• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Ptaq
2007-07-24, 19:41
Autor Wiadomość

niemy_krzyk 

Wysłany: 2007-07-22, 13:20   Tipsy na krótkich paznokciach?

Cześć. Mam pewien problem i bardzo proszę o pomoc... :(

Czy na paznokcie zniszczone przez nagminne, długotrwałe obgryzanie można nałożyć tipsy żelowe? Długość tych paznokci waha się od 4 - 9 mm... Yhm. No i wiadomo... Czy na coś takiego można użyć żele?

Szczerze mówiąc, to zaczynam się wstydzić swoich dłoni :/ Mam prawie 18 lat, paznokcie obgryzam od kiedy pamiętam - chyba od 4 roku życia :/ 14 lat. Długo... :( Nie potrafię sobie z tym poradzić. Nie mam rozbitej rodziny, kompleksów i innych stresów związanych z czymkolwiek, więc mój nałóg nie ma podłoża psychicznego - nie radźcie mi wizyty u psychologa, bo i tak nie pójdę...

Myślę, że gdybym na miesiąc założyła sobie tipsy, moje "paznokcie" urosłyby na tyle, że mogłabym je pomalować jakimś lakierem bezbarwnym i po prostu byłoby mi żal ich obgryzać. Póki co nie potrafię z tym walczyć. :/ Niestety próbowałam już gorzkich lakierów, naklejanie plastrów na palce i tego typu metod. Zawsze jednak nieskutecznie... :/ Niestety. Tipsy to chyba jedyne co mi zostało...? :( :/

A może macie jeszcze inne metody?

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję :)

my_inspiration  

Wysłany: 2007-07-22, 13:27   
   Polecający: Dzięki sobie.

Może lepsze będą naturalne paznokcie... Poczekaj aż Ci urosną , i pomaluj je na jakiś ładny kolor... ;) Spróbuj nie obgryzać pazurków , to może Ci się uda. x] :]

niemy_krzyk 

Wysłany: 2007-07-22, 13:31   

Tego już próbowałam. Ech. Niestety udało mi się to tylko dwa razy. A i to na krótko. :/ 2 tygodnie i było po wszystkim. :/ Ech.

goga  

Wysłany: 2007-07-22, 13:42   

Na Twoim miejscu wybrałabym się do kosmetyczki i poprosiła o radę. Myślę że mogłaby położyć ci cienką warstwę żelu przynajmniej na początek aż ciutkę odrosną a potem to troszkę wzmocnić:0
Zapytać nic nie szkodzi a porada jest raczej darmowa:)
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć

niemy_krzyk 

Wysłany: 2007-07-22, 14:22   

goga - dzięki :)
Myślę, że się przejdę do kosmetyczki. Z tym, że kosmetyczka kosmetyczce nierówna. Aj, zaryzykować trzeba.

kaskajolka  

Wysłany: 2007-07-22, 16:06   

na paznokcie zniszczone od obgryzania szkoda nakładać tipsy, które również niszczą paznokcie; myślę, że rada gogi jest najlepsza - poradź się kosmetyczki :)

Szlachcianka  

Wysłany: 2007-07-22, 18:06   
   Polecający: Google

Ja zakladam tipsy i szczerze mowiac na krotkie paznokcie sie one nie nadaja - dosc szybko akryl/zel odczepia sie od krotkiej i nierownej plytki paznokcia.
Jezeli juz decydowac sie na zakladanie zelu na paznokcie, to zamiest tipsa polecam forme (szablon) - lepiej trzyma sie paznokcia.
A po zdjeciu zelu/akrylu warto zastosowac odzywki i serum wzmacniajace firmy "Lovely" ;)
_______

<33

Juluś  

Wysłany: 2007-07-24, 21:54   

Ja obgryzałam, ale powiedziałam sobie nie i troszeczkę wytrzymałam starałam się nie obgryzać i z małym zapuszczeniem walczyłam chyba z rok. Ale udało się i mam śliczne wypiłowane na "kwadratowe". Trochę silnej woli musisz mieć, a uwierz, że sie da, a tipsy radzę nie. Moja koleżanka na komers do szkoły wylała i po tych jej 2 tygodniach całe z pod spodu musiała obciąć chociaż miała długie, bo jak sie okazało, były obrzydliwe i oklejone jakieś takie całe.

Ashlee15 

Wysłany: 2007-08-01, 13:14   

Ja odradzam zakladanie tipsow.Strasznie niszcza paznokcie.

Izabella  

Wysłany: 2007-08-01, 15:52   

Ja wole chyba swoje paznokcie ,ładnie umalowane,jakos z tipsami nie bardzo ,na blogu rimmela znalazłam fajny wzorek i zastanawiam czy sobie tak nie umalowac.

17.jpg
Plik ściągnięto 4075 raz(y) 12,06 KB

marlena_18  

Wysłany: 2007-08-10, 21:38   

tipsy bardzo niszcza paznokcie, a poza tym troche to kosztuje;] miałam tipsy przez 3 miesiace a potem gdy sie ich pozbylam nie mogam nic zrobić, cięzko było odbudować płytke...

Najlepiej idz do manikiurzystki ona doradzi ci co zrobic może wystarczy tylko zel utwardzajacy paznokcie? wtedy beda one twardsze bedzie ci trudniej je obgryzac;]

Izabella  

Wysłany: 2007-08-14, 09:45   

a co do obgryzania to polecam siwtny srodek mozna kupic w aptece płyn przeciwko obgryzaniu paznokci przez dzieci.jest bardzo niesmaczny i na sama msl o jego smaku zapomnisz o obgryzaniu.

Paprotka  

Wysłany: 2007-08-27, 18:46   

Ja mam w miare zdrowe paznokcie, ale nie mam czasu sie nimi zajmowac- w zwiazku z tym zastanawiam sie nad tipsami. Ale czy nie bede wygladala tandetnie?

Szlachcianka  

Wysłany: 2007-08-28, 12:21   
   Polecający: Google

Paprotka napisał/a:
Ale czy nie bede wygladala tandetnie?

A dlaczego tandetnie? ;)
Jeżeli nie chcesz stałego francuskiego zawsze można zrobić tipsy naturalne, aby nie odróżniały się od reszty płytki paznokcia. Wtedy nie rzucają się tak w oczy ;)
_______

<33

Tynka88 

Wysłany: 2007-08-28, 12:30   

Izabella napisał/a:
jest bardzo niesmaczny i na sama msl o jego smaku zapomnisz o obgryzaniu.
tak to reklamuja jednak niestety jest na odwrot :) ten smak jeszcze nie nawrocil zadnego z moich znajomych, ktorzy obgryzaja paznokcie :) jeden nawet przyrownal ten smak do gumy shock hehe.

tipsy mozesz spokojnie zalozyc :) a to, ze na krotszych trzymaja sie gorzej to bzudra .. wszystko zalezy od firmy i wykonania ;) juz mialam pare razy robione tipsy na dlugie paznokcie i na drugi dzien .. chrup :dobani:

Odpowiedz do tematu