• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Kasia2008  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-09-29, 14:26   operacje plastyczne

mieliscie juz jaka korektę?w ogole co sadzicie o operacjach plastycznych? czy tak naprawde sa nam potrzebne do szczescia?

narja 

Wysłany: 2008-09-29, 14:54   

jak ktoś ma się lepiej po tym czuć i nie szkoda mu kasy, to proszę bardzo. ja chyba wielkim zwolennikiem nie jestem, ale przeciwnikiem też nie. tylko z umiarem!
Ostatnio zmieniony przez narja 2008-09-29, 14:54, w całości zmieniany 1 raz  

Fantasmagoria  

Wysłany: 2008-09-29, 20:49   

dziewczyna mojego kumpla stwierdzila , ze ma za duzy nos. Zdala mature w nagrode dostala od rodzicow wymarzona operacje. efekt? Rysy jej twarzy jakos kompletnie zaniky, wyglada strasznie. A jej nos przypomina bardziej gumowego ziemniaka niz nos. A byla to operaja w sprawdzonym i prestizowym szpitalu, bo na brak pieniedzy to się nie uskarzają.
Tak więc - mając jej obraz przed oczyma nie chce nigdy wpaść na pomysl operacji plastycznej :P
Fiodor Dostojewski

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-09-29, 21:14   

Gdyby dano mi do ręki sumę pieniędzy, wystarczającą na dokonanie tylko jednej operacji, okraszoną w dodatku zapewnieniem, że cały zabieg przebiegnie tak, jak sobie tego życzę, miałabym spory problem ze zdecydowaniem się, co chciałabym sobie poprawić w pierwszej kolejności ;p

Nie widzę niczego złego w takim sposobie oszukiwania natury, bo - powiedzmy sobie szczerze - niewiele osób rodzi się autentycznie pięknych i idealnych w każdym calu, zaś perfekcyjnie skorygowany nos czy piersi powiększone o rozmiar są praktycznie niezauważalne dla zwykłych śmiertelników, a mogą zaleczyć mnóstwo kompleksów i stać się źródłem radości. Oczywiście pod warunkiem, że taki zabieg jest zgodny z pierwotnym zamierzeniem - to znaczy upiększa, zamiast oszpecać.

grlało, matulu

Martina  

Zaproszone osoby: 12

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-09-29, 21:20   
   Polecający: epuls.pl

sis napisał/a:
Gdyby dano mi do ręki sumę pieniędzy, wystarczającą na dokonanie tylko jednej operacji, okraszoną w dodatku zapewnieniem, że cały zabieg przebiegnie tak, jak sobie tego życzę,
zmniejszyłabym sobie brzuch. tzn odsysanie tłuszczu czy coś takiego.
ale tylko, gdyby dano mi te pieniądze, bo zadręczać się, katować i oszczędzać na coś takiego nie zamierzam. da się żyć ;]
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..

lolinka  

Wysłany: 2008-09-30, 10:18   
   Polecający: religia tv

ja tam bym sobie chyba nic nie pozmieniała w swoim ciele , na razie sie czuje ok ale nad nosem to bym sie zastanowiła ;p Jakas drobna korekta ...

adela89  

Wysłany: 2008-09-30, 15:46   

Według mnie szkoda pieniędzy na operacje plastyczne. Każdy człowiek jest wyjątkowy więc po co to zmieniać?! Mogę jedynie zaakceptować jeśli ktoś uległ ciężkiemu wypadkowi np.poparzeniu i takie operacje są wręcz konieczne.
Co ciekawe chirurdzy plastyczni wypowiadający się na ten temat twierdzą że sami nigdy by się nie poddali takiemu zabiegowi ponieważ wiedzą że rekonwalescencja jest długa i bolesna. Więc po co się męczyć???!!! :]

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-09-30, 16:10   

adela89 napisał/a:
Więc po co się męczyć???!!!
Bo ktoś ma taki kaprys, życzenie, chęć, bo coś mu się w sobie nie podoba i ma okazję to zmienić. Jeden lubi pomarańcze, drugi jak mu nogi śmierdzą, jak sama napisałaś
adela89 napisał/a:
Każdy człowiek jest wyjątkowy
i każdy ma inne zachcianki. Czasem drobny zabieg może komuś znacznie poprawić samopoczucie, jeśli taka jego wola - proszę bardzo.

Osobiście nie poddałabym się takiej operacji. Nie mam takiej części ciała, która w mojej opinii desperacko potrzebuje interwencji chirurgicznej ;P

need a hug .
anyone?

kanarinho18  

Ostrzeżeń:
 2/3/5

Wysłany: 2008-09-30, 17:36   
   Polecający: Paulinaaa

W tej kwestii jestem za, a nawet przeciw :] zgadzam sie z adela89, jak ktoś naprawde potrzebuje tej operacji to niech ją zrobi. Żal mi takiego Majkela Dzeksona wydał na to tyle kasy i jakie ma efekty?buuuu. Jakbym dostał środki na operacje to ztuningowałbym sobie małą blizne na prawym udzie.

"Podawanie wysokości pensji w wartości brutto, jest jak podawanie długości członka razem z kręgosłupem."

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-09-30, 17:41   

adela89 napisał/a:
Każdy człowiek jest wyjątkowy więc po co to zmieniać?!
Nie wszyscy cieszą się z tej wyjątkowości. Zwłaszcza, jeśli przybiera ona formę dramatycznie odstających uszu czy nosa jak klamka od zakrystii.
Cytat:
Więc po co się męczyć???!!!
Dla końcowego efektu, który - jak zauważyła Sol i ja sama już pisałam - może znacznie poprawić samopoczucie i stać się sposobem na zaleczenie kompleksów.
lolinka napisał/a:
ale nad nosem to bym sie zastanowiła ;p
Tę samą opcję rozważałam przede wszystkim, pisząc poprzedniego posta ;>

grlało, matulu
Ostatnio zmieniony przez sis 2008-09-30, 19:23, w całości zmieniany 1 raz  

Kasia2008  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-09-30, 20:14   

kanarinho18 napisał/a:
Żal mi takiego Majkela Dzeksona wydał na to tyle kasy i jakie ma efekty?

on juz chyba nie wiedział co robic ze swoimi pieniedzmi i wydawal je na operacje :D

kanarinho18  

Ostrzeżeń:
 2/3/5

Wysłany: 2008-09-30, 20:32   
   Polecający: Paulinaaa

Kasia2008 napisał/a:
on juz chyba nie wiedział co robic ze swoimi pieniedzmi i wydawal je na operacje
no i teraz chodzi trzymając sie za nos, zeby przypadkiem mu nie odleciał:P

"Podawanie wysokości pensji w wartości brutto, jest jak podawanie długości członka razem z kręgosłupem."

Colorblind  

Wysłany: 2008-09-30, 21:18   

gdybym miała fundusze to z pewnością poddałabym się operacjom plastycznym, przerobiłabym się cała na Heidi Klum ^^ i byłabym wesoła, o!

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

Kasia2008  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-10-01, 06:37   

Colorblind napisał/a:
przerobiłabym się cała na Heidi Klum ^^ i byłabym wesoła, o!

aż cała? :P mnie jak tylko kiedyklowiek bedzie stac na operacje to napewno zmienie sobie nos :)

forp 

Wysłany: 2008-10-01, 07:15   Re: operacje plastyczne

Kasia2008 napisał/a:
mieliscie juz jaka korektę?

Nie

Kasia2008 napisał/a:
w ogole co sadzicie o operacjach plastycznych? czy tak naprawde sa nam potrzebne do szczescia?

Moim zdaniem jeśli danej osobie taki-a-taki kształt jakiejś części ciała przeszkadza, powoduje duży dyskomfort, wywołuje poczucie bycia nieszczęśliwym - jasne, niech robi (znając ryzyko).
Ze względu na subiektywność i wewnętrzną naturę poczucia szczęścia nie wydaje mi się, by można było generalizować: 'tak, nam są potrzebne' tudzież 'nie, ogółowi potrzebne nie są'.
Zależy to tylko od danej osoby.

Odpowiedz do tematu