• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Colorblind
2008-04-11, 23:20
Autor Wiadomość

zasmucona  

Wysłany: 2006-09-22, 21:58   nogi mojej dziewczyny

czesc,
Nie wiem co mam zrobic. Spotkala mnie dziwna sytuacja. Mam 27lat. Jestem blondynka o jasnych wlosach. Moj chlopak powiedzial mi ze nie ma czesto ochoty na sex, bo przeszkadzaja mu moje "wlosy" na nogach. Ja gole nogi do kolan,bikini (i pachy oczywiscie), mam male wloski od kolan w gore, ale nie uwazam by byl to jakis gąszcz wlosow. On mowi ze wszystkie jego poprzednie dziewczyny (3) golily cale nogi, a te wlosy sa wyczuwalne jak sie przejedzie po nich reka. Postawilo mnie to w dziwnej sytuacji.
Czy wam facetom to by tez przeszkadzalo???

Wiadomym jest ze jesli raz zgole, wzmocnie cebulki i potem bede juz do konca zycia musiala je golic, bo jesli tego nie zrobie to "zarosne".
Obawiam sie rowniez, ze potem bedzie mowil abym poszla do okulisty na laserowy zabieg, bym nie miala okulatow a potem na odessanie tluszczu w biodrach, bo mam troche za duzo tluszczyku na biodrach i celulitis, po ewentualnym porodzi i karmieniu - polepszyla biust itp.

DeeJay  

Wysłany: 2006-09-23, 08:18   
   Polecający: dzięki sobie

Wiesz co ja ci napisze tak. Jeśli by cię kochał to nie miał by do tego zastrzeżeń.
Jeśli facet zaczyna więcej wymagać niżbyś chciała normalnie cudować to papatki dla niego. Tak będzie lepiej. Żaden unikalny gatunek tylko jakaś hydra... (Ja osobiście gole całe nogi.)

Wojna moim żywiołem jestem Jeźdźcem Apokalipsy ja rozdaje karty pale i nabijam na pal. Kocham głód krwawego zwycięstwa!.
I ciebie dopadne...

Joanna432  

Wysłany: 2006-09-23, 09:14   

Ja osobiście golę nogi tak jak Zasmucona, ale mój partner akceptuje mnie taką jaką jestem. Jeżeli tego by nie robił najwidoczniej nic by do mnie nie czuł. Zastanów się nad tym czy chcesz być z osobą, które ma jakieś ale co do twojego wyglądu!!

lolinka  

Wysłany: 2006-09-23, 10:12   
   Polecający: bierdonka

ale ja mam pytanie takie : Dlaczego golicie nogi do kolan ? Co to ma wam dać ? Dla mnie to jest śmieszne co najmniej, i nie wciskajcie sobie kitu ze na udach włosy rosną mocniejsze i grubsze bo nic głupszego w zyciu nie słyszałam! Skoro na łydkach tez wam odrastaja to co za problem juz machać ta maszynka jesczze po udach ? 5 minut wiecej roboty ? A ile satysfakcji z gładkich nóg ? Mnóstwo! ja osobiscie nie wyobrażam sobie golic tylko jakieś wyznaczone partie , bo to nie ma sensu. W ogole jak to wygląda ! Poł nogi owłosione a poł nie ... no prosze was , obleśne. Ja bym sie wstydziła rozbierac przy tym chłopaku i wcale mu sie nie dziwie ze mu to przeszkadza. I to w ogole nie świadczy o jego uczuciach ale czysto estetycznej sprawie o która powinna zadbać właśnie dziewczyna a nie czekać aż chłopak jej zwróci uwage i jeszcze sie oburzać. No śmieszności!

Lady spark  

Wysłany: 2006-09-23, 10:40   
   Polecający: Przypadek;)

Ja rowniez gole nogi tylko do kolan dlatego ze na udach nie mam wlosow Lolinko to ze Ciebie obdarzono duzym owlosieniem to nie znaczy ze kazda dziewczyna jest task bardzo zarosnieta jak Ty. Sa dziewczyny ktore w ogole nie gola nog gdyz ich wloski na nogach sa niewidoczne i prawie niewyczuwalne. Kazdy ma inna skore i cere.

lolinka  

Wysłany: 2006-09-23, 13:11   

Lady spark napisał/a:
Lolinko to ze Ciebie obdarzono duzym owlosieniem to nie znaczy ze kazda dziewczyna jest task bardzo zarosnieta jak Ty.

heh mocne ;p dzięki :D

Poprostu nie rozumiem jak można golić tylko jakąś tam część. Do kolan masz gładkie a od kolan juz lekki meszek ? Włosy na nogach ma kazdy , mniejsze lub wieksze , ale zawsze sie je wyczuwa przejeżdzając reką. No ale kto co lubi ;]

Ja dla własnej potrzeby estetyki i piekna robie to co robie i czuje sie dobrze. Ale w ogole sie chłopakowi nie dziwie ze go to trapi ;]

axss  

Wysłany: 2006-09-23, 17:28   
   Polecający: ktoś.

ja tu się wypowiem jako facet. co ma to, że 'kocha', do rzeczy? w takim razie, jeżeli wy kochacie swoich facetów to nie czepiajcie się przetłuszczonych włosów [jak będę myć codziennie, to potem będę musiał], nienajświeższego zapachu i innych rzeczy, które normalnie są ciutkę obleśne.

częste są opinie, że zarost na twarzy dyskwalifikuje faceta. to działa w drugą mańkę. byłem z dziewczyną, która goliła się w podobny sposób. chęci chęciami, ale to naprawdę przeszkadza! nie możecie mówić, że tego nie czuć bo dotykanie samego siebie to nie to samo, co dość ciasny smyr innej osoby.

uczucia uczuciami, ale sytuacja w której powyżej kolan zaczyna się tarka, powoduje zmniejszenie libido. znaaczne.
Cytat:
Wiadomym jest ze jesli raz zgole, wzmocnie cebulki i potem bede juz do konca zycia musiala je golic, bo jesli tego nie zrobie to "zarosne".
Obawiam sie rowniez, ze potem bedzie mowil abym poszla do okulisty na laserowy zabieg, bym nie miala okulatow a potem na odessanie tluszczu w biodrach, bo mam troche za duzo tluszczyku na biodrach i celulitis, po ewentualnym porodzi i karmieniu - polepszyla biust itp.

to jest argument z cyklu 'dzisiaj ławka, jutro parking, pojutrze agencja towarzyska'
Joanna432 napisał/a:
Ja osobiście golę nogi tak jak Zasmucona, ale mój partner akceptuje mnie taką jaką jestem. Jeżeli tego by nie robił najwidoczniej nic by do mnie nie czuł.

wy chyba mylicie pojęcia! co innego czuć coś do kogoś, a co innego mieć takie a nie inne potrzeby estetyczne...
Lady spark napisał/a:
Sa dziewczyny ktore w ogole nie gola nog gdyz ich wloski na nogach sa niewidoczne i prawie niewyczuwalne. Kazdy ma inna skore i cere.

prawie robi wielką różnicę...

w 2 tygodnie straciłem równo 14 dni.

Lady spark  

Wysłany: 2006-09-24, 21:51   
   Polecający: Przypadek;)

Kazdy ma inne podejscie do spraw golenia ja osobiscie nie znam dziewczyn ktore gola nogi powyzej kolan, moj facet nigdy nie narzekal a jak sie go kiedys spytalam czy mu to przeszkadza ze nie gole ud zapytal:"To Ty masz wlosy na udach?" ;)
axss napisał/a:
ale sytuacja w której powyżej kolan zaczyna się tarka, powoduje zmniejszenie libido.

Jak dotykasz swoja dziewczyne po rekach czy brzuchu i czujesz ze nie jest to idealnie gladka skora to przynosisz jej golarke?? Poza tym dziewczyny na udach nie maja owlosienia w stylu "tarka" sa to raczej delikatne wloski jak na brzuchu czy innych partiach ciala ktorych sie nie goli. Sa to malenkie niewyczuwalne wloski (bynajmniej u mnie)
axss napisał/a:
a co innego mieć takie a nie inne potrzeby estetyczne...

Ja nikomu nie bronie Twoja sprawa jesli masz taka potrzebe to prosze bardzo ja jej nie mam moj facet rowniez...

[ Dodano: 2006-09-24, 22:55 ]
lolinka napisał/a:
Lady spark napisał/a:
Lolinko to ze Ciebie obdarzono duzym owlosieniem to nie znaczy ze kazda dziewczyna jest task bardzo zarosnieta jak Ty.

heh mocne ;p dzięki :D

Nie chcialam Cie obrazic :) Po prostu troszke mnie poirytowal Twoj post mialam po nim dziwne wrazenie ze nazwalas mnie wlejtuchem ;)

HajperGT  

Wysłany: 2006-09-25, 17:47   

axss napisał/a:
częste są opinie, że zarost na twarzy dyskwalifikuje faceta

mylna opinia - uwierz wujowi Staremu Praktykowi ; ) pożyjesz tyle lat co ja.. to zobaczysz że kobiety [a nie dziewczynki] jednak wolą mężczyzn z dwu-trzydniowym zarostem.. znam to po sobie : D - większe rwanie wyglądowo jest gdy jestem taki dwudniowy : P
axss napisał/a:
wy chyba mylicie pojęcia! co innego czuć coś do kogoś, a co innego mieć takie a nie inne potrzeby estetyczne...

nie tyle co estetyczne - co po prostu podstawowe zasady higieny : )

a co do tematu głównego to mnie by to nie odpowiadało - i nie można tego tłumaczyć tym, że jeśli bym kochał to bym zaakceptował, bo to jest podstawowa sprawa higieny osobistej - kobieta powinna golić całe nogi dla zachowania idealnie gładkiej, aksamitnej skóry : ) - ja bym potrafił ogolić nogi dla swojej kobiety - śmierdzi to może metroseksualizmem, ale uważam że to po prostu jest sprawa higieny..
i nie możesz przesadzać mówiąc, że dzisiaj golenie nóg, jutro poprawa piersi, a pojutrze cellulitis i tłumaczyć że powinien Cię kochać taką jaką jesteś .. bo na ten argument jest coś innego - jeśli go kochasz powinnaś zrobić wszystko by mu sie zawsze podobać.

zasmucona napisał/a:

laser jest dużo zdrowszy i w tej chwili nie jest już to zabieg rujnujący kieszeń przeciętnej Polki - a jest to rzecz ułatwiająca utrzymanie się w higienicznej czystości :)

Dishman  

Wysłany: 2006-09-25, 19:07   

DeeJay napisał/a:
Jeśli by cię kochał to nie miał by do tego zastrzeżeń.
Jeśli facet zaczyna więcej wymagać niżbyś chciała normalnie cudować to papatki dla niego

Co za kompletna bzdura? To rozumiem, że kompromisów w związkach nie ma? Wszystko ma być tylko tak jak chce dziewczyna? Nie no, to jakaś paranoja.

To, że ktoś kogoś kocha oznacza, że toleruje wszystko? Tolerować będziesz cuchnących odór z gęby, żałobę za paznokciami, albo żółte zęby? Jeżeli coś można zmienić, naprawić w sobie to dlaczego tego nie robić?

Tak jak napisała lolinka - kilka minut więcej roboty, a jaka frajda dla tego faceta.

A Tobie zasmucona radzę jedno. Pogadać z tym swoim chłopakiem, czy faktycznie aż tak bardzo mu to przeszkadza. Jeżeli tak, to sama się zastanów, czy nie warto byłoby jednak zgolić tych włosków.

zasmucona  

Wysłany: 2006-09-25, 19:26   

probowalam troche nad kolanem, depilatorem, bo maszynki nie uznaje. Liyosci, to cholernie boli! Nie chce tak. Jak sobie pomyslalam, jak ja prosilam mojego faceta by ogolil klate to najpierw powiedzial ok, jak ogolisz cale nogi, teraz twierdzi ze 99% facetow tak nie robi i on tez nie bedzie. Argument ze na filmach tych erotycznych tez jak rowniez w magazynach itp faceci gola klaty, nie przemawia do niego. Czuje ze nawet jesli ja sie ugne to on i tak nie ogoli klaty. Problem w tym, ze ja to akceptuje ( choc skalalaby z radosci gdyby ogolil klate,) on - nie. :(

lolinka  

Wysłany: 2006-09-25, 20:44   

nie chce byc niemiła ale wyłącz kobieto telewizor i zacznij myslec. Po cholere mu każesz golić klate ? Facet nie bedzie golił klaty , bo to nie jest zbyt męskie, ja w ogole bym nie wymagała tego od faceta. Ale golenie nóg u kobiety jest jak najbardziej wskazane i estetyczne i kobiece. Moim zdaniem oczywiscie

A tak w ogole golenie nog do kolan Cie nie boli a opwyzej juz tak ? To chyba za bardzo zarosłas i boli , więc nie dziw sie ze chłopakowi sie to nie podoba, bo gdybys rzeczywiscie miała małe włoski to by nie bolało.

W ogole jakies durne zasady , maszynki nie uznajesz bo co ? Gryzie ? Warczy na Ciebie ?

Czasem mis ie wydaje ze dziewczyny same sobie stwarzaja problemy ;] Wyluzujcie troche , zycie bedzie piekniejsze ;]

Dishman  

Wysłany: 2006-09-25, 20:50   

Bo golenie klaty nie jest tak popularne jak golenie nóg powyżej kolana. Zaproponuj mu żeby ogolił se jajca. Prędzej się zgodzi.

Krecik  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-09-25, 21:18   
   Polecający: 'Znaczenie imion' ;)

Loli- maszynka jest be i ja też wyznaje tą zasadę :D Mnie osobiście podskubała wredna bestyja :P A jak jakieś wąty to na priv :>

Cóż. Osobiście uważam, że powinnaś się wydepilować wyżej. Bardzo fajne uczucie jest potem, jakby nie było :] Szarpnij się, zagryź zęby i machaj wyżej- po minucie już się przyzwyczaisz i nie będzie AŻ TAK bolało. Wiem z autopsji. Albo poproś kogoś żeby on ci wydepilował nogi. Ale to dla tych co wolą obie ręce zacisnąć na czymś.

marta20wawa  

Wysłany: 2006-09-26, 09:36   

Wiecie co,ale to jest śmieszna sprawa :D :rotfl: Ja gole całe nogi i wszędzie tam gdzie jest taka potrzeba. Owiele lepiej sie wtedy czuje i mój chłopak uwielbia jak mam gładkie nogi,chociaż niejest osobą żeby mu coś przeszkadzało,bo wiadomo czasem sie poprostu niechce.
Golisz nogi do kolan?A jak założysz krótszą spudniczke to jak to bedzie wyglądało?Pomyślałaś?? :szok:
Jeśli aż tak Cie boli to zaciśnij zęby i rób to powoli.Najlepiej po dłuższej kąpieli-wtedy są "słabsze".Każdy następny raz bedzie bezbolesny.Kup sobie jakąś pianke zmiękczającą zarost i do dzieła!! (nawet dla mężczyzn-są dużo lepsze i niepowinnaś sie wstydziś i połowa kobiet używa pianek dla mężczyzn)
Włoski powyżej kolan odrastają wolniej dlatego niebedziesz musiała robić tego codziennie-ale i to zależy od owłosienia.
Spróbuj a sie przekonasz!! :hyhy:

Odpowiedz do tematu