Wysłany: 2007-08-11, 15:11 Opryszczka Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni
Dwa dni temu zrobiło mi sie na ustach -- > tak jak w temacie --- > Opryszczka
Boli mnie jak nie wiem co , kolezanka sie mnie zapytała czy usta sobie powiekszyłam ... Dodam wiecej ze ja mam małe i waskie usta wiec mozna zauwazyc roznice
Mam te śmieszne pęcherzyki , które mnie bola
Wiec mam pytanie , wiecie co zrobic zeby to "coś" znikło z moich ust? Nawet nie moge sie usmiechac co bardzo lubie , a nie wspomne juz o jedzeniu , w ogole nic nie jem .
Opryszczka to straszny syf . Jest to choroba wirusowa. Wirus opryszczki może pojawiać się w chwilach osłabienia organizmu, zmęczenia. Najgorsze jest to, że ta przypadłość pozostaje do końca życia . Znika i w dogodnym momencie znów się pojawia.
Wiem coś o tym, wirus zaatakował mnie zaraz po urodzeniu w szpitalu , teraz tak od czasu do czasu muszę się pomęczyć.
[ Dodano: 2007-08-27, 13:39 ]
Niedawno przeczytałem też artykuł dotyczący właśnie opryszczki i ku mojemu zdziwieniu, dowiedziałem się, jak straszne mogą być powikłania nieleczonej choroby, włącznie z ostrymi zapaleniami i śmiercią
Wysłany: 2007-08-30, 08:22
To co masz to nie jest opryszczka taka typowa, tylko jakiś liszaj czy inne gówno.
Miałem opryszczkę kilka lat temu. Koszmar.
Całe wargi w bąblach, język, policzki, jama ustna calutka, nawet gardło. Nie mogłem buzi otworzyć, a przecież trzeba pić i jeść. Smarowałem to czymś ale piekło jak cholera.
Jak dobrze zauważył ChceCofaćCzas opryszczka to choroba wirusowa, nie tylko jamy ustnej
Wysłany: 2007-09-19, 14:57
"antivir" to tez dobry i skuteczny srodek Ciesz sie ze na ustach wyskoczylo, a nie gdzie indziej - medycyna takie przypadki zna. Pomaga tez, by szybciej wysuszyc, rozpuszczenie aspiryny w malenkiej ilosci wody i smarowanie powodzenia Lui
ps. robi sie "to to" z zimna jak i z goraca
_________________ Mężczyźni wolą kobiety ładne niż mądre, ponieważ łatwiej im przychodzi patrzenie niż myślenie. [Stanisław Jerzy Lec]
Ewentualnie przejdź się gdzieś do prywatnego specjalisty favore.pl, chociaż tak jak polecaja ci większosć z tych srodkow powinna ci pomoc w tym problemie.
Wysłany: 2007-10-01, 14:42
Polecający: google :) jak większość chyba :D
Moim zdaniem najlepsza jest pasta do zebow. Koniecznie mietowa Nakladasz niewielka ilosc na to "coś", czekasz az zaschnie po czym zmywasz woda utlenioną. Zawsze pomaga szybciej niz te wszystkie srodki, bo wysusza w szybkim tempie. Nakladaj tak ze trzy razy dziennie i po dwoch dniach nie ma sladu
_________________ Kobieta bez mężczyzny jest jak ryba bez roweru
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum