ostatnio zauważyłam, że łatwo się na cenie przejechać, bo czasami ludzie tak ufają, że na allegro jest taniej, że nie sprawdzają np. w sklepach dla porównania, tylko lecą z licytacją aż iskrzy.
_________________ "Spadam
pomiędzy zdania
w niedorzeczności
bez wahania"
Wysłany: 2006-09-10, 23:00
Polecający: dzięki sobie
ja na allegro kilka razy sprzedawalam postaci do gier <tibia, l2 oficjal serv>
inaczej to nie siedze chyba ze mam kupic w dzaile spozywczym jajka. <zart>
Dj
_________________ -Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy można jeść!
allegro jest na tyle dobre że można zakupić rzeczy których nie ma w polsce ^ czasem nawet trafi sie cos taniego i nawet za przesylke lotnicza nie zdzieraja ^ dzis zakupiłam sobie najeczki w przzwoitej cenie, no i jest mase rzeczy których własnie nie umiem znaleźć w pobliskich sklepach.
ostatnio, niech pomyslę, mp3, twardy dysk, z ciuchów ponczo dwa razy taniej niz w sklepach (nowe zaznaczam) noo i pilot do mojego Tv za raptem 5 zł . Generalnie często przeglądam przed zakupami.
jeszcze nie miałam tejże przyjemności kupować czegoś na aukcjach internetowych, jednak poznajdywałam ostatnimi czasy genialne rzeczy, rzeczy-cuda, rzeczy-skarby rzecz by można, więc pewnie niedługo się skuszę i zakupię te cacka, wszak takowych przedmiotów w zwykłym sklepie nie znajdę ;]
_________________ bo w życiu ważne jest poczucie koloru !!
'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'
Osobiście jeszcze nie kupowałam, natomiast moja mama owszem. I używała do tego mojego maila, bo nie mogła zapamiętać hasła do swojego ;P
_________________ Dum spiro, spero
"Wiec dochodzimy do konkluzji, iz ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji"
To, co tutaj napiszę będzie wyglądać dziwnie biorąc pod uwagę kierunek, jaki studiuję.
Nie kupowałem tam i mało tego, usłyszawszy o przeróżnych przekrętach boję się zacząć to robić. Jak dotąd żadnych upragnionych, wymarzonych cudów tam nie znalazłem, choć pewnie to wynika z tego, że tę stronę odwiedzam tylko przy okazji znalezionych linków do śmiesznych aukcji.
_________________ Strong like the grass
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
Z allegro póki co nie korzystałam i, podobnie jak charon, niespecjalnie palę się do tego, by zacząć. Skutecznie zniechęciłam się po stosunkowo niedawnych zakupach w pewnym sklepie internetowym, które skończyły się tym, że na przesyłkę stamtąd (z winy owego sklepu oraz Poczty Polskiej) czekałam później przez półtora miesiąca mimo, że miała ona dotrzeć do mnie po max. tygodniu. Podejrzewam, że miałam po prostu pecha, ale nie bardzo mam ochotę na powtórkę i niepotrzebne nerwy.
Chociaż na niektórych aukcjach udało mi się wypatrzyć ostatnio prawdziwe cudeńka. Zwłaszcza książki, których nigdzie nie można dostać, więc może za jakiś czas uda mi się przełamać irracjonalne lęki i skuszę się na jakieś małe zakupy ;]
Ja kupuję rzeczy na allegro, ale przed ich kupnem zastanawiam się czy kupić czy nie, ponieważ zostałem oszukany na kwotę500 złotych przez allegrowicza , który miał same pozytywy (dokładnie 100 pozytywów). Kupił ponad 10 rzeczy, a resztę sprzedawał. Wydawał się być zaufany, ale okazało się, że te konta od których kupował były fałszywe, a więc co za tym idzie i adres fałszywy. Sprawa do dziś się nie wyjaśniła Dlatego przez kupnem przedmiotu trochę rozważam, bo lepiej się upewnić, niżeli wyrzucić pieniądze w błoto.
Nałogowo nie korzystam ale kupuję dosyć często-całe umundurowanie do ASG tam kupiłem bo w zwykłym sklepie militarnym go nie dostanę. 2 razy transakcja nie doszła do skutku a tak poza tym to jest OK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum