Wysłany: 2007-09-28, 10:49
Polecający: Google =D
Nie wiem czy wymyślą jakiś lek na nowotwór ale na pewno chciałabym tego. Ta niszczycielska choroba pozbawia życia co raz to młodszych ludzi. Ech, nie powinno tak być Nikt nie powinien na nią chorować
_________________ .:: In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on ::.
Wysłany: 2007-10-02, 10:11
Polecający: google :) jak większość chyba :D
Moja mama zmarła na raka ;( Całkiem możliwe, że i mnie to czeka, bo w końcu to cholerstwo przenosi się w genach. Ale kit tam ze mną. Byleby moje dziecko nie odziedziczyło po mnie... Tego bym chyba nie zniosła.
A lekarstwo podobno jest. Ale dostęp do niego mają tylko wybrani. W czym oni są lepsi od nas?
_________________ Kobieta bez mężczyzny jest jak ryba bez roweru
Wysłany: 2007-10-02, 14:02
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Asik25 napisał/a:
Moja mama zmarła na raka ;( Całkiem możliwe, że i mnie to czeka, bo w końcu to cholerstwo przenosi się w genach. Ale kit tam ze mną. Byleby moje dziecko nie odziedziczyło po mnie... Tego bym chyba nie zniosła.
Jezeli Twoja mama nie dozyla Twojej smierci, to Ty teoretycznie tez nie dozyjesz smierci swojego dziecka...
Wysłany: 2007-10-02, 14:56
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Jezeli genetycznie uwarunkowane jest to, ze nowotwor przekazywany jest dalej, to matka umrze raczej w podobnym wieku co dziecko (pominmy to, ze geny sa mieszane oraz wplyw srodowiska), czy sie nie zgadzacie ze mna?
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-02, 19:50
Nori napisał/a:
Jezeli matka umrze w wieku 40 lat, to jest mozliwe, ze jej dziecko zez umrze majac ok. 40 lat
nie koniecznie bo u jednych jest taki postep choroby a u innego inny, nawet przypadku odziedziczenia raka po rodzicu...nie jest powiedziane ze jest Twoja zmarla w wieku 40 lat to Ty na pewno w podobnym...mozesz byc silniejszy i nawet wyjsc z tego a mozesz byc slabszy i miec przrzuty i umrzec w wieku 20 lat...
po za tym przewaznie co drugie pokolenie odziedzicza...no ale nawet jesli kazde by dziedziczylo to niczego nie oznacza... Asik25 moze zrobic badania i sie dowie wszystkiego...
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
olenkaa1690 napisał/a:
Nori napisał/a:
to matka umrze raczej w podobnym wieku co dziecko
szczerze mowiac nie rozumiem nic z tego zdania
Jezeli matka umrze w wieku 40 lat, to jest mozliwe, ze jej dziecko zez umrze majac ok. 40 lat
no post wczesniej napisales cos innego
a po za tym to nie jest pewne..:/ na pewno nie jest to regula...
a nawet jesli wiesz ze w Twojej rodzinie czesto zdarzaja sie takie przypadki to mozesz juz wczesniej zapobiegac (badac sie na te okolicznosc) ...
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Wysłany: 2007-10-02, 21:32
Polecający: google :) jak większość chyba :D
olenkaa1690 napisał/a:
Asik25 moze zrobic badania i sie dowie wszystkiego...
A myślisz ze nie robiłam? Miałam już usuwaną torbiel. Jest to też forma nowotworu tylko "nieaktywnego". W ustach lekarza to brzmi nieinwazyjnego. To znaczy, ze nie powinno być z tego przerzutów. Ale niestety tylko nie powinno
_________________ Kobieta bez mężczyzny jest jak ryba bez roweru
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-03, 15:40
Asik25 napisał/a:
A myślisz ze nie robiłam?
no to dobrze ze zrobilas...ale nie jest powiedziane ze Twoje dziecko napewno bedzie mialo raka a Ty umrzesz w podobnym wieku co Twoja mama....wiem co to jest torbiel, a czy Twoja mama zmarla na podobne?
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum