• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Ptaq
2007-07-24, 19:41

Okulary czy soczewki??
Okulary
54%
 54%  [ 6 ]
Soczewki
45%
 45%  [ 5 ]
Głosowań: 11
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość

elv  

Wysłany: 2006-09-26, 12:31   

Ale po co Ci to w ogole? Do zmiany? To bardziej widoczne sa okulary jak juz ;)

jusia_like  

Wysłany: 2006-09-26, 14:43   
   Polecający: Google

Krecik ale teraz są rózne sposoby redukcji wady :) moze jakos Ci przejdzie. Jesli masz tak jak ja minusy to się nie martwiaj bo z wiekiem sie redukuja i w wieku 60 lat bedzie lepiej ;P zyje ta nadzieja ;)

Astarte  

Wysłany: 2006-09-26, 15:24   

hej! nosze soczewki juz od 3lat i nie ma co sie bac z tym zakladaniem :) na poczatku mozesz odczuwac wrazenie,ze 'masz cos w oku',ale z czasem oko sie przyzwyczaja :) jesli natomiast juz zdecydowalabys sie nosic soczewki caly czas, to na poczatku, pierwszy dzien musisz ponosic z dwie godziny, nastepnego 4 itd :) teraz to sobie juz nawet zycia bez nich nie wyobrazam, bo okulary nie wchodza juz w gre- rowniez krecik ;) z reszta w soczewkach lepiej wygladam :P

Tatar  

Wysłany: 2006-10-10, 15:45   

hmm Astarte czegoś nie rozumiem:
Astarte napisał/a:
okulary nie wchodza juz w gre- rowniez krecik

jeśli "ślepisz" jak kret to twoje soczewki muszą być wielkie. Okulary nie wchodzą w gre? Według mnie jest odwrotnie - przy dużych wadach wzroku nie wchodzą w gre soczewki.
Sam mam wadę wzroku -0,5, przez niecałe dwa miesiące nosiłem soczewki, lecz, doszedłem do wniosku, że lepiej mieć okulary - trenuje grę w piłkę nożną, ćwicze intensywnie, w szkole jak każdy mam WF, a przy tych czynnościach soczewki utrudniają życie. Kupiłem okulary, które nosze do dnia dzisiejszego. Wiele osób mówi, że ładniej wyglądam w okularach, niż bez.
Według mnie jeśli chcesz poprawić swój wygląd wybierz okulary - dodają powagi i w pewnym stopniu "wydoroślają" - sprawiają, że wyglądasz na starszego. Polecam również brązowe, lub czarne oprawki. Jeśli wybrałabyś okulary, w których szkła nie są oprawione, lecz tylko specjalistycznie przymocowane kobiecości dodadzą Ci przeźroczysto-białe, lub przeźroczysto-różowawe uchwyty (sam nie wiem jak to dokładnie nazwać)
Myśle, że pomogłem;
Pozdrawiam - Tatar

filadelfia95  

Wysłany: 2007-07-18, 17:06   

ja mam 0,5 ale narazie nie planuje soczewek bo wada zamała

EwelQa  

Wysłany: 2007-07-19, 16:44   

pff.. Ja przez ostatnie trzy lata nosiłam soczewki i poza zapaleniem spojówek i kłopotem z utrzymaniem ich w należystej czystoći (np u kogos na nocce) większych problemow nie było :] Jednak ostatnio wywnioskowałam iż okulary są fajne, więc znów zaczełam nosic brylle :hyhy: :hyhy: ps. dodają powagi :D

bodzka  

Wysłany: 2007-07-20, 21:00   

Ja mam soczewki od 2 lat . Koloru oczu mi nie zmieniają. sa o wiele wygodniejsze..nie ma co sie bać ja tylko raz musiałam jechać na pogotowie bo porysowałam soczewke (w oku)..Ale oczy sie przyzwyczajaja...ja radze soczewki albo nic, bo to bez sensau meczyc oczy dla zmiany wygladu...i w nich nie mozna spac jeszcze..i jak sie chce nocowac u znajomych to niestety też jest problem.

jusia_like  

Wysłany: 2007-07-20, 21:43   

Tez nosze od jakiegos czasu soczewki ;) i gdy porównam to z czasami gdy nosiłam okulary to jak między niebem a ziemią- soczewek nie czujesz, oczy wydajaa się pełniejsze ;) sama radość

Emilia Hagen 

Wysłany: 2007-07-21, 17:20   

Od roku nosze soczewki i tak juz sie do nich przyzwyczailam, ze bardzo cierpialam, gdy musialam je odstawic na prawie dwa miesiace z powodu alergii. ogolnie troche problemu z soczewkami jest,ale z pewnoscia duzo mniej niz z okularami.

kola*  

Wysłany: 2007-08-01, 20:42   

socjopatia napisał/a:
dzięki :*

chyba jednak wybiore soczewki jednodniowe i będe nosić w wekkend lub jakieś okazje

tylko nie wiem gdzie kupić,u optyka trzeba czekać,może gdzieś w necie,nie na alegro,ale w jakimś zaufanym serwisie..

polecałabym ci soczewki miesięczne, mozesz je użyc 30 razy przy cenie 40 zł
natomiast jednodniówki, kupisz 30 szt za 120 zł, chociaż wiadomo ze te jednodniowe są zdrowsze, ale przy odpowiedniej pielęgnacji i te miesieczne będą odpowiednie

jeśli bedziesz miec troszkę szczęścia nie będziesz musiała czekac na nie u optyka i kupisz od razu, przynajmniej mi sie tak udało że akurat były takie jakich potrzebowałam i nie trzeba było zamawiac

jusia_like  

Wysłany: 2007-08-01, 21:26   

soczewki jednodniowe są bardzo kruche i wcale nie zdrowsze ani wygodniejsze.
Wrecz przeciwnie moim zdaniem- sa reklamowane i proklamowane jako tej najlepsze-ale np. po kilku godzinach zaczynaja sie scierac i pogarsza sie ostrosc widzenia- nie mozna ich ubrac np. na calonocna impreze czy cos

baluum  

Wysłany: 2007-10-02, 12:32   

jusia_like ma rację. sama nosze soczewki, wiec troche na ten temat wiem. ja proponuje ci wybrać soczewki hydrożelowe misięczne, zmieniające kolor tęczówki. sama takie nosze, a ich koszt to 50 zł. efekt- zniewalający :D

ale to nieprawda,że soczewki są niewidoczne- otóż widać je możne nie jakoś specjalnie się rzucają, ale gdy ktoś spojrzy Ci w oczy to na pewno je zauważy :)

lessia 

Wysłany: 2007-11-02, 21:31   

jesli nie masz potrzeby noszenia zadnej z tych rzeczy to nie radze. jak bedziesz musiala to wtedy pomyslisz :) nie ma co dokladac sobie dodatkow. lepiej zaoszczedz tą kase i kup lancuszek i kolczyki:) tez zmiany :) ale jesli juz mam wybrac to wolalabym okulary, chociaz niektorzy lepiej wygladają w soczewkach. Zalezy co bedzie dla ciebie wygodniej

Madzia8109  

Wysłany: 2007-11-03, 20:16   

Jeżeli ktoś nie ma problemów ze wzrokiem to po co nosić zerówki? nie rozumiem tego za bardzo. Ale jeśli ktoś ma problemy ze wzrokiem i żadnych przeciwwskazań to zdecydowanie polecam soczewki.

Odpowiedz do tematu