Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

wieper  

Wysłany: 2007-09-06, 13:32   

lolinka napisał/a:
wszystko fajnie, szacunek itp , ale gdyby mój facet był brudny to juz nie chodzi o to że "on taki jest i nie wolno go zmieniac bo to jego stajl i szacunek dla niego " tylko poprostu jest brudny i sie nie myje i coś trzeba z tym zrobić.

tak ale chodzilo mi o wloski nie o jakis brod bo przeciez gdyby sie dziewczyna nie myla to inna sprawa niz delikatny zarost..

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-09-06, 13:40   

tak , ale jak napisałam , kobiecie dochodza pewne inne obowiązki związane z jej ciałem, by wyglądac zawsze ładnie i estetycznie. Więc czasem powinna wnieść w nawyk to by miec zawsze gładkie nogi , depilowac sie pod pachami czy regulować brwi. Po prostu czasem oprócz wody i mydła warto zainwestowac w dobry depilator , bo bycie zadbaną nie boli a przynosi korzyści ;p

[ Dodano: 2007-09-06, 13:42 ]
i nie marudzić ze facet jest taki czy śmaki , tylko wziąć sie za siebie. Bo to kobieta powinna zauwazyć u siebie niedoskonałość zanim facet zdązy sie zorientować.

wieper  

Wysłany: 2007-09-06, 13:52   

jesli chodzi o to ze jesli kobieta ma gladkie nogi ze to przynosi korzysci to sie zgadzam bo mam dziewczyne i dla odmiany lubie poczuc delikatna skore a nie jak u mnie normalnie papier scierny :P ale jesli np miala by tam takie wloski mi by to nie przeszkadzało

Margaretka  

Wysłany: 2007-09-06, 14:21   

Owszem masz racje, nie mówię że mam krzaki na nogach, ale wiem i różne sytuacje już byly ze włoski na nogach i pryszcz na nosie mojemu nie przeszkadzają, weź np taką sytuację wyjechać w góry na biwak czy tym podobne, bedziesz sobie psuła wyjazd myśląc jak tu sobie ukradkiem ogolić nogi? Czy raczej ważniejsze jest nastawienie i dobra zabawa? W stałym związku, który prowadzi do jednego nieogolone nogi nie mają znaczenia

Colorblind  

Wysłany: 2007-09-06, 17:04   

Margaretka napisał/a:
weź np taką sytuację wyjechać w góry na biwak czy tym podobne, bedziesz sobie psuła wyjazd myśląc jak tu sobie ukradkiem ogolić nogi?

Jeśli chodzi o mnie to depilowanie nóg* to już mój nawyk, tak jak inne czynności typu mycie zębów itp. Nie pojawia się u mnie żadne myślenie typu, że takowa czynność może mi popsuć wyjazd - bez przesady, pare minut można na to poświęcić, w końcu czas na higienę i bycie zadbaną znaleźć trzeba nawet na wyjeździe. Poza tym gdy używa się depilatora to ma się na dłużej spokój.

*no i pach, bikini ;P

'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-09-06, 18:41   

Cytat:
bez przesady, pare minut można na to poświęcić, w końcu czas na higienę i bycie zadbaną znaleźć trzeba nawet na wyjeździe.

otóż to , zreszta nawet gdy sie nie uzywa depilatora to "przejechanie" maszynką kilka razy pod prysznicem nie jest klopotem. No chyba ze wyjeżdzasz do Kambodży na 3 miesiące to rozumiem , że tam golenie nóg nie jest priorytetem a raczej to żeby w ogole sie gdzieś umyć ;p

Margaretka  

Wysłany: 2007-09-06, 21:06   

Tu nie chodzi o higiene,golenie nóg lecz o akceptacje bliskiej osoby, napisałam tylko że jeśli nawet miałabym kilometrowe włosy na nogach to mojemu partnerowi to by nie przeszkadzało i tyle, wielokrotnie widział mnie bez makijażu i jakoś nie skrzywił się kilka razy przyjechał wczesniej do mnie i wcale nie byłam przygotowana, podobam mu się nie tylko zewnętrznie widać fascynuje go moje wnętrze i to jest piękne.

Tynka88 

Wysłany: 2007-09-07, 09:53   

Margaretka napisał/a:
jeśli nawet miałabym kilometrowe włosy na nogach to mojemu partnerowi to by nie przeszkadzało
no mojemu tez to nie przeszkadza :hyhy: tylko by sprobowal cos na ten temat powiedziec :P

owszem o wyglad trzeba dbac, ale ja jakos nie chce miec potem wlosow na nogach srednicy olowka :rotfl: bo codziennie je golilam.

Margaretka  

Wysłany: 2007-09-07, 12:20   

no wiem rozumiem, najlepiej jakby wogóle nie rosły :P niestety.. ehh kobieta ma wiecej obowiązków jeśli chodzi o takie rzeczy, nie po to by facet nie narzekał, ale by sama czuła się ze sobą ok

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-09-07, 22:34   

Cytat:
ale ja jakos nie chce miec potem wlosow na nogach srednicy olowka :rotfl: bo codziennie je golilam.

no i ? ;] Nie wiem skąd ten pogląd że włosy po ogoleniu odrastaja i przypominaja małe drzewa ;] owszem sa bardziej widoczne no ale helooooooł jesli sie je goli to co ma do tego ich wielkośc jak i tak zostaną skoszone ? ;]

Tynka88 

Wysłany: 2007-09-07, 22:59   

im czesciej sie goli wlosy tym szybciej odrastaja, sa grubsze i ciemniejsze :) fakt faktem troche wyolbrzymilam ta srednice :)
lolinka napisał/a:
co ma do tego ich wielkośc jak i tak zostaną skoszone ? ;]
wielkosc moze nic ale sa grubsze i trzeba je golic czesciej :) bo brzydko wyglada

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-09-07, 23:50   

Cytat:
wielkosc moze nic ale sa grubsze i trzeba je golic czesciej :) bo brzydko wyglada

u mnie częstotliwośc golenia sie ani nie zwiększa ani nie zmniejsza. Ale chyba wiadome ze zaczynając golic włoski ponosi sie to ryzyko ze odrastają ;]

wieper  

Wysłany: 2007-09-08, 12:10   

Margaretka napisał/a:
Owszem masz racje, nie mówię że mam krzaki na nogach, ale wiem i różne sytuacje już byly ze włoski na nogach i pryszcz na nosie mojemu nie przeszkadzają, weź np taką sytuację wyjechać w góry na biwak czy tym podobne, bedziesz sobie psuła wyjazd myśląc jak tu sobie ukradkiem ogolić nogi? Czy raczej ważniejsze jest nastawienie i dobra zabawa? W stałym związku, który prowadzi do jednego nieogolone nogi nie mają znaczenia

no wychodzi na to ze takie wloski sa krepujace i posiadanie takowych wiaze sie z poczuciem niepewnosci i dyskomfortu kosztem dobrej zabawy a przeciez najwazniejsze jest to aby w towarzystwie bliskiej osoby czuc sie dobrze i nie przejmowac sie takimi rzeczami przynajmniej tak ja to odebralem

Margaretka  

Wysłany: 2007-09-08, 12:18   

No własnie ja to próbowałam napisać, że ja mam to szczeąście że sie nie przejmuje takimi drobiazgami :) mój facet to anioł

Paprotka  

Wysłany: 2008-04-12, 15:46   

Tynka88 napisał/a:
im czesciej sie goli wlosy tym szybciej odrastaja, sa grubsze i ciemniejsze :) fakt faktem troche wyolbrzymilam ta srednice :)
lolinka napisał/a:
co ma do tego ich wielkośc jak i tak zostaną skoszone ? ;]

Bzdura- nie odrastają szybciej, ni sa ani grubsze. Goląc czy obcinajac włosy nie działasz na ich cebulke, a tylko ona jest częściazywą włosa. Wrażenie,że wloski są mocniejsze wynika z tego,że jak np. je golisz zakończenie włoska nie jest miekkie tylko ostro zakończone. Co do koloru- to nie golone wloski przez lata sa narażone na slońce, środki myjace, balsamy itp. itd- traca kolor i staja sie wyplowiałe, jesli je usuniesz, wlosek moze byc pare tonów ciemniejszy, ale to jego naturalna barwa, nie ma zagrożenia,że jasna blondynka dorobi sie czarnego buszu;)

Odpowiedz do tematu