Wysłany: 2007-12-05, 15:16 Problem z głosem w komputerze
Witam, mam problem z głosem w komputerze.
Po formacie komputera musiałem wszystko zainstalować od nowa. Nie widziałem jednak płyty od karty dźwiękowej. Odpalam komputer i nie ma głosu. Ściągnąłem sterowniki takie jak należy, zainstalowałem i nic nie idzie!!! Tzn. głos nie idzie. Głośniki są dobrze podpięte, odpowiednia karta zainstalowana. Co jest nie tak? Proszę o pomoc.
_________________ If I see a strong opponent, it makes me want to battle.
spróbuj gdzieś 'tam' w ustawieniach.. jak sie nie uda to jeszcze raz poszukaj dobrze i zainstaluj program do kart dźw. pzdr. ) a tak w ogóle to jaką masz kare dźw. ? ;>
_________________ Psyt...
Można za ryj bana dostać ?
a RTL'e ReatTec'a to nie sa czasem chipsety sieciowe? bo mi sie wydaje ze takie sa...
a jesli o dzwiek chodzi to ja sie spotkalem z real'owskimi ac'97 i als, ale nie rtl.
nie pomyliles czegos? no chyba ze to ja sie myle...
ok ;p
co prawda ja caly zcas jestem przekonany ze tu chodzi caly czas o lan, ale jesli juz cos ma pomoc, a bedzie to realtek to http://www.realtek.com.tw/downloads/
_________________ "Nie pozwól nigdy, by twe poczucie moralności powstrzymywało cię od czynienia dobra."
Isaac Asimov
Mozesz sprobowac przywrocic domyslne ustawienia w bios-ie.
Mozesz to zrobic na dwa sposoby: jezeli masz juz zdjeta obudowe, to na plycie glownej zobaczysz mala bateryjke. Wyjmij ja na kilka minut, wloz spowrotem I wlacz kompa. Podczas rozruchu komputera przeprowadza on test wszystkich zamontowanych podzespolow - powinien wtedy zauwazyc karte, bez wzgledu na to czy jest zintegrowana, czy tez nie. Drugi sposob jest mniej "inwazyjny" ale zalezy od typu plyty glownej - dokladny opis znajdziesz w google. Wpisz nazwe plyty i "reset" albo "domyslne". Tam znajdziesz dokladna instrukcje jak przywrocic ustawienia producenta "default".
Pozdrowienia i powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum