Angielski i irlandzkim akcentem - cudo. (: Poza tym ruski, za specyfike ludzi posługujących się nim. Kiedy byłam na Krymie, miałam wrażenie, że nawet 'przepraszam, gdzie tu jest dworzec?' brzmi jak 'polejcie mi!'. xD
nemecki moj ojczysty jezyk ale go nie lubie bo jakos mi nie lezy angielski (hmmm)
uwielbiam francuski i Japońskiale nie wiem czy zaczne sie go wreszcie uczyc...(chciałam isc na japonistyke badz sinologie - chinski tez jest fajny)
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
Wysłany: 2006-09-09, 15:18
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
NatalkaS napisał/a:
nemecki moj ojczysty jezyk ale go nie lubie bo jakos mi nie lezy angielski (hmmm)
uwielbiam francuski i Japońskiale nie wiem czy zaczne sie go wreszcie uczyc...(chciałam isc na japonistyke badz sinologie - chinski tez jest fajny)
Ja bardzo polubiłam angielski, chociaż w podstawówce nie szło mi najlepiej. Swietny język, prosty i do tego przydatny.
Nie lubię niemieckiego, bo chociaż uczę się go już 3 rok, to niczego się nie nauczyłam, i to mnie zniechęca. Wszystko przez nauczycielkę, która była dla nas zbyt dobra ;]
_________________ Zawsze przebaczaj swoim wrogom, nic ich bardziej nie potrafi rozzłościć...
Ja o wiele bardziej wolę niemiecki od angielskiego, może nie tyle co w wymowy, tylko z gramatyki. W angielskim denerwuje mnie 16 czasów i układając zdanie muszę się zastanawiać czy to było dokonane czy będzie miało skutki itp , to jest dla mnie okropne ;/;
A z niemieckim dobrze sobie radzę, chociaż w tej chwili umiem mniej niż jeszcze półtora roku temu, przez zmianę nauczyciela w gimnazjum Teraz poszłam do lo , do klasy ze zwiększoną ilością godzin niemieckiego, ale zaczynamy praktycznie od podstaw Zamierzam ten język zdawać na maturze, chociaż wiem, że teraz angielski jest bardziej przydatny.... A z nim sobie chyba nie poradzę A zresztą zobaczymy ;]
Wysłany: 2006-09-10, 21:58
Polecający: dzięki sobie
Uwielbiam portugaliski przeklenstwa sa po prostu miodzia, hiszpanski zreszta tez bo podobnie. Do japonskiego nic nie mam a angielski to umnie standart.
No i oczywiscie kochana lacina... :*
pozdrówki
Mi bardzo podoba się niemiecki ze względu na jego ostre i mocne brzmienie (schlagen, ermorden, kriegen itp.) Angielski brzmi jak jakiś bełkot, jakby ktoś gadał z pełnymi ustami jedzenia albo był pijany. Rosyjski jest nawet fajny ale niewielki mam z nim kontakt. Fajnie brzmią języki semickie i semito-chamickie aramejski, jidysz, arabski itd.. Japoński moim zdaniem ciekawie brzmi, akcent jest ciekawy przykład(sumimasenga wakarimasen- bardzo źle się czuję). Francuski jest jakiś pokręcony gdy się go słucha, a fiński ma zbyt banalne brzmienie. Polski ma świetne brzmienie częst mocne czego brakuje rosyjskiemu, ale i w znacznej mierze bazuje na zmiękczeniach. Mieszanka jest świetna.
Natalko S jak Ci się podoba Język Polski.
Ostatnio zmieniony przez Andrzejmm 2006-10-13, 16:23, w całości zmieniany 5 razy
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2006-10-13, 16:00
Polecający: Leopold Butters Stotch
Ja uwielbiam niemiecki. Dlatego żałuję, że na maturze będę musiał zdawać angielski. Brzmi jak bełkot? Święta racja! Za to niemiecki lubię między innymi za to, że R+ śpiewa po niemiecku . Ale nie tylko, u mnie w domu prawie każdy niemiecki zna, fajnie byłoby się też nauczyc.
Orócz tego chcę się jescze japońskiego uczyć, gdyż jego brzmienie jest fantastyczne, ale nie ma w moim mieście miejsca, gdzie bym mógł
Nienawidze niemieckiego. ZYgam na ten język. Kiedy go słysze to mi się "Ałszwic" (nie wiem jak się pisze ) przypomina.
A najbardziej lubie angielski, Prawda że ma 16 czasów ale na codzień używa się góra 6. Ruskli też jest extra
_________________ Punkiem się nie bywa nim się poprostu jest
Ulubiony język? Polski. Dlaczego? Ano dlatego, źe go umiem
Niemieckiego uczę się od podstawówki czyli razem chyba z 8 rok i powiem jedno ... jest to najgorszy język jakiego można uczyc się w szkołach. 2 rok uczę się angielskiego, w następnej klasie mam maturę i jestem pewien, że mimo 5 godzin niemieckiego i 2 godzin angielskiego, które w liceum na maturę wybiorę angielski. Mimo że też słabo umiem
_________________ Kiedy wszystko inne zawiedzie, przeczytaj instrukcję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum