Wiadomym jest ze jesli raz zgole, wzmocnie cebulki i potem bede juz do konca zycia musiala je golic, bo jesli tego nie zrobie to "zarosne".
Obawiam sie rowniez, ze potem bedzie mowil abym poszla do okulisty na laserowy zabieg, bym nie miala okulatow a potem na odessanie tluszczu w biodrach, bo mam troche za duzo tluszczyku na biodrach i celulitis, po ewentualnym porodzi i karmieniu - polepszyla biust itp.
Czy bierzesz te uwagi na serio? Wiesz, być może każdy facet chciałby, aby jego dziewczyna była boginią, ale bez przesadyzmu. Nogi można depilować; ale z okulistą, biustem czy tłuszczykiem to przegięcie z jego strony i nad tym bym się nawet nie zastanawiał, "tylko" pokazał drzwi kolesiowi. Oczywiście to tylko moje zdanie. Jednak warto to przemyśleć.
Czy bierzesz te uwagi na serio? Wiesz, być może każdy facet chciałby, aby jego dziewczyna była boginią, ale bez przesadyzmu. Nogi można depilować; ale z okulistą, biustem czy tłuszczykiem to przegięcie z jego strony i nad tym bym się nawet nie zastanawiał, "tylko" pokazał drzwi kolesiowi. Oczywiście to tylko moje zdanie. Jednak warto to przemyśleć.
czytaj ze zrozumieniem.pozostale zachowania to jedynie przyklady tego co w pozniejszym okresie moglby od niej zarzadac,a nie faktyczne przyklady.
morfina napisał/a:
Wiadomym jest ze jesli raz zgole, wzmocnie cebulki i potem bede juz do konca zycia musiala je golic, bo jesli tego nie zrobie to "zarosne".
to mit.golenie nie powoduje wzmocnienia a jedynie powolnego wrastania poczatkowej czesci wlosow pod skore..
_________________ człowiekiem jestem i nic co słodkie nie jest mi obce
ja tez gole cale nogi, zaluje ze zaczelam golic tez uda, chociaz bardziej ze nie uzylam do tego wosku albo depilatora, puki masz te wloski delikatne zrob sobie woskiem albo depilatorem, one wtedy odrastaja wolniej (nawet z 4 tygodnie) i sa delikatniejsze, a facet hmmm czy dlugo z nim jestes? bo ja sie nie spotkalam zeby moj facet tak kiedys powiedzial, wrecz mowi ze jemu to nie przeszkadza jak np troszke wloski mi odrosna, podobnie z chlopakami moich kolezanek
_________________ we can't call people without wings Angels...so we call them Friends
zasmucona, współczuję Ci takiego "partnera". Co prawda sama depiluję całe nogi, a oprócz nóg nawet ręce i bardzo delikatne włoski na dłoniach i palcach dłoni. I choć są bardzo delikatne to i tak je widzę i mi przeszkadzają, nawet jeśli mojemu chłopakowi nie. Ale gdyby dla przykładu zdarzyło mi się mieć niesamowicie zapracowany tydzień i mój facet dowalił się do takiego drobiazgu to zwątpiłabym. Nawet, gdyby ten zapracowany tydzień trwał miesiąc Ważne jest aby być czystym, zadbanym i ogólnie atrakcyjnym a nie boginią bez skazy. Jeśli tego wymaga facet to jest niedojrzały. A twierdzenia pewnych osób, że poczucie estetyki nie ma nic do Miłości... bez obrazy - mają dziwne pojęcie miłości i nie rozwinę tego tematu, bo mogłabym kogoś obrazić. Miłość właśnie na tym polega, że nie dowala się do takich pierdół. A czasem nawet nie pierdół. Jeden mój facet miał pryszcze na plecach, nie dlatego że się nie mył tylko jak pewnie niektórzy wiedzą z powodu gustu kulinarnego ukierunkowanego na wszystko co pikantne i dobrze przyprawione, ale nigdy w żaden sposób tego nie skomentowałam i gdy go jeszcze kochałam nigdy mi to nie odbierało ochoty na seks, choć teraz było by to masakrycznie obleśne, bo go nie kocham
Jest tylko jeden jedyny warunek do spełnienia, który decyduje o skuteczności tej metody – nie możesz mieć jasnych włosów – nie ma laserów, które skutecznie je usuną. „Najlepsza pacjentka to ta, która ma jasną skórę i ciemne włosy”
Myślę, że gdyby zasmucona miała ciemne włosy na udach to sama uważałaby, że wygląda to okropnie i już by się ich pozbyła, ale Ona pisze:
zasmucona napisał/a:
czesc,
Jestem blondynka o jasnych wlosach.
Więc skoro na głowie ma jasne włosy to na udach tym bardziej.
Jest tylko jeden jedyny warunek do spełnienia, który decyduje o skuteczności tej metody – nie możesz mieć jasnych włosów – nie ma laserów, które skutecznie je usuną. „Najlepsza pacjentka to ta, która ma jasną skórę i ciemne włosy”
Myślę, że gdyby zasmucona miała ciemne włosy na udach to sama uważałaby, że wygląda to okropnie i już by się ich pozbyła, ale Ona pisze:
zasmucona napisał/a:
czesc,
Jestem blondynka o jasnych wlosach.
Więc skoro na głowie ma jasne włosy to na udach tym bardziej.
no fakt ze nie doczytalem. jakby się uprzeć zawsze można je ufarbować / pomalować po to by je usunąć że też na to nie wpadli
no fakt ze nie doczytalem. jakby się uprzeć zawsze można je ufarbować / pomalować po to by je usunąć że też na to nie wpadli
Wprawdzie nie znam się na tym i nie mam w tej chwili czasu szukać fachowych informacji na ten temat, ale skoro piszą, że "pacjentka" nie może mieć jasnych włosów, a nic nie piszą na temat ich ufarbowania, to można chyba się domyślić, że takie rozwiązanie w przypadku laserowego usuwania włosków z jakiegoś powodu nie może być stosowane? Gdyby można było tak to rozwiązać, to z pewnością na to by wpadli i o tym pisali
Wprawdzie nie znam się na tym i nie mam w tej chwili czasu szukać fachowych informacji na ten temat, ale skoro piszą, że "pacjentka" nie może mieć jasnych włosów, a nic nie piszą na temat ich ufarbowania, to można chyba się domyślić, że takie rozwiązanie w przypadku laserowego usuwania włosków z jakiegoś powodu nie może być stosowane? Gdyby można było tak to rozwiązać, to z pewnością na to by wpadli i o tym pisali
no właśnie nie koniecznie. byłoby trzeba spytać fachowca / kosmetyczki. bo jak widać jest to teoretycznie możliwe. z drugiej strony nie wiem jak to odbywa się technicznie, czy laser wypala to co jest ponad skórą czy też to co jest minimalnie pod a jeśli to drugie to farbowanie odpada bo laser wypali tylko to co widać a cebulkę czy coś tam się jeszcze usuwa by zostawił...
nie wiem jak to odbywa się technicznie, czy laser wypala to co jest ponad skórą czy też to co jest minimalnie pod a jeśli to drugie to farbowanie odpada bo laser wypali tylko to co widać a cebulkę czy coś tam się jeszcze usuwa by zostawił...
Laser nic nie wypala, tylko osłabia włosy, wraz z cebulkami, do tego stopnia że po kilku sesjach, wypadają.
Naprawdę nie wiem jaki problem ogolić przy okazji również i uda.
Szkoda, że autor dobrej rady, dotyczącej depilacji laserowej, nie wspomniał o kosztach takiej przyjemności.
Sprawdzałam - ceny oczywiście wahają się w zależności od gabinetu, ale samo potraktowanie laserem ud, to koszt - bagatelka - w granicach 450-550 zł. Łydki to następne 350-550 zł. Bikini: 250-550 zł, pachy: 200-300 zł, no bo skoro się depilować, to najlepiej w całości.
Jak wiele kobiet jest w stanie bez żalu wydać 1250-1950 zł na jednorazową przyjemność depilacji?
Jeśli tego wymaga facet to jest niedojrzały. A twierdzenia pewnych osób, że poczucie estetyki nie ma nic do Miłości... bez obrazy - mają dziwne pojęcie miłości i nie rozwinę tego tematu, bo mogłabym kogoś obrazić. Miłość właśnie na tym polega, że nie dowala się do takich pierdół.
ale zrozum, on się nie dowalił do pierdoły! on dziewczynie tylko powiedział, ze przez to sie nie podnieca. robicie aferę o, za przeproszeniem, gówno. ja faceta rozumiem całkowicie.
gdyby jej powiedział że ma nogi jak mamut i że ją rzuci - okej, niedojrzały. ale kiedy:
zasmucona napisał/a:
Moj chlopak powiedzial mi ze nie ma czesto ochoty na sex, bo przeszkadzaja mu moje "wlosy" na nogach. Ja gole nogi do kolan,bikini (i pachy oczywiscie), mam male wloski od kolan w gore, ale nie uwazam by byl to jakis gąszcz wlosow. On mowi ze wszystkie jego poprzednie dziewczyny (3) golily cale nogi, a te wlosy sa wyczuwalne jak sie przejedzie po nich reka.
jej chłopak informuje ją, co mu przeszkadza, to właśnie świadczy o jego dojrzałości... gdyby nie miał odwagi tego powiedzieć i foszył by się nie wiadomo na co, to może byłaby dojrzałość? [pomińmy fakt, że podał przykład poprzednich dziewczyn, co jest typowym "fo pa" ;p]
A ja osobiście nie golę, bo mi matka nie pozwala... A mam wielkie owłosienie, i jakoś mnie chłopak kochał. Teraz kurde na mnie mój wybranek nie zwraca uwagi, ale kit z tym.
_________________ Bo nie jest trudno nauczyć się być...
O wiele trudniej jest nauczyć się żyć!
DJ Kitex Znajdziesz mnie tutaj,
Znajdziesz mnie wszędzie,
Lecz poznasz jak źle mnie potrktowałeś,
Gdy mnie na tym świecie już niestety nie będzie.
zwroci uwage na cos, i od razu hydra?
czy was wszystkich powaliło? a gdyby on np. mial dluuugie wlosy na klacie i by ci to przeszkadzalo i bys mu powiedziala, ze ci to przeszkadza to co? pewnie byłoby ok...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum