ForumNasze.Net Strona Główna

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

ogame

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

laisa 

Wysłany: 2008-02-18, 15:32   Operacja oczu bac się czy nie?

Elo

Jakiś czas temu postranowiłam, że poddam się laserowej korekcji wzroku, chciałabym sie dowiedzieć czy ktoś z Was już może korzystał z naprawy wzroku właśnie w ten sposób. A może ktoś z waszych znajomych, rodziny itd? Chciałabym się dowiedzieć czwegoś wiecej, nie z interentu ale od ludzi którzy miali już z tym styczność

jessica  

Wysłany: 2008-02-18, 20:35   

ja zawsze chciałam, ale powiem, że czytałam dużo na forach i się zniechęciłam.
operacja często nie daje trwałych efektów i to już po roku wada zaczynała wracać
moim zdaniem jest zbyt krótka praktyka w tym, aby wszystko dobrze szło.

laisa 

Wysłany: 2008-02-20, 14:32   

jessica powaznie wada może wrocic?
a mozesz mi podac linki do takich wypowiedzi

MissIndependent  

Wysłany: 2008-02-22, 10:40   

mój facet też powinien się poddać tej operacji, ale jak na razie ani widu, ani słychu na temat. stwierdza, że mu to nie potrzebne na razie :dontgetit:

ja też słyszałam, że ta operacja wcale nie gwarantuje stałej poprawy wzroku i moim zdaniem jest to jedna z niewielu wad tej metody. no i cena, bo 2-3tys za jedno oko...
jessica napisał/a:
operacja często nie daje trwałych efektów i to już po roku wada zaczynała wracać

ja nie wiem czy często, ale sądzę, że sporo z nich kończy się sukcesem. oczywiście jak się przeszło ten zabieg, a potem w dalszym ciągu nie uważa się na oczy, to wada znów zacznie się rozwijać.

lolinka  

Wysłany: 2008-02-22, 15:00   

moja kolezanka miała taką operacje, wiem ze przez pierwsze chyba 2 lata nadal nosiła okulary , nie wiem z jakiego powodu , byc moze tak to sie odbywa. Teraz nie widze zeby je nosiła więc pewnie operacja jakieś efekty daje. Chyba kwestia tego jaka sie posiada wade wzroku.

laisa 

Wysłany: 2008-02-22, 15:41   

Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną która właśnie jest po epi-lasik i jest bardzo zadowolona z tego, że się poddała korekcji laserowej, poszukam jeszcze troche informacji, pojdę do swojego lekarza i zobaczymy on mi powie co i jak. :)

[ Dodano: 2008-02-22, 15:45 ]
MissIndependent napisał/a:
mój facet też powinien się poddać tej operacji, ale jak na razie ani widu, ani słychu na temat. stwierdza, że mu to nie potrzebne na razie :dontgetit:

ja też słyszałam, że ta operacja wcale nie gwarantuje stałej poprawy wzroku i moim zdaniem jest to jedna z niewielu wad tej metody. no i cena, bo 2-3tys za jedno oko...
jessica napisał/a:

ja nie wiem czy często, ale sądzę, że sporo z nich kończy się sukcesem. oczywiście jak się przeszło ten zabieg, a potem w dalszym ciągu nie uważa się na oczy, to wada znów zacznie się rozwijać.

Miss to wszytsko tak naprawde zalzey od wady wzroku, skoro z nia wytrzymuje to znaczy ze ok, nie wiem jak ma duza, ale pewnie z czasem dojdzie do wniosku, że lepiej zrobić taką korekcję.

Porady_Sary  

Wysłany: 2008-02-29, 22:07   
   Polecający: Dzięki Internetu.

Słuchaj moim zdaniem nie masz się czego bać bo będziesz mieć znieczulenie albo coś innego..Moja koleżanka chce się temu poddać ale dopiero w wieku 18 lat dlaczego nie wiem?..Mówi że to nic strasznego;p ;)
Hej;*

jessica  

Wysłany: 2008-03-01, 20:03   

Porady_Sary napisał/a:
dopiero w wieku 18 lat dlaczego nie wiem?

bo młodszym nie robią. ta granica wieku jest w zamyśle,że wada jest już ustabilizowana.

Giwera  

Wysłany: 2008-03-03, 23:37   
   Polecający: diabeł mnie przysłał

Ja słyszałam że dopiero po dwudziestce można robić ten zabieg...

„Pożałował wtedy Wiekuisty, że stworzył człowieka na ziemi i ubolewał w sercu Swoim." (I Moj:VI,6)

gessa  

Wysłany: 2008-03-04, 07:44   
   Polecający: link na gronie

Giwera napisał/a:
Ja słyszałam że dopiero po dwudziestce można robić ten zabieg...

ja też słyszałam, że powinno się to robić w okolicach 20stu lat, żeby organizm się odpowiednio wykształcił (czy jakoś tak)

zielono-mi  

Wysłany: 2008-03-04, 08:29   

właśnie z tego co wiem, to dopiero po ukończeniu 21 roku zycia gałka oczna już nie rośnie i taki zabieg jest dopiero wtedy możliwy, sama chcę się poddać tej korekcji w przyszłości, ale najpierw musze zebrac fundusze

Jak ją zrobisz, to ją sprzedasz.

Jak ją kupisz, to jej nie masz.

Jak ją masz, to jej nie widzisz???

Dickens 

Wysłany: 2008-04-22, 19:00   

zabieg jest możliwy dopiero po 21 roku życia, przedmówca ma rację. dodatkowym warunkiem jest ustabilizowanie wady, czyli jeśli masz dajmy na to 24 lata na przykład, a oczy dalej ci się sypią to nie możesz zrobić tej operacji dopóki wada nie będzie chyba przez rok na jednym poziomie. i operacje nie są tak astronomicznie drogie - w katowicach jest jakaś klinika, gdzie kosztuje połowę tego co w warszawie, niestety nie wspomnę nazwy :(

zick 

Wysłany: 2008-05-10, 16:54   

W Katowicach? Ale jak po takiej operacji na ślepaka wrócić do domu z Katowic?No i ile to jest połowę taniej? :looka: 1000zł?

Odpowiedz do tematu