Mam taki problem. Otoz w podczas brania poprzedniego opakowanuia pare razy wymiotowalam. Jednak zawsze po wiecej niz 4 godz od przyjecia tabletki. jednak i tak mam pewne obawy ze mogla sie jakas prawidlowo nie wchlonac. W 7dniowej przerwie normalnie wystapiło krwawienie. Ale wiem ze poprzednie opakowanie może mieć wpływ na ciaglosc antykoncepcyjna, tym bardziej ze wymiotowałam ostatniego dnia przyjmowania poprzedniego opakowania. Było to po minimum 5 godzinach. Pierwszego dnia obecnego opakowania współżyłam z chłopakiem i boje się ze cos moglo nie zadziałać. Bardzo się przejmuje chociaz być może niepotrzebnie panikuje. A i przy okazji czy picie alkoholu bez wymiotowania obniza skutecznosc tabletek bo wiele opinii juz slyszalam i nie wiem w co wierzyc. Bardzo proszę o zrozumienie i odp.
hym.. może lekarz dobrał Ci złe tabletki.... róznie to z nimi bywa a jak Ci złe dobrał to może to skutkować tym że nie zadziałaja albo będą miec ograniczone dzialanie...
jesli tabletka jest dobra to alkohol chyba nie powinien miec na to wpływu
Nie to nie chodzi o źle dobrane tabletki bo biore je od 1,5 roku. Wymioty to byl przypadek. Tylko problem w tym czy jesli wystapily po 5 godzinach od przyjecia tab to czy ona zdążyła sie zupełnie wchłonąc
Wysłany: 2006-12-09, 20:13
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
ZagubionaZwawy napisał/a:
czy jesli wystapily po 5 godzinach od przyjecia tab to czy ona zdążyła sie zupełnie wchłonąc
Jeśli była sama lub z niewielką ilością jedzenia/picia, to się wchłoneła cała. Trawienie trwa 0,5-4 godziny max.
Co do tych wymiotów, to przy takiej częstotliwości występowania polecam zajrzeć do lekarza. Nie wiadomo, co może być ich przyczyną, a nie zaszkodzi sprawdzić.
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum