• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Karczoch  

Wysłany: 2008-06-20, 15:35   

ciek90 napisał/a:
zasugerowałem ze jak lasce czegoś brakuje to leci na solarke by się dowartościowac

hahaha, nigga, nie rozśmieszaj mnie...
piszesz, że jeżeli koleżanka nie opala się na solarce, to sobie ujmuje kilka punktów, czyli nie wygląda zdrowo, atrakcyjnie itd (wszystkie te cechy, które wymieniłeś)
chłopie, czarno na białym napisałeś, że solarka jest wymogiem do bycia pociągającym!

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

dkf  

Wysłany: 2008-06-20, 17:58   

ciek90 napisał/a:
Zastanówmy się po co się ludzie opalają - po to by wyglądać lepiej, zdrowiej, być bardziej atrakcyjni, mieć większe powodzenie... Jeżeli koleżance na tym nie zalezy to spoko luz, jezeli zalezy to ujmuje sobie kilka punktów i taka jest prawda

ciek90 napisał/a:
nic takiego nie powiedzialem ze wyklucza tylko zasugerowałem ze jak lasce czegoś brakuje to leci na solarke by się dowartościowac

Człowieku albo nie wiesz sam co piszesz albo masz takie problemy z przekazaniem własnej myśli.

Nie każdemu pasuje opalenizna i nie każdemu sie podoba, a po drugie jak by każda była tak "pięknie" opalona, to byś nie dostrzegał ich piękna, bo byś nie miał porównania. A po drugie to tak jak by powiedzieć że np tylko blondynki są piękne, a każda która się nie farbuje, nie dba o to żeby się podobać i być zadbana.

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-06-20, 18:04   

A ja myslałem, że ludzie opalają się bo jest taka moda... tak jak na przykład ludzie w sredniowieczu modna była bladość, teraz modna jest opalenizna.

<ucieka>

Tró

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-06-20, 20:09   

Psycho Krusher napisał/a:
A ja myslałem, że ludzie opalają się bo jest taka moda...
Niektórzy się opalają przy okazji,bo po prostu przebywają na słońcu. Mam za dobry gust, by podążać ślepo za modą ;]

need a hug.
anyone?

Nasir  

Ostrzeżeń:
 2/3/5

Wysłany: 2008-06-20, 22:37   

Odbiegając od Waszej bezsensownej kłótni na temat solarium powiem, że nigdy z niej nie korzystałem... Powód? Szkoda mi zdrowia po prostu, słoneczko jest zdrowsze jeżeli użyjemy kremu z filtrem... Opalone pannice bardzo mi się podobają, ale tylko w przypadku gdy zachowają umiar :)

Leilah  

Wysłany: 2008-06-21, 15:45   

Sol napisał/a:
Psycho Krusher napisał/a:
A ja myslałem, że ludzie opalają się bo jest taka moda...

niekoniecznie,akurat to mam głęboko..
opalam się,bo jestem zbyt blada i opalam się bo po prostu lubię.
a laska,która jest zbyt mocno opalona wygląda jeszcze gorzej,od takiej bladziutkiej.we wszystkim trzeba zachowywać umiar,taka jest prawda.

kochanica Karczocha^^

Keiko  

Wysłany: 2008-08-21, 00:17   

Ale dyskusja kraży cały czas wokół jednego tematu. Jest tu kilka zwoleniczek białej skóry, które potepiaja każdego, kto posiada, lub chce posiadac opalona skórę (nie mylic ze spaloną). Całkowite unikanie słońca tez jest niezdrowe. Dlaczego? Bo nasz organizm wytwarza witamine D3, która zapobiega powstawaniu komórek rakowych, tylko i wyłącznie dzięki promieniom ultrafioletowym należącym do typu B.
Druga sprawa- zyjemy w strefie klimatycznej, w której słonca mamy bardzo mało, dlatego wspomaganie się sztucznym jest dosc rozsadne, własnie ze wzgledu na czynniki zdrowotne.

Podsumowujac- robienie z siebie murzyna- szkodzi, zbytnie unikanie promieni słonecznych- tez szkodzi. Najwazniejszy jest rozsadek i dostosowanie długosci opalania do swojego fototypu (jesli chodzi o solaria, to najlepiej chodzic na takie, które wyposazone sa w urzadzenie SkinControl, które podaje nam czas opalania odpowiedni dla naszej skóry).
Ostatnio zmieniony przez Keiko 2008-08-21, 00:18, w całości zmieniany 2 razy  

ketoprom  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-08-21, 11:55   

ja mam tyle wspólnego z solarium co z mięsem (niektórzy już wiedzą :P )

jak dla mnie --> strata czasu / pieniędzy / urody

już nawet zdążyłam się przyzwyczaić, że w szkole wołają na mnie per 'albin' (od albinosa) :P

Can I fuck U?

lessia 

Wysłany: 2008-08-27, 18:07   

Solarium jest szkodliwe, a poza tym ta opalenizna schodzi po krótkim czasie, więc szkoda tych wydanych pieniędzy. Lepiej poczekać na słoneczko ;) Chociaż można zastosować także balsamy opalające; niektóre dadzą super efekt. :)

flower  

Wysłany: 2008-09-22, 23:24   Re: Solarium... ;)

Beata18 napisał/a:
Dziewczyny chodzicie do solariów?
nieee...

Jak często?
wcale:P

Podoba Wam się ten rodzaj opalania..?
nieee

generalnie to ja sie w ogole nie opalam.
Kolor skory Dity von Teese to jest to ;)

kobietka 

Wysłany: 2008-10-02, 22:09   

solarium powinno byc moim zdaniem zakazane, skora sie starzeje 100 razy szybciej, i do tego ta opalenizna nienaturalna. teraz juz sa rozne kremy zeby ladnie wygladac i do tego zdrowo. kiedys troszke chodzilam, alejak mi lekarz przelozyl jak to sie ma potem na skorze to zrezygnowalam.

limak711  

Wysłany: 2008-10-03, 22:00   

opalenizna po solarium ma zupełnie inny odcień nie znaczy gors ja lubie chodzic na solarium

kobietka 

Wysłany: 2008-10-04, 00:37   

mi sie nie podoba bo taka pomarancz z tego wychodzi

Fantasmagoria  

Wysłany: 2008-10-04, 12:21   

moze to dziwne , ale nigdy w zyciu w solarium nie bylam xD i jakos mi sie tam nie spieszy. juz i tak mam wystarczaąco suchą skórę na nogach i rękach ;) a poza tym taka opalenizna wyglada strasznie nienaturalnie jeżeli się ma sklonnosci do przesady ;) dużo ladniej prezentuje sie maturalna opalenizna ;)
Pamietam jak moja kumpela z klasy przed weselem wybrala sie na solarium [juz byla zaprawiona w tej sztuce, ale jak widac, zalezalo jej tym razem na czyms szybszym xD]. Na prawei 40 minut. Jej mega blond wlosy, jasna karnacja i naturalna blondynkowatość w uzyskanej promienistej czerwieni skutecznie zniechecily mnie do takich zabiegow ;D najsmutniejsze bylo to, ze ta czerwien nie zdazyla zniknac przed weselem :wstyd: :luka:
Fiodor Dostojewski

kobietka 

Wysłany: 2008-10-04, 21:12   

40 minut? to jakies samobojstwo, mozna z tego nie wyjsc w ogole wiec i tak cud ze tylko czerwona byla

Odpowiedz do tematu