Od jakiegoś czasu zauważyłem, że biała część moich gałek ocznych nabrała żółtawego koloru... I teraz cholera nie wiem jaka może być tego przyczyna... Wydaje mi się, że to nie jest wina komputera (w sumie i tak nie przesiaduję przy nim długo, a znajomi, którzy praktycznie od niego nie odchodzą nie maja tego problemu)... Siostra twierdzi, że pije za mało wody i to jest powód.... Nie do końca wiem co o tym myśleć... Niby to nie wydaje się być groźne, ale jeżeli za kilka dni nie ustąpi to idę do lekarza....
A może ktoś z Was też miał taki problem?? Będę wdzięczny za pomoc
Wiek nie ma tutaj znaczenia. Nie jest powiedziane, że to koniecznie musi być żółtaczka, ale to jeden z objawów, po którym się ją rozpoznaje, nawet, jeśli człowiek nie odczuwa żadnych dolegliwości.
Być może nic Ci nie jest, ale nie bagatelizuj tego. Lekarz rodzinny powinien dać Ci skierowanie na badania.
[ Dodano: 2008-02-14, 22:10 ]
jaro21_89 napisał/a:
jestem szczepiony przeciwko żółtaczce...
Zależy jeszcze której.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Nie chcę Cię martwić, ale bywa, że tak. Wszystko zależy od przebiegu, rodzaju wirusa (jest bodajże 6 odmian), momentu wykrycia, organizmu (dużą skuteczność daje np. kuracja Interferonem, ale nie wszyscy pacjenci mogą to przyjmować) i paru innych czynników, na których się nie znam, bo nie jestem lekarzem.
Ale są tacy, którzy żyją z WZW C latami, bo przechodzą je bardzo łagodnie.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Spokojnie, śmierć to ostatnia rzecz, której się boję... Trochę by było szkoda bo sporo mam planów Jeszcze nie wiadomo nawet czy jestem chory, ale jednak....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum