Ja zakladam tipsy i szczerze mowiac na krotkie paznokcie sie one nie nadaja - dosc szybko akryl/zel odczepia sie od krotkiej i nierownej plytki paznokcia.
Jezeli juz decydowac sie na zakladanie zelu na paznokcie, to zamiest tipsa polecam forme (szablon) - lepiej trzyma sie paznokcia.
A po zdjeciu zelu/akrylu warto zastosowac odzywki i serum wzmacniajace firmy "Lovely"
ja takze zajmuje sie profesjonalnie stylizacją przychodzą do mnie glownie takie osoby ktore nie radza sobie z "zapuszczeniem" paznokci przez obgryzanie lub poprostu z efektem czestego uszkadzania plytki (są takze męszczyźni).Przyznam ze dla mnie nie ma znaczenia czy obgryziony paznokieć jest przedłuzany tipsem czy żelem wszystko sie trzyma równie długo.To zalezy jak przygotujesz paznokiec to jest naprawde wazne bo wtedy przyczepnosc materialu jest lepsza i na dłuzej. Mozna zrobić cuda zeby paznokieć obgryziony nawet po stylizacji wyglądał super jesli to potrafisz to nikt sie nie zorientuje ze paznokcie byly wczesniej obgryzane.Ja pracuje na NSI najlepsza w tej chwili na rynku firma(takie jest mioje zdanie) własnie ta firma ma super żel do kamuflażu i do szablonów super.Pozdrawiam i zycze milej pracy
Wg. mnie powinnaś zapuścić sobie paznokcie i jak urosną ci jesli do tego czasu oczywiście nie bedziesz obgryzac to potem jak je ładnie przypiłujesz to bedzie ci szkoda obgryzać.
Wizyta u manikiurzystki tez moze ci sie przydac warto zawsze zasiegnac rady specjalisty
Hej ja mam podobny problem obgryzam paznokcie!!! wszyscy mowiom mi ze mam ladnie ulozone paznokcie ale je obgryzam i som saniedbane???:)powiedzcie mi jak mam sie pozbyc tego problemu:(:(:(kiedys próbowalam je zapuscic ale po dwuch tygodniach marzenie sie skonczylo:)nieumiem wytrzymac>>>> poradcie mi co mam zrobic???:(:(:(piszcie na moj e-majl wercia12-1994@o2.pl lub na moje gg 929267....:):):)Bende wam wiedznie wdzienczna...:):):)
[ Dodano: 2008-03-27, 18:04 ]
Tynka88 napisał/a:
Izabella napisał/a:
jest bardzo niesmaczny i na sama msl o jego smaku zapomnisz o obgryzaniu.
tak to reklamuja jednak niestety jest na odwrot ten smak jeszcze nie nawrocil zadnego z moich znajomych, ktorzy obgryzaja paznokcie jeden nawet przyrownal ten smak do gumy shock hehe.
tipsy mozesz spokojnie zalozyc a to, ze na krotszych trzymaja sie gorzej to bzudra .. wszystko zalezy od firmy i wykonania juz mialam pare razy robione tipsy na dlugie paznokcie i na drugi dzien .. chrup
ja mam taki problem:(obgryzam paznokcie a niewiem ja to zrobic zeby tego nirobic??mówiom mi ze mam ładnie ułożone paznokcie:)ale je obgryzam i sa zaniedane:( niechce zakladac tipsów poniewaz one bardzo niszczom paznokcie a ja bym pogorszyla mojom sytuacje co mam robic???:)prosze piszcie mi odpowiedzi na mój e-majl..wercia12-1994@o2.pl lub na moje gg 929267 prosze o odp.. bende wdzieszczna..
mozesz zalozyc zel na krotkie paznokcie z powodzeniem Moja siorka ogryza od zarania dziejow i juz rok nosi paznokcie zelowe- zakladane na ogryzione 'palki'..Nie ma zadnego problemu z trzymaniem sie paznokci- nie odpadly jej jeszcze. Ale ona nosi paznokcie zelowe krotkie, nie wiem jakie chcesz...
Jest jeszcze plus ogromny takich poazurkow- n ie ogryzasz i sie one wzmacniaja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum