ForumNasze.Net Strona Główna

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

ogame

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Matieq  

Wysłany: 2008-05-04, 02:44   Straszny ból mięśniowy

Witam

Jakiś miesiąc temu zaczęły mnie boleć mięśnie w przedramionach w okolicach stawów, dlatego z tego powodu przestałem trenować przez tydzień, po tygodniu wróciłem do treningów i było wszystko dobrze, aż do teraz znów zaczęło boleć i to jeszcze gorzej, naprawdę w niektórych momentach jest to nie do wytrzymania. Jem jakieś tabletki przeciw bólowe (i tak dają małe efekty) ale ile można się tym faszerować. Dlatego chcę się was poradzić, polecacie może mi jakąś maść ? czytałem o Ultrafastin żel, ale nie mam pojęcia czy to wogule coś da. Za wszelką pomoc, bardzo dziękuje

Pozdrawiam

JasTinka  

Wysłany: 2008-05-04, 21:38   
   Polecający: Sobie...

Twój ból jest spowodowany ich przeciążeniem. Bóle mięśni występują często u osób nie wytrenowanych, które nagle dokonały dużego wysiłku fizycznego. Ale także wybitni sportowcy nie są wolni od bólu mięśni. Nawet dobry sprinter po godzinie rzucania kulą odczuwa ból mięśni w ramieniu.Ból mięśni występuje z reguły w ciągu kilku godzin po nadmiernym obciążeniu organizmu. Bolące mięśnie są wrażliwe na ucisk i bolą przy każdym ruchu; są napięte, czasami także obrzęknięte i rozgrzane. Jest kilka porad aby uniknac bolu... np: gdy bolące mięśnie ponownie zostaną rozruszane, na przykład poprzez lekki stretching, jazdę na rowerze lub spacer, ciepła kąpiel odpręża napięte mięśnie i łagodzi ból,
stosowanie ciepła, na przykład w formie okładów, działa zwykle łagodząco na ból, gdy ból jest bardzo silny, może być uzasadnione krótkotrwałe stosowanie leków przeciwbólowych. Tyle tylko wiem na ten temat mam nadzieje ze pomogłam! pozdrawiam :] :oczami:

Karczoch  

Wysłany: 2008-05-06, 13:38   

mam wrażenie że JasTinka mówi o zwykłych zakwasach ;] tez jak czytałam o tych twoich bólach,Matieq, to nasunęła mi się myśl że to mogą być zakwasy. No ale jeżeli jesteś sportowcem to raczej powinieneś wiedzieć "jak bolą" zakwasy i raczej nie panikowac z tego powodu, tylko się cieszyć ^^ [chociaż to może tylko ja jestem dziwna, że się ciesze z zakwasów]. jeżeli jednak bardzo doskwierają to na mnie zawsze działało ostre rozciąganie po treningu lub następnego dnia, kiedy te zakwasy się pojawiają ;]

ale radze udac się do lekarza sportowego bo może przyczyna bólu leży gdzie indziej - naderwane ścięgno, mięsień, jakiś obrzęk, stłuczenie może?

-Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy można jeść!

kupa.

Kochanica :luka:

lolinka  

Wysłany: 2008-05-06, 15:59   

nie zawsze bol mięsni spowodowany jest wysiłkiem i przeciązeniem ;] Ja ostatnio miałam bóle mieśniowe nóg i ramion od stresu ;] ( diagnoza potwierdzona przez lekarza) więc jezeli chcesz miec pewność to sie udaj do specjalisty i opowiedz mu o tym a on Ci cos przepisze.
A w domowym zaciszu proponuje po treningu masażyk - mięsnie sie kurcza od nadmiernego wysiłku dlatego wazne jest ich rozciągnięcie, więc kilka ćwiczen na rozciąganie przed i po treningu i na drugi dzien zakwasy powinny być łagodniejsze ( przynajmniej ja tak miałam jak chodziłam na siłownie )

Matieq  

Wysłany: 2008-05-17, 10:16   

Przecież ja wiem co to są zakwasy, jeśli chodziłoby mi o zakwasy to bym mówił o zakwasach raczej nie ?

Wiem może wkońcu pójdę do lekarza. Chociaż to jest tak, że boli tydzień a potem na miesiąc mija

Odpowiedz do tematu