• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

darmowe blogi

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Colorblind  

Wysłany: 2007-09-20, 19:16   

Nie chodzę do solarium, nie kręci mnie to na tyle, by tam się opalać, nie jestem aż taka blada, więc mi to nie przeszkadza, poza tym wolę naturalne sposoby - przypiekające słońce. Czasem na ulicy widzi się dziewczyny marchwiowe... Tragicznie to według mnie wygląda. Niektóre osoby chyba nie znają umiaru. Wątpię, by ten marchwiowy kolor skóry się podobał aż tak bardzo.

'Bezbarwne zielone idee wściekle śpią' :luka:

wszystko gra

Kurczol  

Wysłany: 2007-09-20, 19:29   
   Polecający: baba jaga ;P

Colorblind napisał/a:
Czasem na ulicy widzi się dziewczyny marchwiowe...

prosze Cie ....

marchwiowy kolor skory jest od samoopalaczy ;) i to jeszcze tanich czy za czesto uzywanych, albo od picia za duzej ilosci soku marchwiowego ;)

od solarium jedynie ciemnieje skora ( to sie nazywa opalanie ) wiec jak panna przypomina heban to wtedy przesadzila z solarium ;)

ja tam solarium lubie ;) podnosi hormon szczescia, opala i w ogole fajna sprawa. Mialam kiedys wielkie opory, lubilam swoj przezroczysty kolor skory, ale teraz juz bym nie mogla byc blada. Chociaz wiele osob wciaz mi mowi "kiedy Ty w koncu sie opalisz " ;p chyba jestem skazana na blady kolor skory ;)

Colorblind  

Wysłany: 2007-09-20, 19:34   

Kurczol napisał/a:
marchwiowy kolor skory jest od samoopalaczy

mam znajomą na roku, która ma takowy kolor właśnie po solarium, tyle, że jej takowy kolor nie przeszkadza...

Hmm wiedziałam, że z moją znajomą jest coś nie tak, nawet solarium na nią dziwnie działa ;P

wszystko gra

Lui_za  

Wysłany: 2007-09-20, 19:45   

jest do kupienia w solariach (dobrych!) srodek brazujacy na bazie mleczek z roznych owocow /pomarancza, banan/ i srodka bronzujacego:). Uzywanie tego po solarianym opalaniu daje efekt opalenizny przyblizony do naturalnego, nawilza i regeneruje skore :P ...Zalecaja smarowanie prze opalaniem, ja probowalam i uwazam ze efekty sa lepsze po opalaniu : ))) Sklepowe samoopalacze daja "marchwiowy kolor skory " :P

fazi  

Wysłany: 2007-09-20, 19:49   

Możecie pokazać przykład tego koloru marchwiowego, taki dla oka? Bo nie wiem o co chodzi.

Co Wy na to? :D

olenkaa1690  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-09-20, 20:01   

hmm...no coment...:/ 3 lata trzeba lezec... brzydko...:/ blee...

Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...

Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...

Kurczol  

Wysłany: 2007-09-20, 20:58   
   Polecający: baba jaga ;P

Michas no jak ja Cie prosze .... oczy bola no ;p

Colorblind napisał/a:
mam znajomą na roku, która ma takowy kolor właśnie po solarium

szczerze trudno mi w to uwierzyc ...

a co do srodkow przed opalaniem co brazuja, to dziala na tej zasadzie, ze poprostu jak ktos sie opala na "czerwono" to ta czerwien nie bedzie az taka drastyczna, a na osoby z brazowa poprostu wzmacnia ten braz ;p

ale tak wlasciwie to ja sie na tym nie znam wiec nie czytajcie mojego belkotu ;p

Beata18 

Wysłany: 2007-09-20, 21:55   

Kurczol ma rację, marchwiowy kolor skóry powstaje od samoopalaczy lub balsamów brązujących! Moja kumpela raz z takowym przesadziła i wyglądała okropnie :kwasny: ! Wszyscy sie z niej nabijali i to przyjemne nie bylo!
Gdy sama to zauważyła, zmywała ten kolorak wszystkim co miała w domu, zaczynając od zmywacza do paznokci, po płyn do naczyń i ocet....!!
Była już wykończona tymi śmiechami i musiała spróbować to jakoś zmyć z siebie! I na szczęście udało sie to jej.... :) !!

Więc jeżeli ktoś nie potrafi używać takich kosmetyków to niech lepiej sie nie bierze za nie, takie jest moje zdanie na ten temat! ( temat samoopalaczy i balsamów ).

Colorblind  

Wysłany: 2007-09-20, 22:16   

Beata18 napisał/a:
marchwiowy kolor skóry powstaje od samoopalaczy lub balsamów brązujących!

Kurczol napisał/a:
szczerze trudno mi w to uwierzyc ...

nie wiem, muszę Wam zaufać, skoro tak piszecie, za bardzo się na tym nie znam, bo ani nie chodzę do solarium, ani nie używam samoopalaczy, chociaż szczerze pisząc teraz będę myśleć jak to się dzieje z tym kolorem ;P - może jakieś pochodne takowego koloru? Dobra nie będę kombinować, bo i tak nie wykombinuje ;P
można mi wmówić wszystko jeśli chodzi o ten temat ;P

wszystko gra

thinker  

Wysłany: 2007-09-23, 16:05   

solarium pożyteczne jest szczególnie w zimie, gdy słońca brak, a każdy wie, jak brak słońca wpływa na psychikę.

mmmasha  

Wysłany: 2007-09-23, 22:10   
   Polecający: olenkaa1690

ja zdecydowanie stawiam na naturalność... na solarium byłam z 4 razy z czystej ciekawości... wiem już o co w tym chodzi i nie wybieram się w przyszłości... :) wole słoneczko :) w umiarze oczywiście :P :) jak wszystko... co za dużo to nie zdrowo ;)

Glory, glory... Manchester United

Vanilla Dream  

Wysłany: 2007-09-26, 13:15   

ja na solarium byłam parę razy przed studniówką. nie powiem, odprężające - mogłabym tam zasnąć, zwłaszczą zimową porą, ale nie chodzę i tak. żal mi skóry przede wszystkim, a gdyby tak chodzić regularnie to i kasy byłoby mi żal.

Szlachcianka  

Wysłany: 2007-09-26, 13:26   
   Polecający: Google

Ja byłam, raz czy dwa, z czystej ciekawości. Przyjemne, ale ja wolę opalać się na słoneczku ;)
_______

<33

Madzia8109  

Wysłany: 2007-09-29, 15:11   

Jak ktoś się opala w solarium z umiarem może to dać ładny efekt. Ale jak ktoś przesadzi to wygląda szkaradnie. Tak czy inaczej ta metoda bardzo źle wpływa na skórę. Nie chce widzieć tych dziewczyn za 10-15 lat.

Klaudik  

Wysłany: 2007-10-17, 20:29   

Ja solarium nie lubię :) nie podoba mi się jak laska jest nienaturalnie brązowa, aż do przesady, a już tymbardziej solarowi faceci xD jak dla mnie to trochę żal.

Odpowiedz do tematu