ale co ta migracja oznacza? że wychodzą? jak, skoro z obu stron skóra jest "zamknięta" za pomocą kulek? (mówię konkretnie o sztandze, chyba wiecie, o co mi chodzi )
_________________ Jestem zboczona, a ty mężczyzno, podgatunku, nie wmówisz mi, że to nienormalne.
w hand web przede wszystkim wystepuje migracja, przeciez ciagle ruszasz reka i kolczyk nie ma czasu na spokojne wygojenie. Statystycznie tylko 1% hand webow wygoi sie do konca
Inaczej, niż kłując drugi raz nie poprawisz, no bo jak? Tyle, że potem zostają blizny.
[ Dodano: 2008-06-12, 02:58 ]
Mój dzisiejszy nabytek - tragus W sumie powstał spontanicznie, bo miałam tylko towarzyszyć kumpeli i wspierać ją podczas dziargania. Ale że trafiłam akurat na Roniego na miejscu, stwierdziłam, że nie będę dwa razy biegać do studia ;]
Miał być 1.2, ostatecznie skończyło się na 1.6. Najwyżej później wymienię.
Na razie jestem ciekawa, jak będzie się goić ^^
Co będę ściemniać - bolało ;p
Chrząstka w tym miejscu jest dość gruba, więc przeżycie do najprzyjemniejszych nie należy. Nie jest to ból taki, żeby mdleć czy wyć, ale są miejsca, których przekłuwanie wspominam milej ;]
Tym bardziej podziwiam więc, że Absurd zrobiła to własnoręcznie, sama raczej bym się tego nie podjęła.
Grunt, że póki co sprawuje się grzecznie, nie napuchł i nie bol ;]
ja już z przyjemnością mogę stwierdzić iś sypiam na lewym boku i nic mnie nie boli gdy się budzę : D a to znaczy że chyba już sie mój wygoił : ) i mogłam już sobie sztangę włożyć nie puchnie ani nie ropieje jestem z niego dumna : P i pozdrawiam Twojego zarazem życząc mu powodzenia : D
Wysłany: 2008-06-16, 17:31
Polecający: google
Gratuluję sis
Jak się goi?
Ja też mam w planach,w sumie mam ochotę teraz go zrobić,mówią,że wakacje i nie powinno się teraz nic przekłuwać,np. ze względu na kąpiele w brudnych jeziorach etc.
Co o tym sądzicie?
_________________ 'Na pewno każdy chodź raz
Utracił wiarę jak ja
Obym nie bliżej stał
Sennego dnia w królestwie mroku...''
Kuję
Póki co, odpukać, sprawuje się grzecznie, ale też niespecjalnie przy nim majstruję. Tyle, co przemywam, czasem poruszę, ale staram się nim nie bawić. Jeszcze jest trochę napuchnięty, ale to chyba ten sam problem, który miała Absurd - obojętnie jak się ułożę do spania, w końcu i tak ląduję na tym boku, na którym nie powinnam ;]
Panna_Nikt napisał/a:
nie powinno się teraz nic przekłuwać,np. ze względu na kąpiele w brudnych jeziorach etc.
Co o tym sądzicie?
W sumie racja, przez jakiś czas lepiej tego w takich zbiornikach nie moczyć. Więc albo jeszcze się wstrzymaj, albo zrób, ale póki co zrezygnuj z kąpieli ;]
do momentu calkowitego wygojenia nie mozna opalac ani moczyc danego miejsca w zadnych akwenach wodnych, chyba ze chcesz sie zarazic jakakolwiek choroba to prosze bardzo
Wysłany: 2008-06-17, 16:25
Polecający: google
Dziękuje (;
Kurczę,szczerze mówiąc to najchętniej bym już go zrobiła.
Ale chyba nad morzę się wybiorę,więc wolę poczekać,z miesiąc.
I jeszcze mam takie pytanie; czy na każdej chrząstce da się go zrobić?Niektórzy mają małe bardzo,to w czymś przeszkadza?Czy kwestia indywidualna?
Szczerze mówiąc to nie jestem zdecydowana,waham się między antyhelix'em,tragusem i rook'iem.
Aż zła jestem na siebie,bo wszystkie mi się cholernie podobają
Jeszcze pełnoletnia nie jestem także całkiem beznadziejnie.
Jak ja lubie narzekać
EDIT
a możecie mi napisac cos o rook'u?jak długo sie goi?czy ból jest duży?jakiego kolczyka można tam umieścić?
_________________ 'Na pewno każdy chodź raz
Utracił wiarę jak ja
Obym nie bliżej stał
Sennego dnia w królestwie mroku...''
Z rookiem póki co nie pomogę, ale jeśli chodzi np. o tragusa i wielkość chrząstki, to tutaj nie ma większego problemu. Moja też nie jest zbyt duża, a spokojnie dało się przekłuć i noszę kolczyk 1.6, więc stosunkowo spory.
[ Dodano: 2008-06-19, 03:28 ]
edit a propos rooka (nie skojarzyłam w pierwszym momencie po nazwie ;] ):
Goić się może dość długo, kole 2-3 miesięcy, czasem dłużej, chrząstki na ogół dość długo się babrzą. Co do bólu - niby kwestia indywidualna, ale weź pod uwagę, że igła przechodzi w tym wypadku przez dwie chrząstki, a przekłuwanie ich generalnie do najprzyjemniejszych nie należy ;] A kolczyk możesz umieścić wedle uznania - kółko, podkówkę, banana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum