• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: lolinka
2007-11-10, 10:55
Autor Wiadomość

magda666  

Wysłany: 2007-10-09, 16:53   twozenie wirtualnego dysku

czesc mam pewien problem... pozyczylam oryginalna wersje gry the sims 2 i wszystkie dodatki. mam je zainstalowane na komputerze i puki co wszystko dziala ^^ tylko ze to nie moje plyty i musze je oddac kolezance. dlatego ktos podsunal mi pomysl zeby stworzyc wirtualny dysk do simsow na swoim komputeze... szkoda ze ta osoba niewiedziala jak sie to robi >.< moze ktos wie jak stwozyc ten wirtualny dysk do gry... mam zainstalowany program "daemon tools" prosze o dobitne wyjasnienie bo jestem zielona w tym temacie XD

lolinka  

Wysłany: 2007-10-09, 19:59   
   Polecający: bierdonka

A do tego i tak chyba bedziesz musiała miec płytke , bo ja miałam ta samą sytuacje ale mam płyte na która wszytsko było zgrane i potem przy odpaleniu trzeba było ta płyte włozyć zeby działało jak nalezy i uruchomić za pomocą daemona ;p Ale jesli chodzi o samą obsługe daemon tools to wkładasz płyte z simsami , naciskasz na ikonke prawym , potem naciskasz Virtual CD/DVD room, potem Device 0:[G] no media a potem Mount image. Wyskakuje Ci okienko z tym co masz na płytce - instalujesz pokolei wszystko a potem odpalasz ponownie i gra gotowa ;p

Tynka88 

Wysłany: 2007-10-09, 20:13   

instrukcja do stworzenia dysku wirtualnego:

po uruchomieniu programu klikasz prawym klawiszem myszy na ikonke daemona znajdujaca sie w trayu.
Wybierasz z menu Virtual CD/DVD - ROM
nastepnie przechodzisz do Set number of devices
i okreslasz ilosc wirtualnych dyskow jaka ma byc stworzona na dysku
W celu zmontowania obrazu postepujesz tak jak w 1 i 2 punkcie nastepnie wybierasz dysk wirtualny na ktorym ma byc zmontowany obraz
a nastepnie wybierasz "mount image"
Wskazujesz obraz ktory chcesz zmontowac
Dysk wirtualny znajduje sie w MOJ KOMPUTER

W celu deaktywowania dyskow wirtualnych postepujesz tak jak w punktach 1 i 2 tylko wybierasz unmount all drivers

magda666  

Wysłany: 2007-10-10, 13:38   

acha rozumiem a jeszcze jak mi powiecie ktory plik mam zainstalowac jako dysk wirualny... bo ja probuje wszystkie po kolei (tak mi sie przynajmniej zdaje >.< ) i za kazdym razem albo wskakuje jakis blad albo niby sie instaluje ale puzniej nie dziala :zalamany: no i czy to ma byc plik z plyty czy z miejsca na kompie gdzie jest zainstalowana gra ? wiem gupio to brzmi ale ja na serjo niewiem XDDD

c0d3r  

Wysłany: 2007-10-15, 16:58   
   Polecający: sam trafiłem ;]

magda666 ja mialem z nfs tak jak bylem mlody i glupi w kompach ;] A wiec musisz stworzyc obraz ISO plyty simsow ( obraz plkyty: to plyta zapisana na dysku w jednym pliku), jak utworzyc? Alcohol 120% lub nero 7. Pozniej gdy masz obraz ISO, ustawiasz w deamonie wirtulany dysk i wybierasz wlasnie ten obraz.

Gość! jak Ci nie wstyd czytać cudze podpisy! xD

magda666  

Wysłany: 2007-10-15, 17:05   

łiii dzieki c0d3r :padam: jestes wielki jak cos to jeszcze cie podpytac co i jak ^3^

Odpowiedz do tematu