Wysłany: 2007-07-10, 20:43
Polecający: Dzięki google.pl :)
Najbardziej oczekiwany FPS tego roku - Crysis (starszy brat FarCrya) lub Lost Planet które ma chodzić na DX 10 jak i na DX 9 oczywiście na DX będzie wyglądało o wiele gorzej.
ja nie polecam athlona. o wiele lepszy jest intel. najlepiej intel core 2 duo. karta moze byc geforce 7600 gt i wystarczy 1gb ram a później najwyżej dokupić bo narazie wszystkie wchodzą na 1 gb. system najlepszy mojim zdaniem jest Windows Media Center. najlepiej service pack 2. wszystko ok 3 do 4 tysiące.
jesli chodzi o procesor to nie polecam z amd poprostu po 4h moge sobie smazyc na nim jajka bo przekracza 69 stopni (mam semprona) slyszalem ze pentium mniej sie grzeja wiec raczej polecam jesli chodzi o karte graficzna to juz wedle twojego uznania ram na te czasy to minimum 1gb dysk minimum 160 nie ma co sie tu rozpisywac w komputerach jest tak im drozszy sprzet tym lepszy
Obywatel barejka kupił pewnie Atari na allegro i nie ma czasu napiac na forum jaka to fajna maszyna...
Tak poważnie odnośnie składania kompa ogólnie polecam:
-Windows XP SP2 (żadnej Visty )
-grafa nie musi mieć DX10 (np. wersja econo 7600GS DDR3- swietnie sie kreci)
-intel jest na fali (jesli ktos ma kase to moze kupic do stacjonarnego core duo 2), ale argumęty na temat amd, że się grzeją są bzdurne
-najważniejsza jest płyta główna!!!!
Obecnie dobrze wypadają laptopy Compal - polecam.
_________________ "Płynie czas, płynie czas, jak morza do oceanów do gwiazd'
ale argumęty na temat amd, że się grzeją są bzdurne
to w twojej ocenie ja mowie na przykladzie swoim i wielu innych znajomych teraz mam semprona 2800+ i temperatura siegala 69 stopni!! kolega ma durona i po 3h juz sie nie da nic robic bo mozna jajka smazyc pentium rzadzi
Możliwość smażenia jajek to dodatkowy plus tych cpu i nie ma wpływu na wydajność
Temperatura cpu jest zależna od:
a) temperatury pracy danego procesora (model, technologia) i np. dla duronow 65 to normalna temp. i nie ma wpływu na wydajność (przekroczenie temp. ~90 C- w zależności od procka powoduje zwiechy...)
b) chłodzenia:
- docisku do procka radiatora
-pasty (ilości i jakości) termoprzewodzącej
-radiatora
-wentylatora na CPU
-obiegu powietrza w obudowie
c) obciążenia (jeżeli mamy zmienne taktowanie szyny i wartości nap. Na CPU od obciążenia) (za czasów duronów tego nie było- to były bardzo dobre procki, ale to już archaizm)
Z przykrością musze stwierdzić, że AMD zostaje w tyle z technologią w porównaniu z Intelem.
_________________ "Płynie czas, płynie czas, jak morza do oceanów do gwiazd'
Karta Graficzna: GeForce 8600 GTS Asus 256 MB HDTV & DVI --> ok. 860zł
za 860zł to się nie opłaca, to juz lepiej wylozyc te 150zł wiecej i miec Palit 8800 GTS z 320MB na szyna danych pamięci 320 bit
ogolnie sprawdzi se strone apollo.pl ja tam bede kupowal komp za 2 miesiące jakieś ..pozdro
Możliwość smażenia jajek to dodatkowy plus tych cpu i nie ma wpływu na wydajność
hehe zawsze myslalem ze jak mi przekracza 70 stopni to zle a przeciez mialem dobre chlodzenie ale skoro to dla procesorow amd norma ze sie tak grzeja to ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum