Chciałabym się dowiedzieć, jakie buty są wg was najlepsze na pielgrzymkę i w ogóle na dłuższe piesze wędrówki . W tamtym roku na pielgrzymkę wzięłam ze sobą zwykłe adidasy i sandały i okazał się to niezbyt dobry pomysł... Myślałam o butach trekkingowych, ale szczerze mówiąc nie miałam ich nigdy na nogach i nie wiem czy nie będzie w nich zbyt gorąco i czy nie są za ciężkie... proszę o jakieś porady
Nie ma na to reguły, bo każdemu w innych butach będzie dobrze, ważne by być z butami oswojonym, by buty były rozchodzone, wygodne, i niekupione dzień przed pielgrzymką.
Mogą to być sandały, które zostały kupione w sklepie sportowym, takie zabudowane i mocno trzymające stopę, dosyć solidne. Niektórzy preferują tylko adidasy. Buty turystyczne też są jakąś alternatywą, buty trekkingowe, bo dobrze trzymają nogę i chyba nie obcierają, piszę 'chyba', bo nie znam żadnej osoby, która by się na to skarżyła. Tyle, że jak dla mnie w takich butach jest za gorąco.
Trudno tak doradzić buty, ponieważ każda stopa inaczej reaguje, niektóre już po pięciu minutach mogą zostać obtarte, metoda prób i błędów zostaje.
Ja nawet na długie piesze wycieczki mogę nałożyć adidasowate balerinki i nic - żadnych pęcherzy nie będzie i odcisków.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
Chyba najlepsze powinny być adidasy dobrej jakości ze sportowego sklepu. Sandały też nie są złe, ale ja sama bym ich nie wzięła, bo bezproblemowo wpada do nich piasek i drobne kamyczki. Ogólnie wszelkie buty do chodzenia do górach też powinny być dobre, bo trzymają stopę i mają grubszą podeszwę. Ale co najważniejsze nie mogą to być nowe buty i wszystko zależy w czym tobie sie najlepiej chodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum