Wysłany: 2007-12-26, 09:50 Wygraj z rakiem - kampania społeczna
Witam,
Zacznę z grubej rury. Jeśli myślicie, że problem nowotworów Was nie dotyczy, bo jesteście młodzi - mylicie się. Jeśli społeczeństwo nie zmieni swojego nastawienia do nowotworów, to według statystyk co piąta osoba czytająca ten tekst umrze na raka. Zatrważające, prawda?
A skąd to wiem? Przeszedłem odpowiednie szkolenie zorganizowane przez IFMSA Poland, słuchałem wykładów onkologa i do tego przeczytałem tony literatury.
Pewnie nawet nie wiecie, ale część społeczeństwa w Polsce nadal jeszcze uważa, że nowotwór jest zaraźliwy... A do tego chorych na raka traktuje się jak trędowatych, "bo oni mają raka!". A najgorsze jest to, że tylko około 5% Polaków rozumie narastający problem chorób nowotworowych i wie jak się przed nimi chronić.
Dlatego wraz ze znajomymi ze szkoły rozpoczęliśmy kampanię - "Wygraj z rakiem". Na naszej stronie www.wygrajzrakiem.pl znajdziecie informacje o profilaktyce i naszej kampanii. Stworzyliśmy też spot promujący profilaktykę: http://pl.youtube.com/watch?v=TfsKCXrQSuc
Jeśli chcecie porozmawiać o profilaktyce, nowotworach lub o naszej akcji - zapraszam do dyskusji na forum
Co kilka godzin będę starał się tutaj zaglądać i na bieżąco odpowiadać na Wasze pytania.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2008-01-06, 19:09 ]
Naszą kampanią zainteresowało się wiele serwisów internetowych oraz Gazeta Wyborcza. Coraz więcej osób wie akcji "Wygraj z rakiem" i edukuje się w zakresie profilaktyki . Jeśli chcesz przyłączyć się do kampanii wejdź na naszą stronę www.wygrajzrakiem.pl oraz roześlij ten link znajomym.
Możesz uratować ich zdrowie lub życie. Pamiętaj - najpiękniejszym wyrazem miłości jest troska o swoich bliskich - zadbaj o to, aby stosowali oni profilaktykę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum