Proszę o sprawdzone rady i informacje! Mam pytanie; czy są jakieś 'tanie' metody wyleczenia jednego krzywego zęba, by nie zakładać aparatu stałego, bo po co, skoro do wyleczenia jest tylko jeden ząb. Czy jest coś takiego? Zastanawiam się nad implantem, ale wolalabym go wyprostować niż miec sztuczny korzen. Bardzo proszę o sprawdzone informacje!!! Z góry wszystkim za rady dziękuję!.
Wysłany: 2008-09-21, 12:43
Polecający: religia tv
lessia napisał/a:
Mam pytanie; czy są jakieś 'tanie' metody wyleczenia jednego krzywego zęba,
to ze ząb jest krzywy nie znaczy ze chory więc nie wiem co tu leczyć? ;]
A z tego co wiem to jezeli masz jednego krzywego zęba to wystarczy Ci nosic aparat ruchomy, czyli zakładany podczas snu i nie masz problemu , skoro sie wstydzisz nosić aparat stały.
Swoją drogą warto sie udac do specjalisty po fachowa opinie ;]
Zamiast aparatu stałego można załatwić sobie aparat, którego nosisz kiedy chcesz - aparat wyjmowany, ruchomy. Najlepiej udaj się do jakiegoś ortodonty - on Ci poradzi co i jak.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
wyrwac najlepiej a tak powaznie to ja mam teraz staly aparat, a wczesniej mialam wyjmowany tylko w nocy ciagle go gubilam. zalozyli mi aparat ajuz taka mloda nie jestem mysle ze najlepiej doradzi dobry ortodonta bo na jakiekolwiek leczenie potrzebne ci zdjecie zeby wiedziec czy w ogole masz miejsce go prostowac
ja mam to samo wszystkie zęby równe,ładne a dwójka skrzywiona i zachodzi na jedynkę.Byłam u ortodonty to mi powiedziała ze musze wyrwac dwie-4 żeby załozyc aparat.Kurde te zeby sa zdrowe i mają isc do wyrwania?
nie wiem co mam robic,czy usunac te zęby(choc bardzo sie boje,jeszcze sa z przodu,boje sie ze zostane jakies szpary ) czy moze pogadac z nia czy nie dało by sie inaczej tego załatwić,nie wiem juz sama.
_________________ Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Paulo Coelho
Ostatnio zmieniony przez Kasia2008 2008-11-14, 07:38, w całości zmieniany 1 raz
zależy, czy ząb jest wykrzywiony do przodu, do tyłu czy na bok. jeśli do tyłu - bierzesz kawałek sznurka, obwiązujesz zęba i ciągniesz za sznurek przy każdej możliwej okazji. jeśli do przodu - bierzesz młotek i wstukujesz go na miejsce. jeśli w bok - idź do dentysty lub ortodonty bo nie mam pomysłu ;p
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Byłam u ortodonty to mi powiedziała ze musze wyrwac dwie-4 żeby załozyc aparat.Kurde te zeby sa zdrowe i mają isc do wyrwania?
Idź do innego ortodonty. Moja siostra miała podobną sytuację, też grozili jej wyrwaniem czwórek, ale w końcu pani ortodontkają wyratowała, wystarczył odpowiedni ruchomy aparacik i o wyrywaniu można było zapomnieć ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum