• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Colorblind
2008-04-11, 23:20
Autor Wiadomość

freak_mika  

Wysłany: 2008-07-03, 11:08   

Ja także jestem blondynką o bardzo jasnych włosach. Gole nogi do kolana czasem tylko kawałek nad kolano ( jak ubieram spódnice) nikt mi jeszcze nie zwrócił uwagi aby to było nieestetyczne... po prostu tych włosków nie widać! A Facetowi powiedz, żeby on zaczął golić nogi xD Ciekawe czy posłucha...

Karczoch  

Wysłany: 2008-07-03, 11:42   

wczoraj byłam z przyjaciółką i paroma osobami na basenie, ona miała nogi ogolone właśnie do kolan. Co z tego, że ma blond włosy, skoro one słońce odbijają i się błyszczą x] nie wiem, czy faceci zwracają na to uwagę, w sumie ona bardzo ładna i zgrabna jest więc chyba aż tak to ich nie rusza, ale nikt mi nie wmówi, że to jest estetyczne i ładne, bo wygląda co najmniej dziwnie. ^^

freak_mika napisał/a:
A Facetowi powiedz, żeby on zaczął golić nogi xD Ciekawe czy posłucha...

tia.. -.-

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

narya  

Wysłany: 2008-07-03, 12:41   

Bo owłosienie mężczyznom przystoi na nogach, torsie, twarzy, rękach.. a kobietom już nie.

Dlatego kobiety powinny się depilować.

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-07-03, 20:03   

freak_mika napisał/a:
po prostu tych włosków nie widać!
Nie widać czy po prostu Ty ich nie widzisz? :luka:

W sumie co kto lubi, ale zastanawia mnie, czy posługujące się argumentem "bo ich nie widać" pachy też golą tylko do połowy "bo nie widać". Albo zęby myją tylko z przodu, bo tych z tyłu "i tak nie widać" :chytry:
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

justynka20008  

Wysłany: 2008-07-03, 22:22   

pachy i zeby to co innego;p

Ja tez gole nogi tylko do połowy;p tzn do kolan;p... nikt mi jeszcze nie powiedzial ze to wyglada nie estetycznie albo cos... wiekszosc osob ktore znam tez gola tylko tak jak ja... Jakos nikomu to nie przeszkadza... ale sa rozni ludzie...

Naprawde myslicie ze to tak nie estetycznie wyglada? Ja chodze w spodniczkach bardzo czesto... Jezeli mowicie ze to wyglada jak by nie wygladalo to chyba zaczne golic cale nogi...;p

Colorblind  

Wysłany: 2008-07-03, 23:18   

freak_mika napisał/a:
po prostu tych włosków nie widać
widać ja mam wybitnie zaostrzony wzrok skoro widzę, po prostu jestem w stanie zrozumieć, że komuś to nie przeszkadza itp. ale argument, bo 'tego nie widać' jest trochę dziwny, jak nie widać, skoro widać?
sis napisał/a:
pachy też golą tylko do połowy
ale po co do połowy? Wszak w ogóle ich nie widać, więc bezsensu jest je golić, poza tym są bluzki z długimi rękawami, a co!

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

owad.lezacy  

Wysłany: 2008-07-04, 11:39   
   Polecający: google

freak_mika napisał/a:
po prostu tych włosków nie widać! A Facetowi powiedz, żeby on zaczął golić nogi xD Ciekawe czy posłucha...

od kiedy to faceci golą nogi ? : >
i nie wciskajcie kitu że tych włosków nie widać bo widać ! przynajmniej ja tam je widze i lubie gdy mam ogolone całe nogi.
Wychodzac na plaże, basen, też golicie nogi do połowy ? oO no proszeeee, ostatnio jechałam obok takiej pani w busie cała zadbana pachniało od niej z kilometra, gdy spojrzałam niżej to zmieniłam zdanie bo właśnie miała ogolone nogi do połowy tzn do kolan a na kolanach juz włosy sterczały nie wygadało to estetycznie.

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

andzia_sl 

Wysłany: 2008-07-04, 14:11   

Nie wiem co to za pomysł żeby golić nogi do kolan. Przecież to okropnie wygląda. Teraz jest lato, każdy się trochę opali, więc gdy masz jasne włoski to teraz się robią one widoczne gdy masz ciemniejsze nogi, nie przeszkadza ci to?? Bo mi to by strasznie przeszkadzało, ile czasu zajmie Ci ogolenie całych nóg, 3 może 5 minut więcej więc nie wiem jaki masz problem. Byś zaczęła całe nogi golić i po sprawie :)

Karczoch  

Wysłany: 2008-07-04, 19:00   

sis napisał/a:
W sumie co kto lubi, ale zastanawia mnie, czy posługujące się argumentem "bo ich nie widać" pachy też golą tylko do połowy "bo nie widać". Albo zęby myją tylko z przodu, bo tych z tyłu "i tak nie widać"

ależ to przeciez logiczny argument jest, ja np uszu nie czyszczę, wszak ciągle słucham mp3, więc nie widać :luka:

andzia_sl napisał/a:
Teraz jest lato, każdy się trochę opali, więc gdy masz jasne włoski to teraz się robią one widoczne gdy masz ciemniejsze nogi

no właśnie, mnie to razi w oczy, nie rozumiem jak można na to uwagi nie zwracać.

poza tym czy to taki naprawdę wielki problem golić nogi powyżej kolan?
no i tez zastanawiam się, jak te panie sobie to wymierzają. nogi do kolan, czyli co, pod kolana, a kolana już nie? czy razem z kolanami? a może jedno kolano tylko, bo przy goleniu drugiej nogi juz kręgosłup boli i się nie chce? :luka:

freak_mika napisał/a:
nikt mi jeszcze nie zwrócił uwagi aby to było nieestetyczne...
justynka20008 napisał/a:
Jakos nikomu to nie przeszkadza...

Dziewczyny zrozumcie, przeciez jakiś chłopak na ulicy nie podejdzie i wam nie powie, żebyście się ogoliły, tak samo wątpię żeby jakiś wasz kolega wyjechał z takim hasłem... może wam się wydawać, że nikt na to uwagi nie zwraca, ale to wygląda NAPRAWDĘ śmiesznie ^^

przytyłam pół kilo.

sis  

Wysłany: 2008-07-04, 19:12   

Colorblind napisał/a:
ale po co do połowy? Wszak w ogóle ich nie widać, więc bezsensu jest je golić, poza tym są bluzki z długimi rękawami, a co!
Przepraszam, głupia ja. Nie pomyślałam.

Teraz, w te największe upały, namiętnie noszę spodnie trzy czwarte, bo krótszych nie lubię. Zastanawiam się, czy w związku z tym nie zacząć golić łydek tylko do połowy. Co o tym sądzisz, Droga Redakcjo?

justynka20008 napisał/a:
Jakos nikomu to nie przeszkadza
A Tobie zdarza się podejść do obcej osoby na ulicy i powiedzieć jej, że powinna ogolić nogi? Umyć zęby? Użyć dezodorantu?
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

Colorblind  

Wysłany: 2008-07-04, 19:17   

sis napisał/a:
Zastanawiam się, czy w związku z tym nie zacząć golić łydek tylko do połowy. Co o tym sądzisz, Droga Redakcjo?
uważam, że golić nie powinnaś, bo tych włosków nie widać! Skoro nie widać, więc po co golić? Marnować tylko czas i pieniądze!! Daj spokój i poczekaj na zimę, wtedy długie spodnie i raj dla nas całkowity - żadnych włosków nie widać, nie trzeba się golić! I co najważniejsze nikomu to nie będzie przeszkadzać, wszak nikt jeszcze z ulicy nie podszedł i nie powiedział, że to nieestetyczne.

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-07-04, 20:07   

sis napisał/a:
ale zastanawia mnie, czy posługujące się argumentem "bo ich nie widać" pachy też golą tylko do połowy "bo nie widać". Albo zęby myją tylko z przodu, bo tych z tyłu "i tak nie widać"

Jeżeli ktoś myje zęby tylko dlatego, żeby ładnie wyglądały to coś z nim jest nie tak. Natomiast golenie nóg nie jest spowodowane wymogami higieny, więc jeżeli ktoś uważa, że nie widać to jest to logiczna postawa.

Karczoch  

Wysłany: 2008-07-04, 20:35   

Cytat:
Natomiast golenie nóg nie jest spowodowane wymogami higieny

tak ci się wydaje? brawo, według ciebie golenie nóg przez współczesną kobiete to nie jest wymóg higieny?
(chciałam zauważyć, że czasy się zmieniają. ale też weźmy pod uwagę, co uważasz za wymóg, wszak można się kłócić, mycie zębów to tez sie wymóg tylko indywidualna sprawa...)

Cytat:
więc jeżeli ktoś uważa, że nie widać to jest to logiczna postawa.

jeżeli uważa, że nie widac, to po cholerę goli włosy na łydkach? na łydkach widać, na udach już nie?

przytyłam pół kilo.

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-07-04, 20:40   

Karczoch napisał/a:
tak ci się wydaje? brawo, według ciebie golenie nóg przez współczesną kobiete to nie jest wymóg higieny?

Nie mi się wydaje tylko tak jest.
Karczoch napisał/a:
jeżeli uważa, że nie widac, to po cholerę goli włosy na łydkach?

Ich się pytaj.

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-07-04, 20:40   

Karczoch napisał/a:
brawo, według ciebie golenie nóg przez współczesną kobiete to nie jest wymóg higieny?
Nie, golenie nóg to nie wymóg higieny. To bardziej kwestia estetyki. Już bardziej zgodziłabym się ze stwierdzeniem, że golenie firanek pod pachami jest pewnym wymogem higienicznym, ale co Ci przeszkadzają włoski na nogach w higienie? Przeca my nie małpy, żeby gęste futro nam uniemożliwiało dokładne umycie się ;>

need a hug.
anyone?

Odpowiedz do tematu