Depilacja nie oznacza takich "niteczek". Mam czarne brwi, więc muszę regulować, ale mają już ładny kształt, więc wystarczy je poprawić co kilka dni.
Tobie wystarczy delikatnie je regulować, na początku możesz iść np. do kosmetyczki, która nada im ładny kształt.
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...
Owszem reguluję brwi i po latach wprawiania się nie muszę z tym chodzić do kosmetyczki. Niestety odziedziczyłam brwi po tacie i tylko z daleka wyglądają ładnie, dlatego nie reguluję ich po to by nadać im jakiś określony kształt, tylko po prostu aby wyglądały estetycznie i kobieco. Gdy miałam 14 lat przesadziłam i zrobiłam sobie kreseczki, ale kiedy to było Teraz już nie przeginam.
ja własnie dzisiaj postanowiłam zrobić porzadek ze swoimi... mam ciemno brązowe naturalne włosy i brwii koloru blond .. regulacja i henna to podstawa u mnie
Ja w wieku 12 lat postanowilam ze sobie wydepiluje brwi poniewaz mam krzaczaste.
Pierwsza wizyte w tym kierunku powinnas sie udac do kosmetyczki ona nada ci ksztalt jaki pasuje do twojego ksztaltu twarzy. Późniejsze depilacje zrób sama poniewaz bedziesz widziala jakie wloski masz wyrwac.!!:)
ja sobie dwa dni temu wyrywałam. jedna wyszła pięknie i bezboleśnie, druga bolałaaaaaa jak w trzy i trochę ^^' no, ale teraz już nie mam takich krzaczorów ^^
od pięciu lat codziennie poświęcam 5 minut na wyrywanie "odrostów" już się do tego przyzwyczaiłam. zaciekawiło mnie to że niektóre z Was piszą że przyzwyczaiły się do bólu.. ja w ogóle nic nie czuje .. chyba jestem inna
Aqusia mogę powiedzieć że to moje takie uzależnienie hehe jak codziennie patrze w lustro to widze że coś tam niedobrego rośnie i trzeba się tego pozbyć
reguluję, ale nie lubię takich cienkich jak nitki bo to brzydko wygląda.
i jeszcze jak sobie ktoś krzywo kredką pociągnie albo henną _._
hennę to sobie moja prababcia robiła w wieku 70 lat bo bidna już nie miała brwi prawie wcale ; p
jak jestem u fryzjera to przy okazji zachodzę do kosmetyczki żeby mi nadała jakiś dobry kształt brwi, ale tak to sama w domu.
kiedyś to cholernie bolało, ale po czasie przestało i teraz to czysta przyjemność ; D
_________________ I amwhoI am
ifyoudon't like itthen
fuck youbitch!!!!
ja sama zaczełam regulować brwi ale musze sie przyznac ze z masakrycznym efektem nie miałam o tym pojecia i zrobiłam je mocno za krótkie bez kształtu i za cienkie ... dlugo nie mogłam ich do ładu doprowadzic ale mineło kilka lat i jakos sie udało jalepiej przedtem dowiedziec sie jaka długosc powinna byc i podpatrzec jak bysmy chciąły v\czy tylko troche czu mocno zeby nie zrobic tego za mocno bo "dosadzanie" naprawde nie jest łatwe
[ Dodano: 2008-07-31, 14:32 ]
a jak na poczatku boli to poprostu proponuje do woreczka kostke lodu i po przykładac wtedy nie bedzie zaczerwienien ani bólu
Wysłany: 2008-07-31, 16:53
Reguluję.
Dawno temu byłam u kosmetyczki, ładnie mi wyregulowała i teraz sama to robię na ten kształt, więc jest mi łatwiej.
Ładnie wyglądają wyregulowane brwi, estetycznie. Tylko trzeba pamiętać żeby nie przesadzić bo cieniutkie niteczki nie wyglądają ładnie.
A żeby mnie bolało polecam posmarować jakimś kremem, np. Nivea i dopiero depilować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum