Wysłany: 2007-08-03, 19:17 Zepsuty monitor czy nie aww:(
Witam chciałem zapytać o pewna rzecz moze ktos mial juz podobny problem. Otoz...
Kiedy wlaczam komputer i przez dluzszy czas korzystam z niego - czasami ( tutaj zaczyna byc ciekawie ) samoczynnie wylacza sie monitor ale swiatelko kontrolne zaczyna migac - wygaszacza ekranu nie mam zadnego ustawionego, opcji wylaczania dyskow/monitora takze nie...W grach nie ma tego problemu ale ...pojawiaja sie dziwne linie w pionie np ( jednolite kolory ). Niestety nie doszukalem sie tego problemu na google
Albo coś się złego stało z samym monitorem, albo co gorasza z kartą graficzną. Jedna na to rada: Wdziej kierpce i z przutupem do serwisu popędź. Tam ci wyjaśnić wszystko muszą!
Wysłany: 2007-08-03, 19:26
Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni
Desecra, mialam ten sam problem ... To na pewno nie jest jakis wirus czy cos innego . Za pewne czegos w monitorze brakuje ... Ale ja załatwiłam ten problem kupujac monitor BENQ GTG
Desecra, mialam ten sam problem ... To na pewno nie jest jakis wirus czy cos innego . Za pewne czegos w monitorze brakuje ... Ale ja załatwiłam ten problem kupujac monitor BENQ GTG
Brakuje czegoś w monitorze?;o Niach jaki zimny dreszcz mi porzechodzi jak slysze o tym, ze cos sie zepsulo w tym kompie znow:(
Jesli ekran sam Ci sie wylacza po pewnym czasie, prawdopodobnie masz ustawione oszczedzanie energii. Mi tez po pewnym czasie sie wylacza sam monitor i zaden wygaszacz sie nie wlacza Nie przejmuj sie tylko poszukaj w ustwieniach a monitor masz calkiem sprawny
_________________ Escape is just the begining !!!
"Idąc do przodu, patrz, czy nie postawiasz śladów, po których ktoś może Cię znaleść." - pozdro smooky_eyes
No właśnie nie w tym sęk cały tkwi- jeszcze poszperam coś w tych programach ( chociaż już dostaję pasji....) ew. jutro poszukam coś odnośnie serwisu- znalazłem jakąś stronkę http://www.favore.pl/ może coś tam będzie.
Kurczę no dalej się wyłącza ( nie mam wygaszacza ani trybu oszczędzania energii ) - nie wiem ;/ Hmm czy mógłby mi ktoś polecić jakiś serwis dobry ? chodzi o K-ów.
Wiesz co najpierw zrób? Podłącz grafike do innego kompa i zobacz czy na innym sie tak dzieje a potem podłącz monitor gdzie indziej. Jeśli oczywiście masz mozliwość sprawdzenia tego w kompie. Powiedz co sie dzieje czy terż gasi sie na innym kompie.
Po podłączeniu do innego kompa niestety jest ten sam problem- czyli usterka jakaś tkwi jednak w tej felernej karcie graficznej (GF 6800 gt)a nie w monitorze jak przypuszczałem Zatem jeszcze raz kieruję pytanie czy znacie może jakieś serwisy komputerowe w KrK ew. moglibyście mi coś polecić z www.favore.pl. Ostatnio kolega kupił sobie z tej strony części do komputera i jest bardzo zadowolony- niestety nie mam jak się go zapytać o konkretną firmę ( z której nabył produkt ) bowiem nadal przebywa na wakacjach a ja potrzebuje korzystać z komputera do pracy.
Spokojnie serwis w ostateczności. Karta działa.. Przynajmniej częściowo
Słuchaj. Na poczatek skoro juz wiemy, że to karta zobacz czy po odpaleniau komputera obraca sie wiatraczek na karcie graficznej, bo jeśli nie to masz odpowiedź. wiatraczek nie chłodzi i karta siada. Ale wpierw zobacz i jak najszybciej daj odpowiedz
Witam hehe sporo czasu minelo odkad pisalem posta (wakacje /serwis;o). Oddalem jednak komputer do serwisu, ktory zamieszczal sie w favore.pl. Co sie okazalo? ze koncowka od kabla ( tak Peton miales racje:D ) przy monitorze byla jakby nie do konca stabilna (cos wenwatrz oslony kabla do monitora). Obecnie dziala wszystko jak powinno- z czego ciesze sie:) Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum