Wysłany: 2008-06-05, 09:18 Blokowanie hasłem - problem
Przykład:
"Wyjeżdżam na wakacje, a moi koledzy z pokoju zostają, kompa nie biorę ze sobą, lecz boję się że oni mi się do niego włamią, z tego powodu blokuje go hasłem i wyjeżdżam. Po mile spędzonym miesiącu wakacji wracam do domu i odpalam kompa niestety zapomniałem hasło, gdyż na wakacjach działo się tyle dużo. Próbuje różnych sposobów na odpalenie "chama" a tu ? nic nie działa"
Moje pytanie brzmi: czy jest jakiś inny sposób na odpalenie zablokowanego hasłem komputera?
_________________ Wróciłem, mam nadzieję, że trochę zmądrzałem
"Siedzą na drzewie dwa gołębie, jeden grucha, drugi jabłko"
1. Jaki masz system?
2. Co zostało zabezpieczone hasłem? System, czy partycje na dysku zaszyfrowane?
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
Poszperałem 5 minut i znalazłem tutaj coś na ten temat.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
Wystarczy uruchomic system w trybie awaryjnym (przy wlanczaniu komputera wciskamy F8) i zmienic haslo albo je usunac, mozna ostatecznie zrobic nowe konto
Przy logowaniu do awaryjnego chyba też się trzeba logować, więc nic z tego.
Sasorii napisał/a:
Trzeba brutalforca ściagnonc i złamać chasło, tak robiom hakerzy tacy jak ja.
Ja bym Tobie polecił inne hakerskie narzędzie o nazwie Słownik Ortograficzny.
Pobierasz, wypalasz na płytce albo zgrywasz na dyskietkę, bootujesz, usuwasz/zmieniasz hasło, resetujesz kompa, czekasz aż scan disk przeskanuje partycję systemową i gotowe ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum