Wysłany: 2008-02-18, 15:32 Operacja oczu bac się czy nie?
Elo
Jakiś czas temu postranowiłam, że poddam się laserowej korekcji wzroku, chciałabym sie dowiedzieć czy ktoś z Was już może korzystał z naprawy wzroku właśnie w ten sposób. A może ktoś z waszych znajomych, rodziny itd? Chciałabym się dowiedzieć czwegoś wiecej, nie z interentu ale od ludzi którzy miali już z tym styczność
ja zawsze chciałam, ale powiem, że czytałam dużo na forach i się zniechęciłam.
operacja często nie daje trwałych efektów i to już po roku wada zaczynała wracać
moim zdaniem jest zbyt krótka praktyka w tym, aby wszystko dobrze szło.
mój facet też powinien się poddać tej operacji, ale jak na razie ani widu, ani słychu na temat. stwierdza, że mu to nie potrzebne na razie
ja też słyszałam, że ta operacja wcale nie gwarantuje stałej poprawy wzroku i moim zdaniem jest to jedna z niewielu wad tej metody. no i cena, bo 2-3tys za jedno oko...
jessica napisał/a:
operacja często nie daje trwałych efektów i to już po roku wada zaczynała wracać
ja nie wiem czy często, ale sądzę, że sporo z nich kończy się sukcesem. oczywiście jak się przeszło ten zabieg, a potem w dalszym ciągu nie uważa się na oczy, to wada znów zacznie się rozwijać.
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
Wysłany: 2008-02-22, 15:00
moja kolezanka miała taką operacje, wiem ze przez pierwsze chyba 2 lata nadal nosiła okulary , nie wiem z jakiego powodu , byc moze tak to sie odbywa. Teraz nie widze zeby je nosiła więc pewnie operacja jakieś efekty daje. Chyba kwestia tego jaka sie posiada wade wzroku.
Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną która właśnie jest po epi-lasik i jest bardzo zadowolona z tego, że się poddała korekcji laserowej, poszukam jeszcze troche informacji, pojdę do swojego lekarza i zobaczymy on mi powie co i jak.
[ Dodano: 2008-02-22, 15:45 ]
MissIndependent napisał/a:
mój facet też powinien się poddać tej operacji, ale jak na razie ani widu, ani słychu na temat. stwierdza, że mu to nie potrzebne na razie
ja też słyszałam, że ta operacja wcale nie gwarantuje stałej poprawy wzroku i moim zdaniem jest to jedna z niewielu wad tej metody. no i cena, bo 2-3tys za jedno oko...
jessica napisał/a:
ja nie wiem czy często, ale sądzę, że sporo z nich kończy się sukcesem. oczywiście jak się przeszło ten zabieg, a potem w dalszym ciągu nie uważa się na oczy, to wada znów zacznie się rozwijać.
Miss to wszytsko tak naprawde zalzey od wady wzroku, skoro z nia wytrzymuje to znaczy ze ok, nie wiem jak ma duza, ale pewnie z czasem dojdzie do wniosku, że lepiej zrobić taką korekcję.
Wysłany: 2008-02-29, 22:07
Polecający: Dzięki Internetu.
Słuchaj moim zdaniem nie masz się czego bać bo będziesz mieć znieczulenie albo coś innego..Moja koleżanka chce się temu poddać ale dopiero w wieku 18 lat dlaczego nie wiem?..Mówi że to nic strasznego;p
Hej;*
właśnie z tego co wiem, to dopiero po ukończeniu 21 roku zycia gałka oczna już nie rośnie i taki zabieg jest dopiero wtedy możliwy, sama chcę się poddać tej korekcji w przyszłości, ale najpierw musze zebrac fundusze
zabieg jest możliwy dopiero po 21 roku życia, przedmówca ma rację. dodatkowym warunkiem jest ustabilizowanie wady, czyli jeśli masz dajmy na to 24 lata na przykład, a oczy dalej ci się sypią to nie możesz zrobić tej operacji dopóki wada nie będzie chyba przez rok na jednym poziomie. i operacje nie są tak astronomicznie drogie - w katowicach jest jakaś klinika, gdzie kosztuje połowę tego co w warszawie, niestety nie wspomnę nazwy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum