia mówiłem, że ze smokiem nie będę się całować i poskutkowało.
ja bym sie nie zmieniala bo chlopak tak chce ! Jak bym mu sie podobala to taka jaka jestem :D i nie mowie ze kazdy jest idealny bo ja sama nie jestem idealna ale bym robila to co lubie a nie to co komus sie podoba...

Jestem tu  

Wysłany: 2006-09-26, 20:18   Po co ?

Po co ty jeszcze z nim jesteś, to mnie ciekawi :?:
Wiadomo że cię nie lubi, bo by tak nie mówił,
a o miłości to ja już w ogóle nie wspomnę :!:

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-27, 11:30   

mala84 napisał/a:
ś.Ja tak samo gole nogi tylko do kolan i nigdy nie usłyszałam czegoś podobnego od mojego chłopaka.

pewnie sie wstydził zwrócic Tobie uwage zebys nie zareagowała jak autorka tematu. Albo jeszcze cie nie dotykał powyżej kolan heh ;]

mala84 napisał/a:
Przecież liczy się uczucie a nie włoski na nogach.

Ale co to ma do rzeczy ? Chyba macie troche kompleksów jesli zwrócenie wam uwagi to wielka tragedia na miare rozstania z chłopem. Ja to bym nawet chciała zeby moj chłopak mi mówił co mu sie podoba a co nie , i co mam zrobić zeby byc atrakcyjniejsza dla niego , bo to chodzi chyba o to , zeby druga osoba była z nami szczesliwa nie tylko od strony 'duchowej' ale i czysto fizycznej. To jest ważne. Jakbym przyszła do mojego chłopa z tłustymi włosami to co ? On mi powie 'Ej wez , umyłabys je czasem" a ja na to " Nie kochasz mnie?! To koniec!" . HAHAHA. Juz mi nawet nie chodzi o te włoski na udach ale o sam fakt jaki was boli - ze zwrócenie uwagi to przejaw braku uczuc. Dziwne myślenie , takie ... dziecinne ;]

Lady spark  

Wysłany: 2006-09-27, 12:00   
   Polecający: Przypadek;)

lolinka napisał/a:
Ja to bym nawet chciała zeby moj chłopak mi mówił co mu sie podoba a co nie

Rozumiem ze jezeli chlopak nie powie do Ciebie zebys zgolila nogi to znaczy ze nie jest w stosunku do Ciebie szczery i ukrywa to co czuje. A nie bierzesz pod uwage tego ze po prostu mu to nie przeszkadza ze nie wazne sa dla niego te malenkie wloski na udach ze liczy sie dla niego cos zupelnie innego?
A higiena nie ma nic wspolnego z tym czy masz wlosy na udach czy ich nie masz. Jezeli Ty masz potrzebe golenia ich to prosze bardzo ale mowienie ze dziewczyny ktore ich nie gola nie zachowuja higieny to jest ogromna przesada :oczami: Sa dziewczyny ktore w ogole nie gola nog czy to znaczy ze sa zupelnie brudne smierdza nie myja sie? Smieszne. Poza tym jak by Ci chlopak powiedzial ze masz za duzo wlosow na brzuchu to wzielabys maszynke i zgolila?

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-27, 12:23   

Lady spark napisał/a:
Rozumiem ze jezeli chlopak nie powie do Ciebie zebys zgolila nogi to znaczy ze nie jest w stosunku do Ciebie szczery i ukrywa to co czuje. A nie bierzesz pod uwage tego ze po prostu mu to nie przeszkadza ze nie wazne sa dla niego te malenkie wloski na udach ze liczy sie dla niego cos zupelnie innego?

To nie chodzi o to. Zgadzam sie - to jest indywidualny stosunek dziewczyny do sprawy , mi akurat chłopak nie musi mówic o goleniu tu i ówdzie bo to robie dla własnej przyjemnosci , satysfakcji , estetyki , higieny równiez. Moim zdaniem dziewczyna powinna golic nogi , jak to kiedys napisał Dishman , u kobiety włosy maja sens tylko na głowie , i ja sie z tym zgadzam . Nikt nie goli sie na brzuchu , właściwie to nie wiem czemu ale chyba to by nie miało sensu wiekszego chocby dlatego ze człowiek ma włosy na całym ciele , mniej widoczne lub bardziej, gdyby tak chciał wszystko golic to by marnował czas. Ja nie kwestionuje tego , kto co lubi , może ktoś sobie golić plecy , ja nie wnikam. Ale moim zdaniem golenie nóg jest przecież raczej kobiecą czynnoscią , same przecież golicie więc nie rozumiem oburzenia. Nie rozumiem dlaczego tylko wybrane partie , chyba to jest lepszy efekt gdy przejedzie sie ręką po jedwabiscie gładkich nogach a nie na poł gładkich i na poł 'z meszkiem' . Nie wyobrażam sobie założenie latem sukienki ( choc to u mnie rzadkosc ale jednak) i wystawienie nóg z włosami. No nie widzi mi sie to i tyle. Ja nikogo nie chce przekonywac do tego ale dla mnie to mało estetyczne, tak samo jak włoski pod pachami. Ale jesli juz ktos goli to może machnąc maszynką troche wyżej i nic mu sie nie stanie ;]

Ehh w ogole tu można dyskutowac , ale chyba każdy lubi ładnie wyglądac , tak zeby na widok niektórych partii ciała ktoś krzyknął z zachwytu a nie łapał sie za głowe ze dostał taka niespodzianke ;p

Lady spark  

Wysłany: 2006-09-27, 16:16   
   Polecający: Przypadek;)

lolinka napisał/a:
mniej widoczne lub bardziej

U mnie na udach wlosow w ogole nie widac a i w dotyku nie ma roznicy.
lolinka napisał/a:
Ale moim zdaniem golenie nóg jest przecież raczej kobiecą czynnoscią , same przecież golicie więc nie rozumiem oburzenia. Nie rozumiem dlaczego tylko wybrane partie

Zgadzam sie z Toba golenie nog to kobieca sprawa. Ale przeciez nie mozna zgolic czegos czego nie dlatego nie gole nog ponad kolanami bo niemialoby to najmniejszego sensu.

Generalizowanie w tym przypadku ze kobiety powinny golic cale nogi jest nie na miejscu gdyz niektore po prostu nie potrzebuja tego.
To tak samo jak u facetow bo przeciez nie kazdy facet ma wlosy na klacie :oczami:

elv  

Wysłany: 2006-09-27, 17:12   

Sprostowanie: ja to zrozumialam tak, ze on jej nie zrocil delikatnej uwagi, tylko sie czepil. Tak to zrozumialam z jej wypowiedzi i tyle. A jak sie ktos czepia, to.. Jezeli jest to delikatne zwrocenie ugagi, to przeciez to normalne.
Agh... -_-' no nic.

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-27, 20:16   

no ale czy wy w związku zawsze jestescie tacy mili i uprzejmi dla siebie ? Zamykanie sie w sztywnych ramach uprzejmosci i delikatności czasem wkurza , czasem nawet trzeba powiedzieć cos dobitnie zeby druga strona zrozumiała. ;p

Anton  

Wysłany: 2006-09-29, 20:51   
   Polecający: google

HajperGT napisał/a:
nie tyle co estetyczne - co po prostu podstawowe zasady higieny : )

a co do tematu głównego to mnie by to nie odpowiadało - i nie można tego tłumaczyć tym, że jeśli bym kochał to bym zaakceptował, bo to jest podstawowa sprawa higieny osobistej - kobieta powinna golić całe nogi dla zachowania idealnie gładkiej, aksamitnej skóry : ) - ja bym potrafił ogolić nogi dla swojej kobiety - śmierdzi to może metroseksualizmem, ale uważam że to po prostu jest sprawa higieny..
laser jest dużo zdrowszy i w tej chwili nie jest już to zabieg rujnujący kieszeń przeciętnej Polki - a jest to rzecz ułatwiająca utrzymanie się w higienicznej czystości :)

przepraszam że pytam ale co ma higiena do golenia nóg? :mur: chyba tyle co piernik do wiatraka, (a tak nawiasem to temat jest śmieszny). Chyba żadna kobieta nie ma takiego gąszczu na nogach żeby pchły czy inne świństwa mogły w nim hasać (tymbardziej gdy się myje), a jeżeli ma to chyba już problem natury hormonalnej. Można się golić i nie myć- wtedy to będzie niehigienicznie. To jest problem TYLKO i wyłącznie natury estetycznej.
Usuwać owłosienie z nóg?- ok pach - ok....popieram jak najbardziej ale niektóre kobiety mają tak nas***e w głowie że sobie ręce, pempki woskiem "robią" niedługo bedziemy musiały sobie cycki (za przeproszeniem) golić coby trendy być.

angela  

Wysłany: 2006-09-29, 23:37   

Anton napisał/a:
Usuwać owłosienie z nóg?- ok pach - ok....popieram jak najbardziej ale niektóre kobiety mają tak nas***e w głowie że sobie ręce, pempki woskiem "robią" niedługo bedziemy musiały sobie cycki (za przeproszeniem) golić coby trendy być.

rece jeszcze zrozumiem, ale moja kolezanka miala za duzo w sobie testosteronu i golila baczki na twarzy maszynka, a wlosy na plecach woskiem...to znaczy byc trendy :cwaniak:

Odpowiedz do tematu