wszystko fajnie, szacunek itp , ale gdyby mój facet był brudny to juz nie chodzi o to że "on taki jest i nie wolno go zmieniac bo to jego stajl i szacunek dla niego " tylko poprostu jest brudny i sie nie myje i coś trzeba z tym zrobić.
tak ale chodzilo mi o wloski nie o jakis brod bo przeciez gdyby sie dziewczyna nie myla to inna sprawa niz delikatny zarost..
tak , ale jak napisałam , kobiecie dochodza pewne inne obowiązki związane z jej ciałem, by wyglądac zawsze ładnie i estetycznie. Więc czasem powinna wnieść w nawyk to by miec zawsze gładkie nogi , depilowac sie pod pachami czy regulować brwi. Po prostu czasem oprócz wody i mydła warto zainwestowac w dobry depilator , bo bycie zadbaną nie boli a przynosi korzyści ;p
[ Dodano: 2007-09-06, 13:42 ]
i nie marudzić ze facet jest taki czy śmaki , tylko wziąć sie za siebie. Bo to kobieta powinna zauwazyć u siebie niedoskonałość zanim facet zdązy sie zorientować.
jesli chodzi o to ze jesli kobieta ma gladkie nogi ze to przynosi korzysci to sie zgadzam bo mam dziewczyne i dla odmiany lubie poczuc delikatna skore a nie jak u mnie normalnie papier scierny ale jesli np miala by tam takie wloski mi by to nie przeszkadzało
Owszem masz racje, nie mówię że mam krzaki na nogach, ale wiem i różne sytuacje już byly ze włoski na nogach i pryszcz na nosie mojemu nie przeszkadzają, weź np taką sytuację wyjechać w góry na biwak czy tym podobne, bedziesz sobie psuła wyjazd myśląc jak tu sobie ukradkiem ogolić nogi? Czy raczej ważniejsze jest nastawienie i dobra zabawa? W stałym związku, który prowadzi do jednego nieogolone nogi nie mają znaczenia
_________________ Albowiem taki jest człowiek, jakie myśli w jego sercu
weź np taką sytuację wyjechać w góry na biwak czy tym podobne, bedziesz sobie psuła wyjazd myśląc jak tu sobie ukradkiem ogolić nogi?
Jeśli chodzi o mnie to depilowanie nóg* to już mój nawyk, tak jak inne czynności typu mycie zębów itp. Nie pojawia się u mnie żadne myślenie typu, że takowa czynność może mi popsuć wyjazd - bez przesady, pare minut można na to poświęcić, w końcu czas na higienę i bycie zadbaną znaleźć trzeba nawet na wyjeździe. Poza tym gdy używa się depilatora to ma się na dłużej spokój.
*no i pach, bikini ;P
_________________ bo w życiu ważne jest poczucie koloru !!
'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'
bez przesady, pare minut można na to poświęcić, w końcu czas na higienę i bycie zadbaną znaleźć trzeba nawet na wyjeździe.
otóż to , zreszta nawet gdy sie nie uzywa depilatora to "przejechanie" maszynką kilka razy pod prysznicem nie jest klopotem. No chyba ze wyjeżdzasz do Kambodży na 3 miesiące to rozumiem , że tam golenie nóg nie jest priorytetem a raczej to żeby w ogole sie gdzieś umyć ;p
Tu nie chodzi o higiene,golenie nóg lecz o akceptacje bliskiej osoby, napisałam tylko że jeśli nawet miałabym kilometrowe włosy na nogach to mojemu partnerowi to by nie przeszkadzało i tyle, wielokrotnie widział mnie bez makijażu i jakoś nie skrzywił się kilka razy przyjechał wczesniej do mnie i wcale nie byłam przygotowana, podobam mu się nie tylko zewnętrznie widać fascynuje go moje wnętrze i to jest piękne.
no wiem rozumiem, najlepiej jakby wogóle nie rosły niestety.. ehh kobieta ma wiecej obowiązków jeśli chodzi o takie rzeczy, nie po to by facet nie narzekał, ale by sama czuła się ze sobą ok
ale ja jakos nie chce miec potem wlosow na nogach srednicy olowka bo codziennie je golilam.
no i ? ;] Nie wiem skąd ten pogląd że włosy po ogoleniu odrastaja i przypominaja małe drzewa ;] owszem sa bardziej widoczne no ale helooooooł jesli sie je goli to co ma do tego ich wielkośc jak i tak zostaną skoszone ? ;]
Owszem masz racje, nie mówię że mam krzaki na nogach, ale wiem i różne sytuacje już byly ze włoski na nogach i pryszcz na nosie mojemu nie przeszkadzają, weź np taką sytuację wyjechać w góry na biwak czy tym podobne, bedziesz sobie psuła wyjazd myśląc jak tu sobie ukradkiem ogolić nogi? Czy raczej ważniejsze jest nastawienie i dobra zabawa? W stałym związku, który prowadzi do jednego nieogolone nogi nie mają znaczenia
no wychodzi na to ze takie wloski sa krepujace i posiadanie takowych wiaze sie z poczuciem niepewnosci i dyskomfortu kosztem dobrej zabawy a przeciez najwazniejsze jest to aby w towarzystwie bliskiej osoby czuc sie dobrze i nie przejmowac sie takimi rzeczami przynajmniej tak ja to odebralem
im czesciej sie goli wlosy tym szybciej odrastaja, sa grubsze i ciemniejsze fakt faktem troche wyolbrzymilam ta srednice
lolinka napisał/a:
co ma do tego ich wielkośc jak i tak zostaną skoszone ? ;]
wielkosc moze nic ale sa grubsze i trzeba je golic czesciej bo brzydko wyglada
Bzdura- nie odrastają szybciej, ni sa ani grubsze. Goląc czy obcinajac włosy nie działasz na ich cebulke, a tylko ona jest częściazywą włosa. Wrażenie,że wloski są mocniejsze wynika z tego,że jak np. je golisz zakończenie włoska nie jest miekkie tylko ostro zakończone. Co do koloru- to nie golone wloski przez lata sa narażone na slońce, środki myjace, balsamy itp. itd- traca kolor i staja sie wyplowiałe, jesli je usuniesz, wlosek moze byc pare tonów ciemniejszy, ale to jego naturalna barwa, nie ma zagrożenia,że jasna blondynka dorobi sie czarnego buszu;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum