Wysłany: 2008-04-12, 20:07 brak dzwieku w windows xp
witam wszystkich mój problem to laptop acer aspire 5720Z. Kupiłem go z vista i postanowiłem przeinstalować na xp.Instalacja zakończyła sie pomyślnie bez rzadnych błędów ale po uruchomieniu windows xp zaczoł sie ciąć (okienka i strony internetowe siie przycinają)i jak chciałem właczyć głos to mi napisało ze niema sterowników albo niemam karty dzwiekowej ale przecierz mam i niewiem oco chodzi.JEstem w sterownikach i wogule na komputerach sie niezmnam jestem tumanem w tej dziedzinie naewet niewim jaką mam karte dzwiekowej. wiem tylko że mam karte graficzną nvidia geforce 8400m GS,procesor intel pentium dual core inside.A brakujące sterowniki to:
kontroller ethernet , kontroler ethernet ,, kontroller magistrali zarządzanie systemem , kontroler video zgodny z vga,pci device ,podstawowe urządzenia systemowe, podstawowe urządzenia systemowe, podstawowe urządzenia systemowe,tego niemam prosze wiec pomuszcie moze ktoś wie co ma ten laptop jeszcze i jak zrobic zeby wszystko dziaałało i było ok.prosze o linki ze sterownikami na xp i ocztywieście szybką odpowiedz naprawde nic niewiem o komputerach prosze mi przesyłać gotowe do instalacji linki prosze tez o dokladną instrukcje instalacji sterownkow prosze o najpotrzebniejsze sterowniki aby rozwiązać ten problem z z góry dziekuje
ftp://ftp.work.acer-euro....vistax32x64.zip
Pobierz ten plik, rozpakuj, uruchom plik instalacyjny, po instalacji uruchom ponownie system i dźwięk powinien działać. Vista ma to do siebie, że automatycznie wgrywa sterowniki karty dźwiękowej, pod XP jeszcze tego nie było. Nie musisz też pobierać tego pliku, o ile do laptopa dołączono jakąś płytę ze sterownikami. Na tej płycie powinno być to samo. Aha i pod tym linkiem znajdziesz sterowniki pod Vistę, na stronie producenta nie ma sterowników do XP (albo takowych nie znalazłem), co nie znaczy, że sterowniki od Visty na 100% nie będą działać.
Co do reszty - musisz pobrać odpowiednie sterowniki ze stron producentów, do grafy ze strony nvidii; reszta powinna być na płycie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum