Jezeli genetycznie uwarunkowane jest to, ze nowotwor przekazywany jest dalej, to matka umrze raczej w podobnym wieku co dziecko (pominmy to, ze geny sa mieszane oraz wplyw srodowiska), czy sie nie zgadzacie ze mna?
no właśnie chodzi o to że nie się nie zgadzamy.. przynajmniej ja się nie zgadzam... nawet jeśli są jakieś uwarunkowania genetyczne (czyt. w Twojej rodzinie często zdażają sie takie przypadki) to:
po pierwsze matka nie może umrzeć w tym samym wieku co dziecko... raczej dziecko w tym samym wieku co matka..
po drugie nie jest to stuprocentowo pewne...
i istnieje jeszcze taka teoria, że dziedziczy się co drugie pokolenie... więc raczej chodziłoby o babcie... no ale to też nie jest pewne... tak jak wszystko na tym świecie...
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Glory, glory... Manchester United
Ostatnio zmieniony przez mmmasha 2007-10-12, 15:23, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-04, 12:38
Cytat:
niestety nie. Mama zmarla na raka sliniawek. Potem juz miala przerzuty Walczyła siedem lat, w koncu on wygral
tym bardziej trzymam zdania ze Ty nie umrzesz w podobnym wieku co Twoja mama i Twoje dziecko w podobnym wieku co Ty i Twoja mama... ja mysle ze to, ze Tobie wycinano torbiel i to, ze Twoja mama zmarla na raka nie ma wiekszego powiazania ze soba jak tylko przypadek...
a czy Twoja babcia ( mama Twojej mamy) rowniez choruje, badz chorowala na raka?
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
Wysłany: 2007-10-04, 13:17
Polecający: google :) jak większość chyba :D
Nie, moja babcia zmarła na serce. A u mojej mamy wszysko zaczelo sie od tarczycy. Później zrobil jej sie wrzod kolo wargi, a pozniej juz poszlo w wiadomym kierunku. A wolno mi zapytać co u Ciebie jest nie tak? Jeżeli za dużo sobie pozwoliłam to przepraszam, ale ciekawość jest silniejsza.
Pozdrawiam
_________________ Kobieta bez mężczyzny jest jak ryba bez roweru
Wysłany: 2007-10-04, 15:01
mysle ze przypadek Twojej mamy i Ciebie jest tylko i wylacznie przypadkiem, nie sadze zeby to mialo jakies powiazania genetyczne.
moja przyjacilka choruje na raka mozgu, jest w stanie krytycznym, na ta chwile przebywa na oddziale intensywnej opieki medycznej, lekarze nie daja jej za duzo czasu, ma dopiero 18 lat. jej rodzice ani dziadkowie nie chorowali na raka....
Wysłany: 2007-10-04, 18:58
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Cytat:
no właśnie chodzi o to że nie się nie zgadzamy.. przynajmniej ja się nie zgadzam... nawet jeśli są jakieś uwarunkowania genetyczne (czyt. w Twojej rodzinie często zdażają sie takie przypadki) to:
po pierwsze matka nie może umrzeć w tym samym wieku co dziecko... raczej dziecko w tym samym wieku co matka..
po drugie nie jest to stu procentowo pewne...
i istnieje jeszcze taka teoria, że dziedziczy się co drugie pokolenie... więc raczej chodziłoby o babcie... no ale to też nie jest pewne... tak jak wszystko na tym świecie...
Zaraz jeszcze powiesz, ze napisalem, ze rak mi syna zabil 1. nie mowie ze to jest 100% pewne 2. Nie tylko moja rodzina jest mi znana
Zaraz jeszcze powiesz, ze napisalem, ze rak mi syna zabil 1. nie mowie ze to jest 100% pewne 2. Nie tylko moja rodzina jest mi znana
no przecież ogólnie to napisałam... nie tylko do Ciebie... przepraszam jeśli źle się wyraziłam i jeśli to w jakiś sposób Cię uraziło ...
może chciałeś to taj ująć...ale z Twojego postu wynika że wiesz to na sto procent... mówię to co ja zrozumiałam... i myślę że jeszcze kilka innych osób też to tak zrozumiało...
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Wysłany: 2007-10-06, 09:46
Cytat:
może chciałeś to taj ująć...ale z Twojego postu wynika że wiesz to na sto procent... mówię to co ja zrozumiałam... i myślę że jeszcze kilka innych osób też to tak zrozumiało...
szczerze mowiac na poczatku to w ogole nie zrozumialam... brzmialo to tak jakbys byl pewien ze tak jest...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum