Wysłany: 2006-11-19, 18:08 Powiekszone zrenice... Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Mam od jakichs dwoch lat powiekszone zrenice, jestem wyjatkowo zdrowym czlowiekiem (fizycznie :p), nie biore narkotykow, nie pale, nie pije.... wiecie co moze byc przyczyna rozszerzonych zrenic? Co to oznacza, jakie moga byc skutki? To nie jest normalne ;/ jakas tam fotka jest w albumie... zrenice mam rozszerzone niezaleznie od naswietlenia pomieszczenia, czasami zima oczy niezle bola, gdy slonce odbija sie od sniegu
wiecie co moze byc przyczyna? Wydaje mi sie, ze mimo wszystko komputer ma na to wplyw... wzrok mam w normie
Wysłany: 2006-11-19, 18:56
Polecający: religia tv
mam to samo . Masz poprostu bardzo wrazliwe oczy , czasem gdy długo przebywasz na słoncu , pewnie czujesz jakby piasek pod powiekami ;p Przynajmnije ja tak mam , robiłam testy na alergie , ale nie wykazały nic konkretnego , poprostu to ze moje oczy moga odczuwac wszystko bardziej dotkliwie , szczegolnie słonce , wiatr , zmiany pogody , duszne pomieszczenia , dym , czasem sa lekko przekrwione i czasem łzawią a czasem wręcz pzreciwnie , sa suche. Polecam krople Visine albo maśc ze świetlika na powieki , pomaga , ale nie na długo bo to podobno ma sie na całe życie ;p I nie da sie z tego wyleczyc , mozna jedynie zmniejszyć objawy ;p
[ Dodano: 2006-11-19, 18:57 ]
no a co do tych rozszerzinych zrenic , bo to było sensem pytania , to jest normalna reakcja na tego typu dolegliwości. Ja tak mam , ale w ogole mi to nie pzreszkadza , jezdziłam po okulistach ale nic nie wykazali ;]
Wysłany: 2006-11-19, 20:56
Polecający: religia tv
denerwuje i to bardzo , musze nimi mrugać , i takie przesadne mryganie juz mi weszło w nawyk , ale to pzrez jakis czas , pozniej to ustaje , zaczyna sie wiosna i od nowa ;p Często od tego robie sie bardziej śpiąca ;] Często leczyłams ie na zapalenie spojówek ale odkąd odkryłam ze to nic nie daje , i ze to pojawia sie cykklicznie to juz sie przyzwyczaiłam i pzrestałam chodzić po lekarzach. Tak naparwde najlepszym lekiem na to sa wakacje nad morzem ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum