Wysłany: 2007-10-17, 11:26 uczulenie na cień do powiek (?)
czy któraś(któryś o ile maluje oczy z Was też ma podobny problem ?
czy jedyna rada to rezygnacja z malowania oczu (mi doraźnie pomagają maści przepisane przez lekarza przy próbie "zaaplikowania" cienia na oko - powtórka z rozrywki
Ja nigdy nie miałam uczulenia od cieni lub kredek!
Moja rada jest taka, że musisz poszukać sobie odpowiednich cieni i używać tylko ich!
Jak już będziesz pewna, że od nich nie masz uczulenia to maluj się tylko cieniami z tej danej firmy!
Albo dowiedz sie od dermatologa na jaki składnik tych cieni masz uczulenie i po kłopocie!
Pozdrawiam
Ja też mamy uczulenie na kredkę do oczu,tak jak Ufolek.Staram się więc rzadko malować oczy kredką,a jak już to jakąś delikatną(dla moich wrażliwych oczu)
a mi nie pomagają nawet te "specjalne"... dziś umalowałam oczy rano i godzinę po użyciu hipoalergicznych oczy mi łzawiły i były czerwone... więc nie ma na to dobrego sposobu...
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...
nie ma dobrego sposobu, bo uczulić może dosłownie wszystko. w hipoalergicznych kosmetykach jest mniej składników, które moga uczulać, więc ryzyko się zmniejsza, ale mimo wszystko......
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
ja miałam tak dwa razy: raz po kremie pod oczy (z serii AA !!) i po jakimś tuszu do rzęs. momentalnie oczy jak u wampira, łzawienie, swędzenie, masakra.
w ogóle mam dosć wrażliwe oczy i szczypią mnie po każdym zmyciu makijażu a maluje się codziennie. na szczęście znalazlam na to sposób i po prostu zakraplam sobie kropelkę-dwie starazolinu do oczek i jest ok. wtedy po tamtych uczuleniach tez szybko przyniosły ulgę
_________________ "The memories are bittersweet
Good times we can't repeat
Those days are gone and we can't never get them back "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum