mam straszny problem z moimi włosami.
Są cienkie i nie mogę ich w żaden sposób uczesać.
Najlepiej jakby były powykręcane, każdy włos w inną stronę. pracuję w biurze a moje włosy wyglądają ochydniue.Czy znacie jakiś sposób zeby sie tego pozbyć? żeby w końcu były gładkie i dały się ułożyć
ja bym je wzmocniła od wewnątrz np. jakimś specyfikiem w kapsułkach do tego odżywki i różne specyfiki no i jak dobrze fryzjer Cie obetnie to będzie Ci łatwiej włosy układać.
jooo już tyle razy miałam włosy ścinane i jak umyłam włosy to beznadzieja!!
Ale dzięki za rady
OOO może trwałę lekką se strzelę? ale na jakies duże loczki bo tak to bym jak pudel wyglądała
OOO może trwałę lekką se strzelę? ale na jakies duże loczki bo tak to bym jak pudel wyglądała
Matko kochana!! Tylko nie to! Na Twoje i tak cienkie i słabe włosy to zabójstwo. A co będzie jeśli zdejmiesz wałki razem z włosami? Trwała jest dla włosów które są w dobrej kondycji.
Nigdy nie miałam trwałej i zapewne nie będę miała. Ale skutki po nieudanych ondulacjach mogłam oglądać brrr
Nie wiem co to jest ta ziołowa trwała ale zasięgnę języka u mojej fryzjerki ze zwykłej ciekawości.
EDIT
I mam odpowiedź.. nawet ziołowe trwałe szkodzą włosom, wg relacji tel. wszystkie środki przeznaczone do trwałej mają te same działanie różnią się jedynie nazwą i opakowaniem
Ale skutki po nieudanych ondulacjach mogłam oglądać
sama zauważyłaś: 'nieudanych' - trzeba wybrać się do dobrego fryzjera i nie żałować na to pieniędzy
gracja napisał/a:
nawet ziołowe trwałe szkodzą włosom
ogólnie trwałe przesuszają włosy, ale jeszcze nie spotkałam się z tym, by osoba, która regularnie sobie kręciła włosy miała je zniszczone, więc nie popadajmy w skrajności, że szkodzą aż tak itp - trzeba się udać do dobrego fryzjera, wiadomo chemia chemią, ale to nie są takie trwałe jak robiono kiedyś.
Dlatego rowerek21 powinna udać się do fryzjera i poprosić o radę, dobry fryzjer jej doradzi i odradzi to, co może zaszkodzić jej włosom.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Ale skutki po nieudanych ondulacjach mogłam oglądać
Tak jak zauważyła Color: dobry fryzjer nie ukrzywdzi. rowerek21 zamiast przeprowadzać na sobie jakieś osobliwe eksperymenty, powinna po prostu udać się do salonu, gdzie dobiorą jej fryzurę odpowiednią dla jej rodzaju włosów i kształtu twarzy oraz doradzą, jakich kosmetyków i środków powinna używać, żeby nie mieć problemów z ułożeniem włosów.
A w ostateczności zawsze można zastosować się do przegenialnej w swej prostocie rady Sol i
Sol napisał/a:
Ogolić.
Tudzież dready zrobić.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
ja tez miała takie problemy z włosami, cienkie, trudne do ułożenia, zrobiłam trwałą ale to rzeczywiście nie pomogło , dobre efekty dawały balsamy odzywiajace i wygładzające. Odkąd ściełam na jeżyka włosy, to teraz sa całkiem niezłe, są gęstsze, ale jest jeden problem pusza sie i co tu zrobić?
Zawsze można rzucić w kąt suszarkę. Przy odpowiednim odżywianiu (włosów ;p) u mnie to pomogło. To samo tyczy się wszelkiego destrukcyjnego ciepła - lokówki, prostownice, karbownice etc. etc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum