• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: lolinka
2008-06-10, 09:09
Autor Wiadomość

jaqin 

Wysłany: 2008-06-08, 14:52   Gdzie kupujecie bilety lotnicze??

Wakacje tuż tuz więc myślę że moje pytanie jest na miejscu:) proszę o polecenie godnych portali, gdzie można sprawnie i szybko zakupić bilety lotnicze:)

lucky_girl  

Wysłany: 2008-06-08, 19:28   
   Polecający: kolega

W internecie jest bardzo dużo portali lotniczych. Np. biletylotnicze.pl, lataj.pl, eprzeloty.pl, ewings.pl, lotnicze-bilet.pl, smartfly.pl. etc. O każdym z nich coś słyszałam. Sama korzystałam tylko z jednego i byłam zadowolona. Możesz sobie posprawdzać te serwisy - ja w ten sposób znalazłam odpowiedni dla siebie. Specjalnie nie sugerowałam się opinią znajomych - cóż... to bardzo względne.

jaqin 

Wysłany: 2008-06-08, 21:54   

lucky_girl napisał/a:
Sama korzystałam tylko z jednego i byłam zadowolona.

Wszystkie wydają mi się podobne :niepewny: Powiedz jaki ty wybrałaś i dlaczego?? Jaką ma przewagę nad pozostałymi?? :szok:

lucky_girl  

Wysłany: 2008-06-09, 09:58   

jaqin napisał/a:
lucky_girl napisał/a:
Sama korzystałam tylko z jednego i byłam zadowolona.

Wszystkie wydają mi się podobne :niepewny: Powiedz jaki ty wybrałaś i dlaczego?? Jaką ma przewagę nad pozostałymi?? :szok:

Miałam dylemat między biletamilotniczymi.pl a smartfly.pl - wybrałam jednak ten drugi mimo, że nie jest on zbyt znany. Nawet, gdy szukałam na forach jakiejś opinii na jego temat było ciężko... Ale jak wspominałam - nie sugeruję się szczególnie opinią innych. Każdy ma inne doświadczenie. I z reguły - ile osób, tyle opinii.
Dlatego kierowałam się ich wskazówkami, sama wyszukałam najtańsze połączenie - nawet moje połączenie było oznaczone na stronie głównej jako najlepsza oferta, i takim się okazało. Podobał mi się szybki kontakt z nimi oraz niska cena. Pomimo tego, że firma krótko na rynku - jest solidna i godna polecenia.

jaqin 

Wysłany: 2008-06-09, 16:05   

Czy w tych swoich rozważaniach porównywałaś cenę? Czy na obu tych portalach była ona jednakową?? Czy któryś może pokazał więcej dostępnych tras podróży?? Czy były one może identyczne?? Proszę o odpowiedź :hyhy:

lucky_girl  

Wysłany: 2008-06-09, 18:00   

Oczywiście, że porównywałam cenę. Ona w sumie była wyznacznikiem. Nie oszukujmy się - większość z nas woli lecieć taniej niż drożej licząc na przyjemności podczas lotu;) Dlatego zamówiłam bilet za pośrednictwem tego serwisu, jest on typowym posiadającym tzw. low-costy. Na tym pierwszym miałam problemy z wyszukiwarką (kiepsko się to wszystko ładowało), a następnie cena mnie odstraszyła. Nie pamiętam już szczegółów co do trasy przelotu. Ale wiem, że leciałam z Wizzair i Norwegian. Naprawdę łatwo i tanio możesz kupić bilet z pomocą smartfly.

jaqin 

Wysłany: 2008-06-10, 08:32   

Dobra to jedną rzecz już ustaliliśmy, to znaczy znalazłem portal, gdzie bez problemów można kupić bilecik na samolot:) Teraz kolejna sprawa - gdzie się wybrać na te wakacje. Hiszpania? Kiedyś myślałem o Islandii - był ktoś?? :cwaniak:

lucky_girl  

Wysłany: 2008-06-10, 11:45   

jaqin napisał/a:
Teraz kolejna sprawa - gdzie się wybrać na te wakacje. Hiszpania? :cwaniak:

Nio wiesz... Myślę, że to już kwestia indywidualna. I trudno w niej doradzać. Przecież jeden lubi plażę, a drugi niekoniecznie;) Myślę, że taką decyzję to już sam powinieneś podjąć...

jaqin 

Wysłany: 2008-06-11, 15:53   

lucky_girl napisał/a:

Nio wiesz... Myślę, że to już kwestia indywidualna. I trudno w niej doradzać. Przecież jeden lubi plażę, a drugi niekoniecznie;) Myślę, że taką decyzję to już sam powinieneś podjąć...

No wiem, ale może ktoś zachęci jakimś dobrym słowem i pomoże wybrać pomiędzy tymi dwoma krajami:). A może da jakiś trzeci typ:) hehe :cwaniak:

czessio 

Wysłany: 2008-06-28, 00:06   

wakacje na wlasną rekę? zastanawia mnie fakt czemu tak , a czemu nie wakacje z biura podrozy z jakiejs opcji last minute?

oraz drugie pytanie, poruszylem j tez na innym watku, gdzie kupywac bilety, na www linii lotniczych, agentach (jak te wyzej wymienione) czy np na lotniskku? i dlacczego wy akurat zdecydowaliscie sie na serwisy sprzedajace bilety - wygoda bezpieczenstwo cena?

lucky_girl  

Wysłany: 2008-06-28, 20:56   

czessio napisał/a:
wakacje na wlasną rekę? zastanawia mnie fakt czemu tak , a czemu nie wakacje z biura podrozy z jakiejs opcji last minute?

U mnie przede wszystkim dlatego, że nie lubię wycieczek zorganizowanych, gdzie ktoś ustala mi menu, organizuje czas, wybiera hotel, itp. Choć dla kogoś innego to będą zalety;) Ale jak widać to kwestia indywidualna.

czessio napisał/a:
oraz drugie pytanie, poruszylem j tez na innym watku, gdzie kupywac bilety, na www linii lotniczych, agentach (jak te wyzej wymienione) czy np na lotniskku? i dlacczego wy akurat zdecydowaliscie sie na serwisy sprzedajace bilety - wygoda bezpieczenstwo cena?

W moim przypadku tak wyszło na drodze poszukiwań, szukałam, szukałam, ale nie chciało mi się sprawdzać bezpośrednio u przewoźników. Trochę się zorientowałam w cenach, a później odwiedziłam kilka poleconych przez znajomych serwisów i okazało się, że była jakaś promocja na smartfly i znalazłam bilet w cenie zbliżonej do tej od przewoźnika (widać promocja pomogła i niska prowizja), kontakt z nimi super, wszystko bez problemu, więc nad czym miałam się zastanawiać.

Ambasador 

Wysłany: 2008-06-29, 12:17   

jaqin napisał/a:
Dobra to jedną rzecz już ustaliliśmy, to znaczy znalazłem portal, gdzie bez problemów można kupić bilecik na samolot:) Teraz kolejna sprawa - gdzie się wybrać na te wakacje. Hiszpania? Kiedyś myślałem o Islandii - był ktoś?? :cwaniak:

Kuzynka tam pojechała, jak wróci ( a wraca na dniach ) to zdam Ci relację, ew. załączę zdjęcia jak bylo, czy się udała podróż :)

czessio 

Wysłany: 2008-07-03, 00:25   

Cytat:
Kuzynka tam pojechała, jak wróci ( a wraca na dniach ) to zdam Ci relację, ew. załączę zdjęcia jak bylo, czy się udała podróż :)

hmm a w sumie to gdzie pojechala kuzynka, hiszpania czy islandia, bo nie sprecyzowales?
dla mnie hiszpania to zagorace klimaty, no nie dalbym rady w wakacje tam ,a islandia to takie male marzenie na starosc

[ Dodano: 2008-07-03, 01:27 ]
lucky_girl napisał/a:
W moim przypadku tak wyszło na drodze poszukiwań, szukałam, szukałam, ale nie chciało mi się sprawdzać bezpośrednio u przewoźników. Trochę się zorientowałam w cenach, a później odwiedziłam kilka poleconych przez znajomych serwisów i okazało się, że była jakaś promocja na smartfly

a jakie pozostale byly te polecone serwisy Tobie? bo smartfly to akurat kojarze, a z niektorymi z innych mialem nieprzyjemnosci to odrazu bym ci je odradzil

[ Dodano: 2008-07-03, 01:28 ]
lucky_girl napisał/a:
była jakaś promocja na smartfly i znalazłam bilet w cenie zbliżonej do tej od przewoźnika (widać promocja pomogła i niska prowizja), kontakt z nimi super, wszystko bez problemu, więc nad czym miałam się zastanawiać.

no a co Cie w rezultacie skusilo do kupna tego biletu na smartfly a nie na www odpowiedniego przewoznika?

lucky_girl  

Wysłany: 2008-07-15, 10:04   

Wiesz, porównując ten portal z innymi musze przyznać, że robi lepsze wrażenie, wyszukiwarka jest prosta, wszystko przejrzyste, czytelne i bardzo dobry kontakt z nimi. I co ważne, można płacić przelewem, a nie tylko kartą kredytową, a ja tej nie posiadam. To był jeden z powodów, dla których zrezygnowałam z szukania biletu u przewoźników. Cena też była wg mnie dobra, wiec kupilam - proste.

[ Dodano: 2008-08-24, 17:13 ]
Kilka dni temu kumpel podesłał mi również link do ciekawego portalu, chyba nowy, ale wydaje mi się, że będzie to niezła konkurencja dla tych istniejących. Wprawdzie nie jestem teraz na kupnie, ale może komuś się przyda - obejrzyjcie sobie
Ostatnio zmieniony przez lucky_girl 2008-08-24, 16:15, w całości zmieniany 1 raz  

resopem  

Wysłany: 2008-09-07, 19:11   

nie wiem nikt nic nie pisze :) jak na pierwszy rzut oka to bardzo przejrzysty ten portal flicket.pl. szybko wyszukuje połaczenia i podoba mi sie, że można je sortować wg różnych kryteriów czasami jest to przydatne

Odpowiedz do tematu