• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: lolinka
2008-05-12, 20:34
Autor Wiadomość

gosia_93  

Wysłany: 2008-05-23, 23:11   

Oj.. mam duży problem z chorobą lokomocyjną ale najprostszy sposób to przespać drogę ;)

charon  

Wysłany: 2008-05-23, 23:14   
   Polecający: Colorblind

Mi, gdy miałem z tym problem trudno było przespać, bo od zawsze miałem problemy z zasypianiem w środkach transportu, ale aviomarin pomaga zasnąć i właśnie na tym polegało jego zbawienne działanie gdy miałem chorobę lokomocyjną.
(...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.

Shy 

Wysłany: 2008-05-24, 21:54   

Mój kolega w młodości zawsze zaklejał sobie pępek plastrem i nie miał po tym odruchów wymiotnych, co dopiero mówiąc o wymiotowaniu.

Karczoch  

Wysłany: 2008-05-24, 22:52   

Cytat:
Mój kolega w młodości zawsze zaklejał sobie pępek plastrem i nie miał po tym odruchów wymiotnych, co dopiero mówiąc o wymiotowaniu.

widocznie nie działa to u wszystkich, moja siostra wymiotowała po zaklejeniu pępka tak samo, jak przed.

ale spróbowac zawsze można ;)

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

Aqusia  

Wysłany: 2008-05-26, 09:59   

Ale głupota z tym pępkiem :D chociaż słyszałam jeszcze żeby sobie gumkę recepturkę na rękę nałożyć i też niby pomaga. Sama nigdy tego nie próbowałam i nie spróbuję, bo już wyrosłam na szczęście z choroby lokomocyjnej :)

Sagalek  

Wysłany: 2008-05-26, 10:22   

to z tym pępkiem pierwszy raz słyszę i zastanawiam się czy to przypadkiem na podświadomość nie ma działać. Ja jak byłam młoda dostawalam aviomarin, który zawsze pomagał, bez niego ciężko było i przebyć dłuższą drogę bez wymiotów.

Karczoch  

Wysłany: 2008-05-26, 21:03   

Aqusia napisał/a:
Ale głupota z tym pępkiem :D

niezupełnie, słyszałam że to ma związek z naczyniami krwionośnymi/nerwami (nie jestem pewna ^^), których nagromadzenie w tych okolicach jest wyjątkowo duże.

no, fakt faktem, siostra rzygała, ale mniej, jakby tak policzyć... ;)

Sagalek napisał/a:
to z tym pępkiem pierwszy raz słyszę i zastanawiam się czy to przypadkiem na podświadomość nie ma działać.

a, to pewnie też, ale u starszych ;)

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

anteneczka  

Wysłany: 2008-06-14, 07:16   

kurcze ja tez slyszalam o tym pepku co by go zakleic ale sama nie probowalam, nie wiem czy z tego sie wyrasta bo ja mam 25 lat i chorobe mam nadal, ale juz na tych dluzszych trasach, ja ci polecam aviomarin, ale od rana juz nic nie jedz, jaka malutka kanapka z maslem i na pol godziny pzred podroza lyknij tabletke i nie ma mocnych zasniesz i juz, dzien przed tez lepiej nie jedz za duzo, pozdrawiam serdecznie :rotfl:

BabciaKartoflanka  

Wysłany: 2008-06-28, 20:24   
   Polecający: Google ;p

głupie, ale prawdziwe, cierpie na to od pierwszej wycieczki szkolnej autokarem, umieram po 15 min ;p a z woreczkiem siedze juz po 20 ;p i dlatego byłam zawsze rzadkim gosciem na wycieczkach ;]

Plastik NIE jest fantastik.

kanarinho18  

Wysłany: 2008-06-29, 15:32   
   Polecający: Paulinaaa

ja nigdy nie miałem choroby lokomocyjnej, ale słyszałem ze ciągłe oddychanie swiezym powietrzem jest bardzo sprzyjającym czynnikiem w profilaktyce :)

MissIndependent  

Wysłany: 2008-07-01, 08:14   

Sagalek napisał/a:
to z tym pępkiem pierwszy raz słyszę i zastanawiam się czy to przypadkiem na podświadomość nie ma działać.

nie wiem, możliwe ;) ja o tym usłyszałam od pewnej kobieciny w drodze z Gliwic do katowic, kiedy myślałam, że umrę. pamiętam, że trochę pomogło, ale mdłości całkiem nie przeszły.

jeśli chodzi o chorobę lokomocyjną to najgorsze są PKSy, gdzie nie da się otworzyć okna. ostatnio takim jechałam z Władysławowa do Gdyni.... masakra '-_- gorąco, duszno, trzęsie, a nawet nie da się otworzyć okna, żeby se dychnąć i uspokoić :zdegustowany: i uwaga na statki, które zabierają ludzi na rejsy wycieczkowe... ledwo uszłam z życiem.

anteneczka napisał/a:
nie wiem czy z tego sie wyrasta bo ja mam 25 lat i chorobe mam nadal, ale juz na tych dluzszych trasach

ja mam 20 lat i też dalej się z niąmęczę. i to niekoniecznie na dłuższych trasach. czasami wystarczy jak wsiądę do autobusu i po 10 min już nie mogę wytrzymać \m/

[ Dodano: 2008-07-01, 09:19 ]
a najgorsze jest to, że jedyne osoby, które traktują moje dolegliwości poważnie to mój facet i mój najlepszy kumpel. inni to ignorują i myślą, że przesadzam, bo "na chorobę lokomocyjną chorują dzieci, a nie dorośli ludzie" :looka:

Odpowiedz do tematu