Podążając za prostą radą, którą przeczytałem w gazecie,
Znalazłem wewnętrzny spokój.
Sposób, aby osiągnąć spokój wewnętrzny to
"dokończyć wszystkie rzeczy, które zacząłeś..."
Wiec rozejrzałem się po domu, aby znaleźć rzeczy,
które zacząłem i nie dokończyłem...
I zanim wyszedłem z domu dziś rano skończyłem:
-butelkę czerwonego wina,
- butelkę białego,
- Baileysa,
- Black & White,
- Wild Turkey,
- Absoluta,
- trochę walium,
- niedopalonego jointa,
Nie macie pojęcia, jak zajebiście się czułem ^^
Holenderska farma, przed wejściem Polski do Unii, Inspekcja Legalności Pracy kontroluje pracujących Polaków.
- umie pan po holendersku?
- tak, trochę...
- ma pan pozwolenie na prace?
- oczywiście, że mam!
- a pana kolega tam w pomidorach tez ma?
- oczywiście, że ma!
- to niech pan go zawoła
-JOOOOOOZEEEEK!! SP***DALAJ!
Zdarzyło się pewnego razu, że uczeń Mistrza Kung-Fu przeszedł z powodzeniem nauki wstępne i przystąpił do Ostatecznej Próby. Rzekł mu tedy Mistrz:
- Stań na placu przed świątynią i przepołów gołymi rękami deskę, którą ujrzysz opartą o kamienie.
Poszedł tedy uczeń i ujrzał ledwo ociosaną kłodę twardego drewna. Nie uląkł się jednak i gołą dłonią uderzył w nią tak mocno, że pękła i dwie połówki spadły na ziemię.
- Dobrześ wykonał zadanie - rzekł Mistrz - Teraz czeka cię drugi sprawdzian. Pójdziesz ze mną do gospody w mieście.
Poszli tedy do gospody, gdzie ujrzeli dwóch złoczyńców bijących niewinnego kupca.
- Czyń co trzeba - rozkazał Mistrz.
Rzucił się tedy uczeń w wir walki i wnet wyleciał za drzwi z podbitym okiem i bez zębów. Wrócił też zaraz w niesławie do domu, a zgromadzonej przy stole rodzinie rzekł:
- To samo co rok temu. Plac poszedł dobrze, ale spier*****m na mieście.
Student oblewa kolokwium z logiki.
Mówi do profesora: to bez sensu, pan się na mnie uwziął ! Sam pan coś z tego rozumie?
Profesor: Oczywiście, wszystko - inaczej nie był bym profesorem.
Student: Skoro tak pan twierdzi, to zadam panu pytanie - jeśli pan na nie odpowie wpisze mi pan dwóje . Ale jeśli nie będzie pan znal odpowiedzi, wpisze mi pan "celujący".
Profesor: Dobrze, idę na taki układ.
Student: A zatem: co jest legalne ale nielogiczne, nielegalne ale logiczne oraz ani logiczne ani legalne?
Profesor zastanawiał się, zastanawiał i nie umiał odpowiedzieć na pytanie.
Wpisał studentowi ocenę celującą i zaraz potem zadzwonił do swojego najlepszego studenta z tym samym pytaniem.
Ten odpowiedział natychmiast: Pan ma 63 lata i 35-letnia żonę, jest to legalne ale nielogiczne. Pana zona ma 23-letniego kochanka - jest to co prawda logiczne, ale nielegalne. Pan wpisuje kochankowi swojej zony do indeksu "celujący", mimo ze nie powinien był zaliczyć przedmiotu - i to jest ani logiczne ani legalne...
Jesień 2008. W londyńskim pubie na tureckim kebabie spotykają się Polak Roger Guerreiro, Niemiec Lukas Podolski, Chorwat Eduardo da Silva i Szwed Zlatan Ibrahimović.
– A słyszeliście panowie – zagaja Szwed – że Holender Ruud van Nistelrooy gra teraz w reprezentacji Rosji?
– O, Holender, toś nas, kurczę, zaskoczył…
– Tak. Ale podobno stracił kompletnie skuteczność.
– Dlaczego?
– Bo mu niechcąco w moskiewskim urzędzie zmienili nazwisko na Niestrieloj i chłopak nie potrafi się przełamać…
– Gdyby Poloki zgłosiły się do mnie wcześniyj, to jo bych groł terozki nad Wisłom – płacze nad piwem Podolski.
– Dobra, dobra, stary nie rozklejaj się… – pocieszają go kumple.
– A słyszeliście, panowie, że na miejsce Ruuda do kadry Holandii trafił Siergiej Siemak? Przepraszam Van Siemak.
– Się ma to rodowe nazwisko…
– Gdyby Poloki zgłosiły się do mnie wcześniyj…
– Stary, ile można płakać? Wyluzuj. Co się stało, to się nie odstanie… Jak wy to w Polsce mówicie? Coś tam o kozie było… Aha: „One kozie death”.
– Si, si – przytaknął skwapliwie Polak Roger Guerreiro…
Idą sobie dwie łodzie podwodne przez las. Jedna mówi do drugiej:
-Patrz!!! Telewizor leci!
-? - po chwili zastanowienia - pewnie gdzieś ma tutaj swoje gniazdko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum