Nie kupuję na allegro, bo obawiam się wierzytelności sprzedawcy, kilku moich znajomych zostało już niestety oszukanych
Wolę kupować w sklepach internetowych, chociaż i tak mam pewne zastrzeżenia, np doknonując pierwszych zakupów w rockmetalshopie zdecydowałem się jednocześnie na 3 koszulki, a przysłali mi taki badziew że do dzisiaj leży nie tknięty w szafie(m.in. jedną koszulkę zamawiałem kolorową a przysłali mi z Dream Theater);]
Jednak często zdarza mi się zaopatrywać w CD's w Merlinie, kupiłem już tam kilka/naście produktów i jestem zadowolony
Wysłany: 2006-08-03, 20:15
Od czasu do czasu kupuje różne rzeczy. Począwszy od spodenek po telefon. Nie żałuje bo to co kupowałam miałam taniej i szybciej niż gdybym się miała zdecydować na zakupy i pojechanie na nie.
_________________ You could be the wind beneath my wings...
Wysłany: 2006-08-03, 21:48
Ja nie kupuje na allegro, znaczy staram się nie kupować, bo nie za bardzo wierzę sprzedającemu, no chyba, że mozna odebrać osobiście, to w tedy na pewno nie ma kitu. Mój kumpel ''kupił'' na allegro telefon za 290zł i oczywiście ''ukradli na poczice'', a odszkodowania nie dostał! I od tej pory nie kupuje na allegro
Nałóg kupowania na allegro mnie nie dopadł i raczej nie dopadnie. Nie mam zaufania do tej formy zakupów. Można się naciąć.
Jeżeli już kupuję w internecie to w sprawdzonych sklepach internetowych tanie rzeczy i jak do tej pory jestem zadowolona.
Ja kupuje tak 2-3 razy w miesiącu, od głupiej gry po 5 zł aż po telefon komórkowy. Przyznam, że nieraz się boję jak np:. rzecz droższa nieprzychodzi przez długi czas
mi zdarzało się dokonywać zakupów na allegro, aż do czasu...
kupiłem gitare i zależało mi na szybkiej przesyłce, więc zdecydowałem się [częściowo świadomie, częściowo nie] na wysyłke zwykłą nieubezpieczoną paczką POCZTY POLSKIEJ
niestety jakaś pani (albo pan) z poczty chyba nie trafiła nożem w swój cel przebijając karton z moją gitarą, a w rezultacie robiąc dziure w korpusie
wku***łem sie niesamowicie i od tamtej pory nie kupuję nic przez internet!
_________________ " Wszystko nam się śni - ja Tobie, a Ty mi... "
Do sądu z tym! To się nazywa Polska. Heh. Mam jakieś stare książki, które podobno mają wartość i chcę je wystawić ale jakoś tak mi się nie chce... Te książki to normalnie okazy muzealne. Quo Vadis po niemiecki pisany gotykiem z 1900 albo wczesniejszego roku, i jakas poezja tez pisana gotykiem. Ktoś się zna na tym i orientuje się czy to rzeczywiscie ma wartosć?
_________________ Come break me down / Bury me, bury me / I am finished with you
A ja czasem coś złapę fajnego na allegro. Kupiłam klatkę dla mojego zwierza po śmiesznie niskiej cenie np i jestem bardzo zadowolona, bo w sklepie zoologicznym musiałabym dać ponad 100 zł za nią. Czasem także coś sprzedaję. Uważam, że warto. Jeszcze nikt z mojej rodzinki nie trafił na kogoś nieuczciwego.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Czasami kupuję na Allegro bo można dużo taniej kupić orginalne rzeczy. Kupiłam z tego co pamiętam kilka płyt i książek . Były w bardzo dobrym stanie- właściwie nowe, więc nie żałowałam ich kupna:)
_________________ Tylko ryzykując możesz zyskać coś ważnego...
Znajoma mojej mamy wpadła w nałóg i kupuje jakieś pierdoły, czasem wcale niepotrzebne ale allegro jest nawet fajne, sama kupiłam mp3, bałam sie trochę, że nie przyślą, ale na szczęście przysłali. Wiele jest rzeczy, których w swoim mieście nie możemy znaleźć, szczególnie takim mniejszym
_________________ Zawsze przebaczaj swoim wrogom, nic ich bardziej nie potrafi rozzłościć...
Wysłany: 2006-09-10, 13:00
ja też często kupuję ... ost chlebak ,laptopa, torbe do niego i pasek
oprocz laptopa nic nie przekroczylo ceny 20 zł
Staram sie kupowac w ofercie "kup teraz" bo tam częściej wystepuja hurtownicy a zatem źródło jest pewniejsze a towar nieuzywany, a poza tym jakos nie lubie się licytować.
_________________ "Sialalala zrób mi dobrze w rytmie ska"
SKA RULEZ!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum