Ciekawi mnie, dlaczego okulary tylko poza szkołą. W szkole miałabyś większy szacunek u nauczycieli
Wiesz, jeśli np. nie podoba ci się twój noc- weź okulary. Jeśli nie podobają ci się twoje oczy (źrenica)- weź soczewki. Jeśli "zewnątrz" oka- tez okulary. I, prawda jest taka, że ludzi w okularach nie zauważy się np. w taki sposób jak "przechodząc obok przustanku spojrzał w okno i zobaczył JĄ"... ludzi w okularach tak sie nie zauważa. dopiero drugie spojrzenie to sprawi
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
Wyjmiesz wyjmiesz. Zresztą, i tak musisz iść do okulisty po soczewki, czy choćby optyka, od ci dokładnie pokaże jak je zakładać I wyjmować, skoro o tym mowa
Widać? W jakim sensie? Czy widac, że się ma soczewki? Owszem,a le trzeba się baaaaardzo dobrze przyjrzeć oczom "nosiciela" i to w dodatku z profilu. Widać taką "wypukłość"
+___+
Dobry Kret nie jest zły
Ooooo... To są ludzie, którzy posiadając zdrowe oczy chcą nosić okulary albo soczewki. Osobiście, po ostatnich wydarzeniach jakich byłam świadkiem (komuś na rynku, nocą wypadła soczewka, rozpaczliwym krzykiem unieruchomił wszystkich dookoła, po omacku i na kolanach przeszukiwał szpary między kostką brukową) proponowałabym okulary. Nawet jak coś im się stanie, to nie trzeba pełzać po ziemi, żeby je znaleźć. Sama noszę je już ponad pół życia (korekcyjne) i nic tak nie zmienia wyglądu jak fajna oprawka, a zmiana koloru oczu jest nieco ryzykowna, czasami wygląda to bardzo sztucznie, jak u lalki barbie.
z mojego punktu wolalbym soczewki sam nosze okulary poniewaz nie moge soczewek bo mam za powazna wade wzroku
a jesli chcesz sobie zmienic kolorek oczu to wiadomo ze soczewki bo innej opcji nie ma a jak chcesz lepiej wygladac to okulary bo wiadomo jak sie dobre dobierze to sie lepiej wyglada
a ja nie rozumiem po co Ci soczewki czy okulary, skoro nie masz wady wzroku?
jeżeli dla ozdoby, to czemu rozważasz wogóle kwestie 'w szkole i nie w szkole'.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Wiesz, ja bym jednak zaczekała u optyka, bo z internetowymi serwisami, nawet "zaufanymi" to nigdy nie wiadomo. Naprawdę. A tak, to trochę poczekasz, ale przeciez ci się nie spieszy (chociaz nawet o tym nie wiesz). Optyk dobra rzecz. Pewniak.
+___+
Dobry Kret nie jest zły
o jajx ja bym sie nie pakował w okulary jeślibym miała zdrowe oczka.
Sama nosze okulary i żle sie w nich czuje dlatego nosze je tylko na lekcjach albo jak siedzę przy kompie. 100 razy bardziej wolałabym soczewki ale niestety mam za wrażliwe spojówki.
Noszenie soczewek to nie jest nic strasznego - przyzwyczaiłabys się
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum