Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

zielono-mi  

Wysłany: 2008-03-12, 13:59   

sympatycznaKolezanka napisał/a:
byłam na solarium 2 razy w zyciu przed studniówką....i od tamtej pory mam trądzik... nie wiem czy te dwa fakty mają jakiś związek ehh nadal z nim walcze :/ poza tym wydawało mi się, że nic się nie opaliłam i byłam zła -chciałam więcej- a na zdjęciach byłam brazowiutka. Pozniej do mnie dotarło, że mogłam wpaść w manię opalania. Na szczęście tego uniknełam :)

PS. w mojej rodzinie nikt nie miał problemów z cerą

Jeszcze nie słyszałam o podobnym przypadku...ale możliwe, że to miało jakiś wpływ na twoją cerę...równie dobrze mógł to być tylko zbieg okoliczności, że akurat wtedy pojawił się u ciebie trądzik ;)

Jak ją zrobisz, to ją sprzedasz.

Jak ją kupisz, to jej nie masz.

Jak ją masz, to jej nie widzisz???

Karczoch  

Wysłany: 2008-03-12, 15:25   

solarium wysusza skórę, więc produkuje ona dodatkowe ilości łoju after ^^
tak samo ze słońcem, niby jak się buzinkę w promyczki wystawia to pryszcze znikają, a potem INWAZJA :)

ale żeby tak długi czas się utrzymywał trądzik po solarium...? może wtedy po prostu ci się pierwsze pryszcze zrobiły, a od nich się posypało.

ręceprecz odtybetu

kupa.

Kochanica :luka:

embrasser 

Wysłany: 2008-03-19, 19:18   

Ja mam to szczęście, że mam ciemniejszą karnację w lato nie muszę się opalać słońce samo mnie bierze na ładny brąz. Korzystanie z solarium częściej tworzy pomarańczowatą opaleniznę, wygląda to sztucznie. Byłam na solarium dwa razy na spróbowanie ale naprawdę nie jest mi to potrzebne i jeszcze te lampy strzykają przy nagrzaniu i ta wizja zatrzaśnięcia kabiny ze mną w środku, jestem na nie. A faceci opalający się na solarce wygladają, jakby to tak ująć bez obrazy ale pedalsko.

Karczoch  

Wysłany: 2008-03-19, 23:57   

embrasser napisał/a:
A faceci opalający się na solarce wygladają, jakby to tak ująć bez obrazy ale pedalsko.

kto oglądał dziś "U can dance" ? tam był taki gościu, który w zeszłym roku odpadł w Paryżu... ludzie co ta solarka robi z człowiekiem! wyglądał koszmarnie, obrzydliwie, aż mi było głupio patrzeć się w telewizor. niedobrze się robi na sam widok.

kiedyś czytałam też artykuł o tanorektykach (tak się bodajże uzależnieni od solarki nazywają). jedna dziewczyna pisała, że białe ciało ją brzydzi, woli być brązowa jak Murzynka cały rok. Solarka tak jej wysuszyła skórę, że kiedy goli nogi woskiem to razem z włosami do plastra przykleja jej się skóra i zdziera się, zostawiając białe ślady. A co robi owa dziewoja ze zdartymi plamami na nogach? Pędzi opalić, oczywiście. Bo nie lubi jasnej skóry.

bez komentarza....

ręceprecz odtybetu

kupa.

Colorblind  

Wysłany: 2008-03-20, 00:03   

Karczoch napisał/a:
wyglądał koszmarnie, obrzydliwie,
widziałam, ogólnie on był za bardzo przestylizowany.

Poza tym uważam, że panowie nie powinni przesadzać z solarium, bo niektórym to po prostu nie pasuje i wywołuje odwrotny efekt od tego, który sobie oni założyli.

'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'

sis  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-03-20, 00:32   

Colorblind napisał/a:
uważam, że panowie nie powinni przesadzać z solarium, bo niektórym to po prostu nie pasuje i wywołuje odwrotny efekt od tego, który sobie oni założyli
Podobnie jak panie - opalenizna opalenizną, ale zimowy, pseudomahoniowy odcień skóry, kolorystycznie zbliżony niekiedy do marchwi, moim zdaniem wygląda nawet gorzej, niż nienaturalna bladość.
Karczoch napisał/a:
co ta solarka robi z człowiekiem! wyglądał koszmarnie, obrzydliwie
Na moje oko to młodzian do tego wszystkiego ostro przesadził z podkładem...

grlało, matulu

Colorblind  

Wysłany: 2008-03-20, 00:43   

sis napisał/a:
ale zimowy, pseudomahoniowy odcień skóry, kolorystycznie zbliżony niekiedy do marchwi, moim zdaniem wygląda nawet gorzej, niż nienaturalna bladość
o tak, a facet przypominający upieczonego kurczaka nie wygląda zbytnio korzystnie, przynajmniej mnie takowe osobniki odrzucają, zamiast przyciągać, dlatego niektórym przydałoby się umiarkowanie, ale nie jest łatwo niektórych uleczyć z nadmiaru i nieumiarkowania, niestety.

'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'

Karczoch  

Wysłany: 2008-03-20, 00:44   

sis napisał/a:
Karczoch napisał/a:
co ta solarka robi z człowiekiem! wyglądał koszmarnie, obrzydliwie
Na moje oko to młodzian do tego wszystkiego ostro przesadził z podkładem...

metro się kłania xD ale wyglądał jak taki typowy diskoboj :)

przeraża mnie myśl o zaklinowaniu się w solarce.
przypomniala mi się jeszcze jedna wypowiedź w wymienionym wczesniej artykule. Dziewczyna wspominała, jak kiedyś zaklinowała się w kabinie. Światło zgasło, a ona leżała sobie w środku, najpierw spokojnie, ale kiedy robiło się coraz goręcej i skóra poczęła ją parzyć, dzewczątko zaczęło krzyczeć. Niestety, muzyka była głośno puszczona, a babka przy kasie nie dość że nie słyszała wołania, to nie zwróciła uwagi, że klientka coś długo posiaduje sobie w kabinie. Zreflektowała się po 30 minutach od wejścia dziewczyny. No, poparzenia to podobno miała rozległe, solarzanka.
ale jej to nie zniechęciło.
hm.

ręceprecz odtybetu

kupa.

Beata18 

Wysłany: 2008-03-20, 16:41   

Ja bynajmniej chodzę na solarkę tylko wtedy gdy mam iść na ślub, studniówkę lub na jakieś zakończenie szkoły, czy coś podobnego! Ale idę tak 3 razy na 10 min i wystarczy...!
Mam ciemniejszą karnację i nie muszę smażyć sie non stop...!
Niektórzy przesadzają z bieganiem do solarium i na ich widok aż sie robi nie dobrze :kwasny: .., macie rację!

Karczoch  

Wysłany: 2008-03-20, 17:14   

Beata18 napisał/a:
Ale idę tak 3 razy na 10 min i wystarczy...!

nawet w zimie...?
to może z ciebie się ostatnio śmiałam na ulicy xD
nie no, spox ;) jak kto lubi

ręceprecz odtybetu

kupa.

Beata18 

Wysłany: 2008-03-20, 22:31   

Karczoch w zimie nie chodzę na solarkę. Mówię, idę tylko wtedy gdy szykuje sie jakaś większa impreza! Tak to nie mam potrzeby chodzić, bo jak już wspomniałam mam ciemną karnację, a idę tylko po to aby była bardziej podkreślona, a 3x po 10min nie zrobi z Ciebie pomarańczowej laski, także mi to nie grozi ;) !

Miyako  

Wysłany: 2008-03-20, 22:45   

Solarium mówię: NIE. Lubię swoją bladość, jest ładna i już. Nie dość, że podoba mi się z czarną bielizną to na dodatek cenię sobie swoją naturalną, gładką skórę. Żadnego paskudztwa w stylu sztucznej opalenizny nie zniosę.

Karczoch  

Wysłany: 2008-03-20, 22:51   

Cytat:
Karczoch w zimie nie chodzę na solarkę. Mówię, idę tylko wtedy gdy szykuje sie jakaś większa impreza!

jedno nie wyklucza drugiego -.-'
jakoby nie było, w zimie jest sylwester, karnawał....

ręceprecz odtybetu

kupa.

fazi  

Wysłany: 2008-03-21, 13:19   

Karczoch napisał/a:
kto oglądał dziś "U can dance" ? tam był taki gościu, który w zeszłym roku odpadł w Paryżu... ludzie co ta solarka robi z człowiekiem! wyglądał koszmarnie, obrzydliwie, aż mi było głupio patrzeć się w telewizor. niedobrze się robi na sam widok.

Wczoraj oglądałem.. Jaki speeeeedalony.. Z resztą słusznie go zjechali za ten wizerunek. Jeszcze w porównaniu do tego jak wyglądał wcześniej - blady chłopczyk zaczesany na bok :)

Caffe  

Wysłany: 2008-03-24, 18:33   

Co do typa z "You can dance" to absolutna racja ( pomijam taniec^^)A co do samego opalania to nie mam zastrzeżeń. Dla mnie dziewczyna opalona ( solarka czy sposób naturalny) jest atrakcyjniejsza. Ale to zapewne kwestia gustu.

Odpowiedz do tematu