• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

lessia 

Wysłany: 2007-11-02, 21:12   

Mnie się opalenizna podoba i to bardzo :) Według mnie nie ma roznicy czy naturalna czy z solarium... najlepiej poczatkowo opalac sie na sloneczku a w zimie na solke i efekt bedzie wysmienity :D nie podoba mi sie bladzizna... :D poki jest solarium to trzeba korzystac :D nie zaszkodzi jak sie pojdzie raz w tygodniu, raz co dwa tygodnie, ale co 3, 4 dni to przesada...
milego opalanka :)

lolinka  

Wysłany: 2007-11-04, 00:52   
   Polecający: bierdonka

lessia napisał/a:
poki jest solarium to trzeba korzystac

ale w wieku 40 lat chciałoby sie fajnie wyglądać co nie ? Niestety częste wizyty w solarium odpokutujesz za pare lat gdy Twoja skóra bedzie wyglądała jak papier ścierny ;p

Ja preferuje przede wszystkim naturalność więc jesli ktoś jest naturalnie jasnej karnacji to nie wiem czy jest sens sie "ulepszać" w ten sposob bo gdy skóra jest zadbana to w kazdym kolorze wygląda ładnie , więc zamiast na solarium polecam wydawac kase na dobre kosmetyki , balsamy i inne specyfiki polepszające wygląd bezpieczniej.

Beata18 

Wysłany: 2007-11-04, 23:05   

Prawda Lolinka ma rację, lepiej wydawać kasę na lepsze kosmetyki gdy ma się jasną cerę!
Kto ma ciemną karnację ma szczęście i musi podziękować swoim rodzicom!

kawiorka  

Wysłany: 2007-11-07, 20:20   

lolinka napisał/a:
lessia napisał/a:
poki jest solarium to trzeba korzystac

ale w wieku 40 lat chciałoby sie fajnie wyglądać co nie ? Niestety częste wizyty w solarium odpokutujesz za pare lat gdy Twoja skóra bedzie wyglądała jak papier ścierny ;p

Ja preferuje przede wszystkim naturalność więc jesli ktoś jest naturalnie jasnej karnacji to nie wiem czy jest sens sie "ulepszać" w ten sposob bo gdy skóra jest zadbana to w kazdym kolorze wygląda ładnie , więc zamiast na solarium polecam wydawac kase na dobre kosmetyki , balsamy i inne specyfiki polepszające wygląd bezpieczniej.

W wieku 40 lat myślę, że będzie mnie stac na to, żeby zrobic sobie lifting, wiec na razie skupiam sie na tym jak wygladam terazXD Chodze dwa razy w miesiacu na 10 minut, mam raczej ciemniejsza karnacje i wyglada to fajnie, naturalnie. Dla mnie wiekszosc dziewczyn, ktore uwazaja sie za naturalne wyglada niestety na zaniedbane. Oczywiscie jesli ktos ma bardzo jasna karnacje lub pieprzyki niech fatycznie skupi sie na samoopalaczach bo mozna sie latwo czerniaka nabawic

lolinka  

Wysłany: 2007-11-09, 15:17   
   Polecający: bierdonka

kawiorka napisał/a:
W wieku 40 lat myślę, że będzie mnie stac na to, żeby zrobic sobie lifting,

LOL , sorry ale w wieku 40 lat to ja bym chciała własnie obyć sie bez liftingów , botoksu i innych specyfików ;] Ale jesli sie na to nie zapracuje teraz to pozniej nie ma co liczyc na cuda techniki , gdy skóra bedzie zwiotczała a zabiegi nie działają na wieczność tylko na jakiś czas ;] A pozniej wydawanie kasy na to by sie czymś "przykryć" bo sie ma zmarszczki , przebarwienia i inne rzeczy. NO ale kto co lubi , chyba jestes swiadoma ryzyka jakie niesie za sobą czesty pobyt w solarium.
No i co do jasnej karnacji i tego ze takie dziewczyny wyglądaja na zaniedbane .... no cóż ;p Większośc modelek na wybiegach ma jasną karnacje jak alabaster ale to ine przeszkadza być pięknym. Wazne zeby skóra była nawilzona i pielegnowana , a czy jest jasna czy ciemna ... co to za róznica ?
Ja w sumie nie pojmuje tej potrzeby wszystkich dziewczyn zeby być zajebiście opalonym ;p Jesli skora jest gładka i nawilżona to wygląda pieknie , nawet gdy opalamy sie raz w roku w wakacje na słoncu.
No ale niech każdy robi co uważa za słuszne. Ja kiedys tez sie bawiłam w "ulepszacze" a teraz stawiam przede wszystkim na zdrowie i staram sie przede wszystkim nie szkodzić swojej skórze.

Ashlee15 

Wysłany: 2007-12-14, 16:59   

Nie byłam jeszcze nigdy w solarium.le żeby mnie tam ciągło to bym nie powiedziała.Moja koleżanka w solarium tak sie spiekłą raz,ze wyglądała jak skwarka... :hyhy:

rubin30  

Wysłany: 2007-12-14, 17:56   

Tak duzo zlego pisze sie o solariach, ale o mowi sie takze, ze karmienie piersia szkodzi. Jaka jest prawda, srednio rozgarniety pawian wie... wszystko rozbija sie o kase. Ci co sprzedaja samoopalacze mowia ze solarki to samo zlo. Moim zdaniem osoba opalona wyglada zdrowo i atrakcyjnie. Bladosc jest oznaka zlego stanu zdrowia - od zawsze tak bylo. Ci co chca niech beda naturalni, tylko dla czego obcinaja wlosy I paznokcie, przeciez proces ich wzrostu jest naturalny. A co z myciem zebow? To przeciez naturalne zionac jak koziol.
Kosmetyczka? Po co, przeciez to normalne, ze moze komus wyskoczyc pryszcz na Nosie Dezodoranty, perfumy do kosza to przeciez chemia- nienaturalne. Ale ja kolo siebie wole widziec opalona, pachnaca zadbana dziewczyne (bez pryszczy). Sam tez chodze na solarium, do kosmetyczki i wycinam skorki przy paznokciach. Pozdrawiam rumianych i zadbanych.

ktoska 

Wysłany: 2007-12-27, 21:36   

hmmm.. cóż na solarium chodze tylko kiedy szykuje sie jakas impreza poza tym mam ciemną karnacje i nie musze chodzic czesto-opalenizna letnia dlugo sie 3ma i codziennie smaruje sie balsamem ktory poproawia koloryt skóry i to naprawde działa skóra jest bardziej brązowsza to nie to samo co samoopalacz;) :P

fikimiki  

Wysłany: 2007-12-28, 18:43   

Nie chodze na solarium, bo nie czuje takiej potrzeby o!!!!!! Nie obchodzi mnie czy opalenizna jest modna. Opalam sie sloneczkiem latem i do nastepnego lata wystarczy :D . Oprocz tego to solarium chyba szkodzi.

~ania~  

Wysłany: 2007-12-28, 19:10   

fikimiki napisał/a:
Oprocz tego to solarium chyba szkodzi.

Nie chyba tylko na pewno. Ja nie chodze na solarium bo mam ciemna karnacje i nie mam takiej potrzeby. A po za tym szkoda mi by było niszczyc skóre.

Mamasita  

Wysłany: 2007-12-28, 20:03   

Niech sobie solarium szkodz....a co tak naprawdę jest zdrowe? Uważam, że wszystko jest dobre ale w rozsądnych ilościach. Chodzę do solarium, bo oprócz tego, że opalam się to ucinam sobie drzemke. Czuję się ładniejsza. Nie przesadzam, nie jestem ofiarą solarium. A co będzie za 20 lat....a kto to wie. Może mnie już nie bedzie. Przynajmniej w trumnie bedę ładnie wyglądać. :hyhy:

Beatrix21  

Wysłany: 2007-12-28, 21:23   
   Polecający: Google =D

Nie chodzę do solarium i nie będę chodzić. Boję się spróbować. Mam bardzo jasną karnację i nie wiem jak by to wyszło. Zresztą nie pociąga to mnie :]

aisak  

Wysłany: 2007-12-28, 22:34   

kiedyś chodziłam na solarium i jestem za jeżeli ktoś to potrzebuje, na obecną chwilę nie mogę się opalać, nie jest mi to wskazane.... ale mam nadzieję że będę mogła wygrzać się i opalić ciałko:)

Tynka88 

Wysłany: 2007-12-28, 22:56   

ja wlasnie niedlugo sie wybieram :D by sobie humorek poprawic i w koncu sie wygrzac, bo cos ostatnio ciagle mi zimno :/

daria33  

Wysłany: 2008-01-04, 01:01   

opalone ciało jest atrakcyjniesze to fakt
ale we wszytkim trzeba zachwać umiar

Odpowiedz do tematu