Cześć. Mam pytanie do ludzi znających sie na komputerach. Planuje sobie kupić nowy sprzęt bo na tym sie nic nie da robić, gry sie zawieszają, jakieś kreski na ekranie sie robią i trzeba restart, czasami nawet muzyka sie wiesza Czy więc moglibyście mi podać parametry kompa (procek, grafika, pamięć, zasilacz itp.)który bym mógł kupić, żeby był dobry jak na te czasy, żeby gry chodziły raczej bez przeszkód itp. itd. i by cena wynosiła do 3000 zł. Dziękuje tym którzy mi pomogą
wiesz ja bym ci radzila kupic kompa ktory spelnia wymagania max visty (no tylko wes 2 GB pamiecie ^^) to w sumie wszystkie gry pod tym powinny juz dzialac
Jak chcesz miec maszynke do grania, to polecam kupic konsole. Xbox 360 albo PS3 beda bardzo dobrym wyborem. Wyjdzie o wiele taniej, a pograsz na takim sprzecie z 5-6 lat, a na kompie za taka sama cene rok, moze 2 i juz bedzie przestarzaly.
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Gry sa dosc drogie, ale wcale nie trzeba ich kupowac W necie jest wszystko
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
wiesz ja bym ci radzila kupic kompa ktory spelnia wymagania max visty (no tylko wes 2 GB pamiecie ^^) to w sumie wszystkie gry pod tym powinny juz dzialac
A po instalować Viste, która zeżre ileśtam mocy komputera nie wiadomo po co. Jak mu zależy na grach to raczej Viste odradzają bo gierki śmigają 20% wolniej. (podobno, ale to mocno prawdopodobne)
A tak poza tym to się zgadzam z poprzednikiem. Zostaw kompa tylko go sobie doprowadź do porządku i kup za 1500zł Xboxa360 z chipem i będziesz miał gierki jak-ta-lala.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Linux nie jest do gier. Fakt mozna sobie grac na WINE ale nie zawsze jesli barejka chce komputer do grania to napewno ni ekomputer na którym będzie Linuch. Z pewnościa jakiś Win XP. Musisz miec mocna maszyne Powiedziałbym, że procek nawet cos okolo 3.0 dwurdzeniowy. I 512 ram to jest minimum. Grafile napewno nie GeForce 4 bo to za mało jak na dzisiejsze gierki. Zalezy w jakie gry chcesz grać. Zreszta wpisz sobie w google.pl kilka gier i zobacz jakie maja wymagania.
Wysłany: 2007-07-09, 23:44
Polecający: Dzięki google.pl :)
A jeżeli nadal chcesz zakupić komputer to możesz kupić taki zestaw:
Płyta główna: Asus M2N4-SLI nForce 4 SLI --> ok. 270zł
Procek: AMD Athlon 64 X2 EE 4200 --> ok. 390zł
Pamięć PDP Patriot Dual 2x 1 GB DDR 800 MHz CL5 --> ok. 460zł
Dysk twardy: Seagate Barracuda SATA-II 160 GB --> ok. 215zł
Karta Graficzna: GeForce 8600 GTS Asus 256 MB HDTV & DVI --> ok. 860zł
Napęd: Samsung DVD+/-R --> ok. 110zł
Jeszcze np. obudowa Chieftec BG-02B-B-Sl - 400W ---> ok. 320zł
Tak się składa że taki komputer wczoraj składałem i łączna cena za sam komputer nie przekroczyła 2600zł więc możesz dorzucić jeszcze 200zł i nabyć monitor LG Flatron L1718S-SN Aha co do karty radził bym zakup GeForce 8800 GTX 768 MB lub GTS 320 MB bo taki zakup bardziej się opłaca ponieważ jest o wiele szybsza, a jeśli nie zależy Ci na DX10 to możesz również kupić 7900GS bo jest tańsza. Pozdrawiam
Wysłany: 2007-07-10, 05:01
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
ScarFace napisał/a:
Karta Graficzna: GeForce 8600 GTS Asus 256 MB HDTV & DVI --> ok. 860zł
Ostatnio jestem zwolennikiem dwóch kart na SLI; sam mam 2x GeForce 7600 GT 256 DDR3 i śmiga w grach klasy S.T.A.L.K.E.R., NFS Carbon, czy F.E.A.R. na 1280xMax bez przycinania i nie zdziwiłbym się jeśli lepiej niż GF 8600 GTS. Kosztowały mnie ok. 1000 zł., a dwie pracują ponad trzykrotnie szybciej niż jedna (w 3DMark 2003: jedna - 7000, dwie - 24000 punktów).
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum