Wysłany: 2007-08-24, 08:29 Piękne dłonie i zdrowe paznokcie
Mam niestety dość łamliwe paznokcie i jakos nie natrafiłam w sklepach na super specyfik który by mi pomógł. Może wy znacie jakieś sprawdzone kosmetyki na wzmocnienie paznokci. Może jakieś domowe sposoby?
Do dłoni używam kremu na bazie koziego mleka. Dłonie są gładkie i mięciutkie- rewelacja.
_________________ gdy w sercu nosisz złość
zanim wyjdziesz stąd zraniony
zostaw wojnę bo,
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć
polecam odzywke Bomba Witaminowa firmy Joko kosztuje ok 12 zl a jest naprawde dobre jest w stanie zregenerowac paznokcie nawet po tipsach
kremu nie uzywam zadnego
Na łamliwe paznokcie, ze sposobów prawie-domowych, najlepszy jest skrzyp polny w kapsułkach, do kupienia w każdej aptece. Cena - w zależności od firmy - od kilku do kilkunastu złotych (do tego, przy okazji, przeciwdziała wypadaniu włosów)
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
na paznokcie najlepiej nakladac odzywke, gdzies przeczytalam ze dobre jest tez zamoczenie dloni w wodzie z cytryną, sprobowalam ale jakos nie ma efektu.. poprobujcie
sis, No właśnie go łykam regularnie od 4 miesięcy...na mnie najwyraźniej nie działa:(
podgrzej troszke oleju i mocz w nim paznokcie z 5 min (tylko ne na patelni w rozgrzanym jak na naleśniki )
co do odzywek to dobre sa z avonu...
jesli chodzi o raczki to jak zniszczone to oczywiscie cos z neutrogeny a jak chcesz tylko tak nawilzyc to obojetne garniera moze
_________________ i nagle skończy sie wszystko to, w co wierzysz co kochasz zasypie śnieg...
najlepsza do paznokci jest odżywka NAILGROWTH bodajże Sally Hansen firma czy coś takiego. w sklepach kosztuje około 50 złotych, na allegro około 25, używa się jej jak lakieru do paznokci; ja osobiście nigdy nie miałam takiego problemu bo paznokcie mam ładne i mocne, ale moja mama używa i rzeczywiście widać różnicę ;]
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Ja znam dobry sposób. Najlepiej pić galaretki. Tak, pić. Nasypać troszke galaretki zalać gorącą wodą, czekać aż sie rozpuści i pić. 2 razy dziennie powinno wystarczyć na paznokcie natomiast na dłonie to jakies dobre kremy. Ja polecam z Avonu Skin So Soft różowy.
Jeli nie dziala sam skrzyp, to mozesz sprobowac innych preparatow tego typu, najlepiej zapytaj farmaceute. Ziolowe sa najlepsze, choc niekooniecznie polecam tabletki, poszukaj masci.
_________________ Ja - metr siedemdziesiąt pięć
dziko rosnącego nieba
znam dobry sposób. Najlepiej pić galaretki. Tak, pić. Nasypać troszke galaretki zalać gorącą wodą, czekać aż sie rozpuści i pić. 2 razy dziennie powinno wystarczyć na paznokcie
zgadzam sie galaretka ma w sobie zelatyne ktora swietnie dziala na wloski i paznokcie
tak samo polecam moczenie dloni codziennie przez 14 dni w wodzie z zelatyna sspozywcza:)
poza tym wcieranie olejku rycynowy badz oliwke dla dzieci:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum