• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

narja 

Wysłany: 2008-01-09, 15:38   Perfumy

Nie znalazłam takiego tematu, więc postanowiłam założyć.

Używacie perfum? Wolicie zapachy cytrusowe, słodkie, ciężkie, kwiatowe, owocowe?

Dobieracie je do swojego stylu życia, wyglądu, zachowania czy nie?

No i jakie są Wasze ulubione zapachy?

:)

End3r  

Wysłany: 2008-01-09, 15:52   

uzywamy :)
ja np nie lubie słodkich zapachow. za ciężkimi też za bardzo nie przepadam, strasznie np nie podobaja mi sie perfumy damskie Gucci "Rush". Moja znajoma używała i teraz je rozpoznaje, okropne są dla mnie, jakoś drażnią.

używam Hugo Bosa zielonego ktorego dostalem od mamy 2 lata temu na urodziny i Lacoste Hot play ktora dostalem w tym roku, takze od mamy :)

z damskich zapachów podoba mi sie nowy diesel bodajze i Lacosta chyba zielona. Kiedys podobal mi sie ultrafiolet ale teraz juz jakos tak mnie nie zachwyca.

a z zapachow meskich podoba mi sie strasznie zegna i mexx, niestety nie wiem konkretnie ktore, wiem tylko jak wygladaja :P

i nie, nie dobieram zapachu do stylu zycia i wygladu, uzywam zwyczajnie tych ktore mi sie podobaja :)
Above us only sky

MissIndependent  

Wysłany: 2008-01-09, 19:44   

End3r napisał/a:
i nie, nie dobieram zapachu do stylu zycia i wygladu, uzywam zwyczajnie tych ktore mi sie podobaja :)

ja też. w zasadzie perfum używam rzadko, jak mi się przypomni lub jak idę na imprezę ;) albo jak mam randkę :P

mam słabość do nut cytrusowych i zielonej herbaty.

Little Black Dress, Incadessence, Wish Of Happiness, Pur Blanca, Rouge i jakiejś marki typu BC (sprzedają je czasem hostessy w centrach handlowych ;) ) to moje ulubione zapachy damskie. męskich perfum nie kojarzę z nazw, ale bardzo podobają mi się cytrusowe właśnie, np. The Game :)

nie przepadam za zapachami ciężkimi, ostrymi. są takie perfumy o nazwie Opium, bardzo ich nie lubię :zdegustowany: śmierdzą na kilkometr, że się tak wyrażę... linia Celine Dion też mnie nie zachwyca.

narja 

Wysłany: 2008-01-10, 20:41   

ja też nie lubię ciężkich i ostrych. Jakoś kojarzą mi się ze starymi babami. Lubię cytrusowe, owocowe i słodkie też (kiedyś miałam fazę na truskawkowe takie małe psikacze z sephory).

A teraz mam La Rive, Gucci Envy Me i Chupa Chups Divine Paradise. Ale powiem szczerze, że najbardziej mi się podobają te ostatnie :P I w sumie najcześciej ich używam.

No i stosuję na nadgarstki i za uszami. Rzadko kiedy na ubranie.

Nasir  

Ostrzeżeń:
 2/3/5

Wysłany: 2008-01-10, 21:42   

A ja smierdze perfumami Escada- Magnetism :) ..... Fajne nawet chociaz nie przepadam zbytnio za slodkimi zapachami... Wole morskie...

lolinka  

Wysłany: 2008-01-10, 22:56   
   Polecający: bierdonka

ja używam różnych różnistych : najpierw były Lacoste takie zółte , nie pamietam nazwy , potem Hugo Boss takie fioletowe nie pamietam nazwy , potem Chanel Chance ale szybko mi sie znudziły i zostawiłam je wszystkie dla jedynego słusznego zapachu - Versace - Bright Crystal <cudo> no ale sie skonczyły a drogie cholerstwo więc teraz sie przerzuciłam na coś tanszego ale równie przyjemnego jak zapach Kate Moss. Zobaczymy co mi wpadnie " w nos" pozniej ;p

A z męskich zapachów to nie mam ulubionych , ale dobrze pamietam np zapach STR8 'a czarnego i rozpoznam go wszędzie. Pare innych też by sie znalazło.

Dla mnie męski zapach na męskich ciele to najlepsza rzecz pod słoncem i kazdy bedzie moim ulubionym jeżeli używa go mezczyzna mi bliski ;pp

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-01-10, 23:23   

Jestem dosyć mocno wyczulona na zapachy i wychodzę z założenia, że dobrze dobrane perfumy są jak druga skóra - po jakimś czasie "stapiają" się z osobą, która ich używa i stają się jej indywidualną, wyróżniającą cechą, jak kolor oczu czy barwa głosu.
Dlatego nie eksperymentuję i nie zmieniam perfum; znalazłam swój zapach - Passion Dance - i używam go od dobrych kilku lat.
Nie znoszę słodkich, kwiatowych, owocowych ani morskich zapachów, cytrusowych wręcz nie cierpię, dlatego Passion bardzo mi odpowiada, bo jest dość nietypowy, mocny, ciężki, zdecydowany, z nutką Orientu (tak się to ponoć fachowo nazywa ;p). Inne damskie perfumy dla mnie nie istnieją.
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

kochanamoniczka  

Wysłany: 2008-01-11, 06:16   

ja lubię cacharel "amor amor"- sie kończy ;/ trzeba kupić nowe :P
jeszcze kiedyś kupiłam sobie- całkiem w ciemno Ghost Sheer Summer- też mi się bardzo spodobał :D

lolinka napisał/a:
A z męskich zapachów to nie mam ulubionych , ale dobrze pamiętam np zapach STR8 'a czarnego i rozpoznam go wszędzie. Parę innych też by sie znalazło.

mam to samo :D jakiś sentyment mam wogóle do tego zapachu :)
podoba mi się też Calvin Clain - Truth :P

MissIndependent  

Wysłany: 2008-01-11, 11:32   

lolinka napisał/a:
dobrze pamietam np zapach STR8 'a czarnego i rozpoznam go wszędzie.

eh, ja też :)

z damskich perfum podobają mi się jeszcze C-Thru Black Diamonds - odkryłam je kilka lat temu i choć w tym momencie ich nie używam, to dalej mam do nich sentyment :] zapachy Kate Moss i Aguilery też są ładne, ale jakoś mnie nie zachwyciły.

Dobrosława  

Wysłany: 2008-01-11, 14:45   

Ja też używam :)
Hugo Boss - Deep red

Katharsis  

Wysłany: 2008-01-11, 14:53   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Ja nie przywiazuje wiekszej wagi do perfum - uzywam tego co dostane i co nie smierdzi ;p obecnie uzywam opisanego [ tutaj ] produktu :) dostalem od dziewczyny ;p i podoba mi sie ;)

Colorblind  

Wysłany: 2008-03-16, 02:59   

jeśli chodzi o męskie perfumy to przede wszystkim czarny, potem zielony STR8, cudo, ogólnie bardzo podobają mi się męskie perfumy ^^ Jeśli chodzi o te, które ja najbardziej lubię to są to: Chanel Mademoiselle, C-Thru Emerald, Oriflame Serene białe.

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Jóga  

Wysłany: 2008-03-16, 03:13   

Cytat:
jeśli chodzi o męskie perfumy to przede wszystkim czarny, potem zielony STR8, cudo, ogólnie bardzo podobają mi się męskie perfumy ^^ Jeśli chodzi o te, które ja najbardziej lubię to są to: Chanel Mademoiselle,
mogłąbym sie po prostu podpisać, noooo...

ale dodam jeszcze do męskich Cubę, do której mam ochotę sie przytulić nawet jak faceta nie znam ; >

Kamil.  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-03-16, 10:27   
   Polecający: Ptaq

Na codzień używam czarnego STR8a, a na specjalne okazje mam Giorgio Armani - Black Code i Emporio White Men. Jeżeli chodzi o zapachy damskie, to uwielbiam Cacharel - Amor Amor i Dolce & Gabana - Light Blue.

embrasser 

Wysłany: 2008-03-19, 18:46   

Moje ulubione perfumy to Naomi Campbell - Cat deluxe oraz Cat deluxe at night, a także Mexx - High Fly. Nie znoszę dławiących zapachów adidasa i pumy zarówno damskich jak i męskich. A właśnie co do męskich podoba mi się Cartier.

Odpowiedz do tematu