portfel, klucze, tabletki przeciwbólowe, telefon, chusteczki higieniczne, długopis, tabliczkę czekolady, błyszczyk, miętową gumę do żucia, lusterko, notes, słuchawki i ładowarkę od telefonu. wszystkich zadziwiam tym ile rzeczy noszę w torebce, bo to prawdziwy liliput (ma jakieś 20 cm długości, 7 szerokości i 12 wysokości)
_________________ Tylko wszechświat i ludzka głupota są nieskończone
W aktówce zawsze trzymam: portfel, skoroszyt z notatkami, długopisy, czasem Focusa (historia), perfumy, też krawat na zmianę od kiedy przytrafiła mi się pewna dziwna historia, ale to może innym razem opowiem.
Ludzie,ale wy tego ze sobą nosicie ja mam tylko książki, zeszyty, chusteczki, szczotkę, piórnik, jakieś notesy, plastry ( na wszelki wypadek ) gumki do włosów, śniadanie, pomadkę lub błyszczyk no i komórkę
hm.. lubię porządek w torbie i zawsze myślałam, że trzymanie w niej 1001 rzeczy to bzdura, ale jak przejrzałam teraz swoją, to się przeraziłam;p :
-portfel (a w nim):
-pieniądze
-tabletki
-recepta(na wszelki wypadek)
-ulotka od leków(jakby coś mi się stało to ratujący mnie ludź, będzie wiedział co mi jest;) )
-legitymacja
-bitety msc.
-1bitel ulgowy
-wsówki
-klucze
-czapka
-papierki po grześkach;)
-tampon
-podpaska
-husteczki
-błyszczyk
-pomadka
-lusterko
-2długopisy
-ołówek
-zawsze mam jakiś zeszyt
-słówka na karteczkach;) (uczę się w aut.;d)
-i mp3;d
_________________ Uśmiechnij się. Jutro możesz nie mieć czasu (;
W portwelu:
- Pieniądze
- Starą legitymacje szkolną
- Paragony
- Już tylko 2 naklejki piłkarzy bo inne zgubiłem
- Długopis
- Klucze do domu
- Klucze do samochodu
- Klucze do piwnicy
- portfel a w nim pieniądze, dowód i czip do lekarza
- bilet miesięczny i legitymacje (to jak jeszcze chodziłam do szkoły)
- coś do pisania, jakieś kartki
- gumy do żucia
- MP3
- baterie
- gumka do włosów
- grzebień
- lusterko
- puder
- jakieś błyszczyki, szminki
- nieraz kredka do oczu i tusz
- coś do picia i jedzenia
- chusteczki higieniczne
- papierosy i zapalniczkę
- papierki
portfel, klucze, telefon, ketonal, o.b., pisadło, lusterko + szczotka, ładowarka do telefonu, mp3 działające, mp3 działające tylko jako USB, dwie baterie do mp3, chusteczki, pilniczek, szminka ochronna, balsam, maskara, podkład, papierki po mambie, laptop (:rotfl: jakoś tak ostatnio wychodzi), klucze od mieszkania w innym mieście, pieniądze w walucie obcej o nominale małym, stare bilety wszelkich środków komunikacji, okulary przeciwsłoneczne, czasem papierosy z zapalniczką (jeśli palę), szczoteczka do zębów, dokumenty wszelakiej maści..
em, tak wydaje mi sie, że to wszystko
_________________ Ja - metr siedemdziesiąt pięć
dziko rosnącego nieba
pomadka ochronna, szminka, chusteczki higieniczne, dezodorant, perfumy "w długopisie", portfel, klucze, notesik, długopis, komórka, zegarek kieszonkowy stylizowany na 1880 rok, stary bilet kinowy, woda mineralna, sudoku, gumy orbit, mały kamyczek z nad morza o dziwnym kształcie
Wysłany: 2008-06-25, 18:13
Ojojoj... Trochę tego będzie xD
Z zasady nie noszę torebek, wolę plecaki różnego rodzaju- są wedle mnie poręczniejsze i wygodniejsze. No i torebki nie leżą w moim image i w mojej naturze ;P
A więc tak. Zazwyczaj kupa papierów/ teczek, pustych kartek i notatników + do zestawu ze 2 ołówki i długopis (muszę nabyć mały piórnik ^^)
- wszelakie dokumenty
- woda w mocno zaręconej butelce (oj tak, nieraz mi zrobiło mini- tsunami w plecaku)
- środek przeciwbólowy/ przeciwzapalny
- coś na wzmocnienie jak nie mam czasu np za bardzo jeść + guma do żucia
- czasem jakiś podręcznik językowy/ prasa lokalna (lub inna)
- od czasu do czasu przewaga podręczników ^^
- klucze do domu/ skłądzików garaży i pokoju
- telefon (obowiązkowo) gdy mam wyjazd na dłużej to ładowarka.
- mp3 naładowane na max i z dwoma parami słuchawek (tak na wszelki wypadek)
- portfel zapchany drobnymi i biletami na komunikację miejską (niewykorzystanymi- wykorzystane walają się bezwiednie w otchłani plecaka luzem) oraz paroma dokumentami których częściej używam.
- przyżądy do make upu- kredka do oczu, cień do powiek, czasem noszę też lakier do paznokci i zmywacz. Obowiązkowo też chusteczki higieniczne itp inne higieniczne sprawy (cud że nie noszę domestosa i szczotki do kibla... ale nie wpadam w paranoję. Jeszcze xD)
- gumka(i) do włosów, najczęściej za nie służą mi zwykłe gumki- recepturki
- grzebień/ szczotka do włosów
- zawsze mam zapałki- choć nie palę często się przydają.
Sporo (choć wszystko potrzebne w gruncie rzeczy) ale zawsze się z tym uwlokę . Plecak w końcu nie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum