NO jak narazie sie rozciągam i widze powolne rezultaty, więc nie jest jeszcze tak źle POzdrawiam!
[ Dodano: 2007-08-23, 08:53 ]
Aha a moze mi ktos wyłtumaczyc dlaczego jak rano wstaje to jestem wyższy o około centymetr ? A potem coraz niższy ? Heeh i tak codziennie i co około 3 dni dochodzi mi 2-3 mm
Ja sam nie wiem ile jeszcze urosne.. Chciałbym te 3-5 cm!
Mam 17 lat!
Zarost juz powoli zaczyna działać, tzn. gole sie od ok 5 miesięcy
Więc nie wiem.. podobno po zaroście juz sie nic nie rośnie
A moze Wy mi napiszecie urośliscie od 17 roku zycia ?
Powiem szczerze że ja już od 6 klasy szkoły podstawowej nie rosne Teraz ide do 2 liceum i jestem nadal taka knypkowata jak byłam .Ale zbytnio się niezałamuje bo niektórzy ludzie w moim wieku są niższi Ale czym w się przejmujecie ........ wzrostem ? Powiem tak : MAŁE DO PIESZCZOTY,DUŻE DO ROBOTY
MAŁE JEST PIĘKNE
_________________ Rozumiecie coś z tego żółtki ?
Ostatnio zmieniony przez karolci1990 2007-08-28, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-08-28, 15:36
nie chce Cie martwic ale watpie zebyś urósł te 7 cm, fazę najszybszego wzrostu masz już za sobą wiec myślę ze do 170 dobijesz nie więcej,bo w tym wieku już tak szybko sie nie rośnie...
_________________ ...I want to be as free as the spirits of those who left..
Wiecie moze jak podnieść swój poziom wzrostu ?
Mam 17 lat i 168 cm wzrostu. Chciałbym miec około 175 cm. Czy jest to jeszcze mozliwe zebym urusł w jakis sposób ?
Mam dostęp do profesjonalnych książek na ten temat i mogę ci odpowiedzieć na to pytanie. Istnieją siatki centylowe dzięki którym można określić wzrost - czy jest prawidłowy jak na twój wiek oraz ocenić ile urośniesz. Siatki te są wykreślane na podstawie badań statystycznych prowadzonych na pewnej grupie osób. W wieku 17 lat chłopak powinien mieć 176 cm wzrostu, ale to że nie masz takiej wysokości to jeszcze nie powód do paniki. Twój wzrost mieści się w normie. Gdybyś w wieku 17 lat miał 160 cm to byłaby to patologia. Więc bez paranoji człowieku man.
Na podstawie innej siatki centylowej - normogramu slużacego do przewidywania ich wysokości w wieku dorosłym wychodzi, że prawdopodobnie bedziesz miał ok 173 cm bez żadnego wysiłku i stosowania jakiś cudacznych kuracji!
Gigo napisał/a:
Mój tata ma 172 cm a Mama 156 cm
PS. Ostatnio w poł roku urosłem 1 cm, ale chce miec 175cm, a nie 168
Na podstawie średniej arytm wzrostu twoich rodziców, która wynosi 164 również wychodzi ze bedziesz miał ok 173 cm
Sol napisał/a:
Wzrost dziecka jest zazwyczaj średnią wzrostu rodziców, więc na zbyt wiele liczyć nie możesz... ale tego nikt nie przewidzi, pozostaje Ci tylko czekać
Otóż można takie rzeczy przewidzieć na podstawie wyżej wspomnianych siatek używanych w pediatrii do przewidywania rozwoju dzieci i młodzieży. To nie czary - to nauka
Gigo napisał/a:
Ale ja chce miec te 173 - 175 cm Musze poprostu!
A jak ja czegos chce to musze osiagnąć swój cel
Jak powiedział Einstein wszechświat i ludzka głupota są niskończone. Jaki ty cel chcesz osiągnąć?! Natury nie oszukasz dziecko!! Żebyś się zesrał to 190 cm nie będziesz miał, bo jest to niemożliwe! Nic na to nie poradzisz ! Co tu ma do rzeczy, że ty chcesz?! Ludzie uważają, że można bezkarnie bawić się swoim organizmem, ale to nieprawda! Każdy czyn ponosi za sobą konsekwencje! Może od razu nie zauważysz skutków ubocznych, ale wyjdą w przyszłości. Możesz nawet cały rok wisieć na tym drążku, siła grawitacji może zrobi swoje, ale co z tego jak w wieku 40-50 lat będziesz mieć problemy ze stawami i nie będziesz mógł chodzić!!! Możesz brać hormon wzrostu, albo inne "cudowne specyfiki" jakie znajdziesz w internecie, jeżeli chcesz zniszczyć sobie zdrowie i być wrakiem człowieka juz po 50-tce! I wtedy już nie będzie tak różowo i fajnie. Naprawdę mózgu czasami warto używać -> słowa te kieruję do wszystkich nastoletnich ofiar swojego wyglądu.
Powinieneś się dobrze odżywiać, brać jakieś witaminy i ćwiczyć. Zdrowie jest bezcenne!!!! A wygląd i tak z wiekiem się zmienia. Może cię tym załamię, ale na starość człowiek i tak maleje - wiąże się to z tym, że krążki m-dzykręgowe w kręgosłupie się starzeją i zmniejszają swoją grubość Więc czy warto się katować???
Mam nadzieję, że pomogłam Pozdro
PS. Dużo było tu wykrzykników, bo chciałam tobą wstrząsnąć i zmusić cię do myślenia człowieku man
_________________ Wszyscy jesteśmy braćmi... no oprócz pielęniarek, bo one są siostrami : )
Człowieku,masz dopiero 17 lat!Napewno jeszcze urośniesz Ja tez mialem kompleks wzrostu(22 lata 173 cm),a teraz sie z tego smieje...Są w życiu ważniejsze rzeczy niz te kilka cm.Uwierz w siebie,to podstawa.Pozdrawiam
_________________ "Wstań i walcz, to Twoje życie, Twój największy skarb"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum