• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

cynamon 

Wysłany: 2006-09-09, 09:13   

Angielski i irlandzkim akcentem - cudo. (: Poza tym ruski, za specyfike ludzi posługujących się nim. Kiedy byłam na Krymie, miałam wrażenie, że nawet 'przepraszam, gdzie tu jest dworzec?' brzmi jak 'polejcie mi!'. xD

NatalkaS  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-09-09, 12:57   
   Polecający: Dzieki reklamie

nemecki moj ojczysty jezyk ale go nie lubie bo jakos mi nie lezy :P angielski (hmmm)
uwielbiam francuski :) i Japońskiale nie wiem czy zaczne sie go wreszcie uczyc...(chciałam isc na japonistyke badz sinologie - chinski tez jest fajny)

www.Melory18.fotka.pl

lolinka  

Wysłany: 2006-09-09, 13:41   
   Polecający: religia tv

cynamon napisał/a:
Poza tym ruski,

rosyjski dziewczyno , rosyjski!! ZSRR juz dawno minęło i sie rozpadło ;]

Katharsis  

Wysłany: 2006-09-09, 15:18   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

NatalkaS napisał/a:
nemecki moj ojczysty jezyk ale go nie lubie bo jakos mi nie lezy :P angielski (hmmm)
uwielbiam francuski :) i Japońskiale nie wiem czy zaczne sie go wreszcie uczyc...(chciałam isc na japonistyke badz sinologie - chinski tez jest fajny)

Ojczysty :| ? Jestes Niemka?

karolusss 

Wysłany: 2006-09-09, 16:51   

a moj ulubiony jezyk to arabski :)
na drugim miejscu francuski..
niemiecki z musu...
angielski ujdzie...
a polski kocham! ;)

.::gawryśka::.  

Wysłany: 2006-09-10, 11:31   

Ja bardzo polubiłam angielski, chociaż w podstawówce nie szło mi najlepiej. Swietny język, prosty i do tego przydatny.
Nie lubię niemieckiego, bo chociaż uczę się go już 3 rok, to niczego się nie nauczyłam, i to mnie zniechęca. Wszystko przez nauczycielkę, która była dla nas zbyt dobra ;]

natallka  

Wysłany: 2006-09-10, 11:39   

Ja o wiele bardziej wolę niemiecki od angielskiego, może nie tyle co w wymowy, tylko z gramatyki. W angielskim denerwuje mnie 16 czasów i układając zdanie muszę się zastanawiać czy to było dokonane czy będzie miało skutki itp , to jest dla mnie okropne ;/;
A z niemieckim dobrze sobie radzę, chociaż w tej chwili umiem mniej niż jeszcze półtora roku temu, przez zmianę nauczyciela w gimnazjum :( Teraz poszłam do lo , do klasy ze zwiększoną ilością godzin niemieckiego, ale zaczynamy praktycznie od podstaw :( Zamierzam ten język zdawać na maturze, chociaż wiem, że teraz angielski jest bardziej przydatny.... A z nim sobie chyba nie poradzę :( A zresztą zobaczymy ;]

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-10, 20:38   

Angielski od zawsze, w koncu uczę sie już go 8 lat. Niemieckim żygam, trzy lata w liceum z niemieckim to był koszmar :dobani:

Angol RULZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Tró

DeeJay  

Wysłany: 2006-09-10, 21:58   
   Polecający: dzięki sobie

Uwielbiam portugaliski przeklenstwa sa po prostu miodzia, hiszpanski zreszta tez bo podobnie. Do japonskiego nic nie mam a angielski to umnie standart.
No i oczywiscie kochana lacina... :*

Wojna moim żywiołem jestem Jeźdźcem Apokalipsy ja rozdaje karty pale i nabijam na pal. Kocham głód krwawego zwycięstwa!.
I ciebie dopadne...

Nastka  

Wysłany: 2006-09-11, 17:07   

kocham nad życie angielski i rosyjski, lubię też ukraiński, niemiecki odpada. bywając u znajomych na Litwie liznęłam litewski i spokojnie mogę stwierdzić, że mi się nie podoba ;)
pozdrówki :)

Andrzejmm 

Wysłany: 2006-10-13, 15:39   

Mi bardzo podoba się niemiecki ze względu na jego ostre i mocne brzmienie (schlagen, ermorden, kriegen itp.) Angielski brzmi jak jakiś bełkot, jakby ktoś gadał z pełnymi ustami jedzenia albo był pijany. Rosyjski jest nawet fajny ale niewielki mam z nim kontakt. Fajnie brzmią języki semickie i semito-chamickie aramejski, jidysz, arabski itd.. Japoński moim zdaniem ciekawie brzmi, akcent jest ciekawy przykład(sumimasenga wakarimasen- bardzo źle się czuję). Francuski jest jakiś pokręcony gdy się go słucha, a fiński ma zbyt banalne brzmienie. Polski ma świetne brzmienie częst mocne czego brakuje rosyjskiemu, ale i w znacznej mierze bazuje na zmiękczeniach. Mieszanka jest świetna.

Natalko S jak Ci się podoba Język Polski.
Ostatnio zmieniony przez Andrzejmm 2006-10-13, 16:23, w całości zmieniany 5 razy  

Greggy  

Zaproszone osoby: 3

Wysłany: 2006-10-13, 16:00   
   Polecający: Leopold Butters Stotch

Ja uwielbiam niemiecki. Dlatego żałuję, że na maturze będę musiał zdawać angielski. Brzmi jak bełkot? Święta racja! Za to niemiecki lubię między innymi za to, że R+ śpiewa po niemiecku :) . Ale nie tylko, u mnie w domu prawie każdy niemiecki zna, fajnie byłoby się też nauczyc.
Orócz tego chcę się jescze japońskiego uczyć, gdyż jego brzmienie jest fantastyczne, ale nie ma w moim mieście miejsca, gdzie bym mógł :(

farbenheit  

Wysłany: 2006-10-13, 18:09   
   Polecający: Przeznaczenie

Nienawidze niemieckiego. ZYgam na ten język. Kiedy go słysze to mi się "Ałszwic" (nie wiem jak się pisze :zawstydzony: ) przypomina.
A najbardziej lubie angielski, Prawda że ma 16 czasów ale na codzień używa się góra 6. Ruskli też jest extra

taxman 

Wysłany: 2006-10-13, 18:36   

Angielski, bo trzeba i nalezy znac, ale strasznie mnie kreci wloski :) jego brzmienie

rogi  

Wysłany: 2006-10-13, 18:50   

Ulubiony język? Polski. Dlaczego? Ano dlatego, źe go umiem :D
Niemieckiego uczę się od podstawówki czyli razem chyba z 8 rok i powiem jedno ... jest to najgorszy język jakiego można uczyc się w szkołach. 2 rok uczę się angielskiego, w następnej klasie mam maturę i jestem pewien, że mimo 5 godzin niemieckiego i 2 godzin angielskiego, które w liceum na maturę wybiorę angielski. Mimo że też słabo umiem :kwasny:

Odpowiedz do tematu