• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: owad.lezacy
2007-11-10, 11:07
Autor Wiadomość

Desecra 

Wysłany: 2007-08-03, 19:17   Zepsuty monitor czy nie aww:(

Witam chciałem zapytać o pewna rzecz moze ktos mial juz podobny problem. Otoz...

Kiedy wlaczam komputer i przez dluzszy czas korzystam z niego - czasami ( tutaj zaczyna byc ciekawie ) samoczynnie wylacza sie monitor ale swiatelko kontrolne zaczyna migac - wygaszacza ekranu nie mam zadnego ustawionego, opcji wylaczania dyskow/monitora takze nie...W grach nie ma tego problemu ale ...pojawiaja sie dziwne linie w pionie np ( jednolite kolory ). Niestety nie doszukalem sie tego problemu na google :kwasny:

ps. monitor to LCD samsung 713 N.

pls pomozcie :zalamany:

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-08-03, 19:25   

Albo coś się złego stało z samym monitorem, albo co gorasza z kartą graficzną. Jedna na to rada: Wdziej kierpce i z przutupem do serwisu popędź. Tam ci wyjaśnić wszystko muszą!

Tró

SweetHeart  

Wysłany: 2007-08-03, 19:26   
   Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni

Desecra, mialam ten sam problem ... To na pewno nie jest jakis wirus czy cos innego . Za pewne czegos w monitorze brakuje ... Ale ja załatwiłam ten problem kupujac monitor BENQ GTG

Śmiej Sie Prosto w Twarz Wszystkim Szmatom !

Desecra 

Wysłany: 2007-08-03, 19:32   

SweetHeart napisał/a:
Desecra, mialam ten sam problem ... To na pewno nie jest jakis wirus czy cos innego . Za pewne czegos w monitorze brakuje ... Ale ja załatwiłam ten problem kupujac monitor BENQ GTG

Brakuje czegoś w monitorze?;o Niach jaki zimny dreszcz mi porzechodzi jak slysze o tym, ze cos sie zepsulo w tym kompie znow:(

..byle nie serwis:( ech

SweetHeart  

Wysłany: 2007-08-03, 19:39   
   Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni

Ooooj no moze sie cos poluzowało ?!!? Hmm wybacz ale ja nie jestem jakaś informatyczka czy jakims serwisem i nie za bardzo wiem :)

Śmiej Sie Prosto w Twarz Wszystkim Szmatom !

Desecra 

Wysłany: 2007-08-03, 19:45   

TT;) Hmm sprawdzę jeszcze raz jakimś specjalistycznym (boshe jak to brzmi:o) programem. Dam znać wam co i jak jutro - tak czy siak ;)

M Scofield  

Wysłany: 2007-08-03, 22:10   
   Polecający: www.google.pl

Jesli ekran sam Ci sie wylacza po pewnym czasie, prawdopodobnie masz ustawione oszczedzanie energii. Mi tez po pewnym czasie sie wylacza sam monitor i zaden wygaszacz sie nie wlacza ;) Nie przejmuj sie tylko poszukaj w ustwieniach a monitor masz calkiem sprawny :]

"Idąc do przodu, patrz, czy nie postawiasz śladów, po których ktoś może Cię znaleść." - pozdro smooky_eyes

Desecra 

Wysłany: 2007-08-03, 22:19   

No właśnie nie :( w tym sęk cały tkwi- jeszcze poszperam coś w tych programach ( chociaż już dostaję pasji....) ew. jutro poszukam coś odnośnie serwisu- znalazłem jakąś stronkę http://www.favore.pl/ może coś tam będzie.

dobranoc all 4umowiczom :-)

M Scofield  

Wysłany: 2007-08-04, 16:48   
   Polecający: www.google.pl

Jak znajdziesz odpowiedz daj znac ;)

"Idąc do przodu, patrz, czy nie postawiasz śladów, po których ktoś może Cię znaleść." - pozdro smooky_eyes

Desecra 

Wysłany: 2007-08-04, 19:56   

Kurczę no dalej się wyłącza ( nie mam wygaszacza ani trybu oszczędzania energii ) - nie wiem ;/ Hmm czy mógłby mi ktoś polecić jakiś serwis dobry ? chodzi o K-ów.

ezaris 

Wysłany: 2007-08-05, 18:29   

Wiesz co najpierw zrób? Podłącz grafike do innego kompa i zobacz czy na innym sie tak dzieje a potem podłącz monitor gdzie indziej. Jeśli oczywiście masz mozliwość sprawdzenia tego w kompie. Powiedz co sie dzieje czy terż gasi sie na innym kompie.

Desecra 

Wysłany: 2007-08-06, 09:06   

Hi all :|

Po podłączeniu do innego kompa niestety jest ten sam problem- czyli usterka jakaś tkwi jednak w tej felernej karcie graficznej (GF 6800 gt)a nie w monitorze jak przypuszczałem :( Zatem jeszcze raz kieruję pytanie czy znacie może jakieś serwisy komputerowe w KrK ew. moglibyście mi coś polecić z www.favore.pl. Ostatnio kolega kupił sobie z tej strony części do komputera i jest bardzo zadowolony- niestety nie mam jak się go zapytać o konkretną firmę ( z której nabył produkt ) bowiem nadal przebywa na wakacjach a ja potrzebuje korzystać z komputera do pracy. :zdziwko:

Wrr ten zepsuty monitor to po nocach mi się śni;/

ezaris 

Wysłany: 2007-08-06, 11:02   

Spokojnie serwis w ostateczności. Karta działa.. Przynajmniej częściowo :P
Słuchaj. Na poczatek skoro juz wiemy, że to karta zobacz czy po odpaleniau komputera obraca sie wiatraczek na karcie graficznej, bo jeśli nie to masz odpowiedź. wiatraczek nie chłodzi i karta siada. Ale wpierw zobacz i jak najszybciej daj odpowiedz ;)

Peton 

Wysłany: 2007-08-07, 14:36   

hmm moze kabel jest uszkodzony?

Desecra 

Wysłany: 2007-09-01, 21:08   

Peton napisał/a:
hmm moze kabel jest uszkodzony?

Witam hehe sporo czasu minelo odkad pisalem posta (wakacje /serwis;o). Oddalem jednak komputer do serwisu, ktory zamieszczal sie w favore.pl. Co sie okazalo? ze koncowka od kabla ( tak Peton miales racje:D ) przy monitorze byla jakby nie do konca stabilna (cos wenwatrz oslony kabla do monitora). Obecnie dziala wszystko jak powinno- z czego ciesze sie:) Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu