Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

qos  

Wysłany: 2008-05-05, 23:21   
   Polecający: przypadek

formy życia mogą być bardzo różne i wcale nie muszą mieć mózgu, serca i nerek, ani nawet przypominać bakterii (np. żywa planeta, żywa galaktyka, lub żywe jakieś coś o wiele mniejsze od atomu, czego jeszcze nie wykryliśmy), więc na pewno nie jestem pewny, że jesteśmy sami.

charon  

Wysłany: 2008-05-10, 00:47   
   Polecający: Colorblind

Możliwe, że gdzieś są, ale nie można nic z góry zakładać. Za mało wiemy o tym, jakie są szanse na powstanie życia oraz jakie formy może ono przybierać na innych planetach. Można jedynie spekulować.

Jeśli nawet, to zapewne tak daleko od nas (w innej galaktyce), że i tak nie ma praktycznie żadnej szansy na nawiązanie kontaktu w przyszłości. Nawet jeśli, to wątpliwym jest, byśmy znaleźli sposób na dogadanie się.
Eternally

last.fm

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-05-11, 00:34   

Gdzieś tam, coś tam musi być, w końcu wszechświat jest tak ogromny, że to byłoby straszne marnotrastwo przestrzeni, gdybyśmy byli sami ;p

A bardziej serio - nie wykluczam, że w innej galaktyce, gdzieś w kosmosie powstały formy życia, być może nawet inteligentne. Ale, jak już wspomniał charon -
charon napisał/a:
Za mało wiemy o tym, jakie są szanse na powstanie życia oraz jakie formy może ono przybierać na innych planetach.

"Wiec dochodzimy do konkluzji, iz ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji" :luka:

Leilah  

Wysłany: 2008-05-11, 11:33   

ja też myślę,że było by to tak ogromne marnotractwo,że jest to prawie niemożliwe.Gdzieś czytałam,że "dowodem,że istnieje pozaziemska inteligencja jest choćby to,że się z nami nie kontaktują"-nie wiem,chyba nawet gdzieś to na forum w podpisie zauważyłam.W każdym razie dobre;] Mam nadzieje,że coś tam gdzieś jest :rotfl:

kochanica Karczocha^^

maradona10  

Wysłany: 2008-05-11, 11:50   

Oczywiscie, ze kosmici istnieja. Jestem badaczem zjawisk paranormalnych i zgadzam sie, ze istnienie inteligencji pozaziemskiej jest prawdziwe.

sh@dow  

Wysłany: 2008-05-26, 21:48   
   Polecający: www.google.pl

ja wierze w kosmitów przecierz w kosmosie ktoś albo coś musi być...z kosmitami jest troszke jak z Bogiem... wierzysz w Boga? tak? a widziałeś go na żywo?? no właśnie...

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-07-05, 14:21   

Nie wierzę w takich, którzy by odwiedzali. A to że gdzieś we wszechświecie są, były lub będą jakieś formy życia według dla mnie możliwe.

gracja  

Wysłany: 2008-07-05, 14:28   

Cytat:
ja wierze w kosmitów przecierz w kosmosie ktoś albo coś musi być...z kosmitami jest troszke jak z Bogiem... wierzysz w Boga? tak? a widziałeś go na żywo?? no właśnie...

Niezbyt dobrane porównanie .. Bóg był tu na ziemi, zostawił po sobie świadectwo, a kosmitów ni widu ni słychu, nie wierzę że są i nie wierzę, że mogliby być gdzieś w kosmosie

Hellblade  

Wysłany: 2008-07-05, 14:30   

maradona10 napisał/a:
Oczywiscie, ze kosmici istnieja. Jestem badaczem zjawisk paranormalnych i zgadzam sie, ze istnienie inteligencji pozaziemskiej jest prawdziwe.

A co? Jesteś jednym z nich, że taki pewny siebie jesteś?

bro  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-07-05, 15:18   

gracja napisał/a:
Bóg był tu na ziemi, zostawił po sobie świadectwo, a kosmitów ni widu ni słychu
a skąd wiemy o Bogu, jeśli nie od ludzi, którzy żyli w tamtych czasach? czy nie na tym samym polega kwestia wiedzy o kosmitach od ludzi, którzy ich poznali?

DoLa  

Wysłany: 2008-07-05, 16:21   

Na pewno w przestrzeni kosmicznej muszą być jakieś istoty żywe...

Alucard  

Wysłany: 2008-07-05, 22:59   
   Polecający: Fantasmagoria

Ja tam myślę, że kosmici istnieją. Mało tego, wiszą gdzieś nad nami i inspirują (a może wręcz bezpośrednio wpływają na) ludzi do kręcenia o nich seriali :) Mnie się czasem wydaje, że jestem z innej planety :)

cotopaxi  

Wysłany: 2008-07-06, 12:42   

prawdopodobnie sama z siebie nie wierzylabym tak jak nie wierze w boga, aniolki diabelki itd. ale snuje przypuszczenia ze jednak jest cos nie tak, skoro rzad usa tak bardzo szminkuje wydarzenia z roswell - podobno nigdy wczesniej, ani pozniej nie zdawali tak obszernych raportow na jakikolwiek temat.

!UWAGA ZBIERAM CHĘTNYCH NA PIESZĄ WYPRAWĘ Z DUNIEKRKI DO NANTES WZDŁUŻ WYBRZEŻA, LIPIEC-SIERPIEŃ 2009; KONTAKT: PW, GG!

moo  

Wysłany: 2008-07-07, 09:48   

na pewno są inne galatyki i na pewno nie tylko my żyjemy we wszechświecie.
a ufo ?
zobaczę to uwierzę.
może ; )
tak czy siak człowiek nie wie praktycznie nic o tym co się dzieje we wszechświecie.
możemy jedynie tylko się domyślać.

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-07-07, 12:25   

cotopaxi napisał/a:
skoro rzad usa tak bardzo szminkuje wydarzenia z roswell - podobno nigdy wczesniej, ani pozniej nie zdawali tak obszernych raportow na jakikolwiek temat.

No właśnie podobno. Nie mówiąc już o tym, że tam może być ukrywane cokolwiek, więc to że coś jest nie tak to jeszcze nie znaczy, że od razu są to kosmici.

Stonehenge to też niby miało być lądowisko dla statków kosmicznych czy coś w tym stylu.

Odpowiedz do tematu